Balsamy do ciała

Eveline Cosmetics I Love Vegan Food, Silnie odżywczy balsam do ciała `Mango i awokado`

• 2 stycznia 2022 o 10:40
    Piękny zapach, skuteczne działanie
    Uwielbiam markę Eveline. Jej produkty zawsze się u mnie sprawdzają, tym razem był to balsam do ciała mango i awokado. Świetnie się u mnie sprawdził i odżywił moją suchą skórę. Ma bardzo fajny, wegański skład, przez co nie wpływa negatywnie na skórę. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu. Świetna konsystencja, szybko się wchłania, dla mnie rewelacja! I ten zapaaaach... cudo!
    Zalety:
    • działanie
    • wygodne opakowanie z pompką
  • 2 stycznia 2022 o 10:22
    Zapach piękny ale nietrwały
    Balsam ten kupiłam ze względu na jego piękny, naturalny skład i cudowny zapach mango. Uwielbiam kosmetyki o zapachu mango, więc jak tylko zobaczyłam go w sklepie na promocji, to stwierdziłam, że muszę go przetestować. Co to była za przyjemność nakładać ten balsam po kąpieli. Zapach unosił się w całej łazience. Ale niestety, bardzo szybko czar prysł. Zapach ten był wyczuwalny przez jakieś pięć, góra 10 minut. Z reguły wychodząc z łazienki po kąpieli, zapach balsamu nakładanego na ciało utrzymuje się tam jeszcze bardzo bardzo długo. Po tym balsamie zapach utrzymywał się w łazience chyba tylko w czasie jego nakładania i chwilę później. To samo z zapachem na ciele. A więc tutaj niestety muszę odjąć gwiazdkę, ponieważ wychodzę z założenia, że balsam powinien nie tylko upiększać z nasze ciało, ale także rozpieszczać nasze zmysły. Bardzo duży plus za skład tego produktu. Mamy tutaj masło mango, które ma silnie odżywcze właściwości, doskonale nawilża skórę oraz stymuluje jej regenerację. Awokado, ogólnie znane jako superfood, które zawiera witaminy, przeciwutleniacze i kwasy tłuszczowe, odbudowuje warstwę lipidową i chroni skórę przed przesuszeniem, a także masło pomarańczowe które skutecznie rewitalizuje skórę. Działa ujędrniająco, regenerująco i odżywczo. Do tego mamy tutaj sporą zawartość probiotyków. Działanie tego pięknego składu widać na skórze. Jest ona pięknie nawilżona, odżywiona i wygładzona. Duży plus za opakowanie z pompką, uwielbiam gdy balsamy do ciała mają pompkę, ponieważ możemy kontrolować dozowanie produktu. Konsystencja balsamu jest bardzo przyjemna, balsam bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Podsumowując bardzo przyjemny balsam, z cudownym zapachem, ale niestety bardzo ulotnym. Z tego względu nie kupię go ponownie.
  • 26 listopada 2021 o 21:49
    Wspaniałe zapachy, dobre składy z dużą ilość składników pochodzenia naturalnego, wegańskie formuły to główne cechy produktów z serii I Love Vegan Food obejmującej szeroki wachlarz kosmetyków do pielęgnacji ciała, tak, stóp i twarzy. Jest z czego wybierać, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Ostatnio podczas zakupów wzięłam sobie nowy balsam do ciała. Wybrałam wersję z mango i awokado o działaniu silnie odżywczym. Balsam ma ładny owocowy zapach, lekką konsystencję, szybko się wchłania a przede wszystkim bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę, która w okresie jesiennym tego potrzebuje bardziej niż zwykle. Opakowanie Opakowanie jest typowe dla balsamów do ciała tej marki - lekko spłaszczona butelka z pompką z wyrazistą grafiką z motywami roślinnymi. Tutaj oczywiście główne skrzypce gra owoc mango i awokado będące inspiracją do stworzenia zapachu. Z tyłu znajduje się szczegółowy opis kosmetyku wraz z omówieniem funkcji składników aktywnych zastosowanych w formule. Pompka pozwala na komfortowe korzystanie z produktu. Pod koniec kiedy już jest go coraz mniej konieczne jest rozcięcie butelki. Balsam Na wstępie zaznaczę, że produkt jest w pełni wegański i ma aż 97 % składników pochodzenia naturalnego. Jego konsystencja jest lekka, ale zarazem puszysta i dość zbita. zdecydowanie ułatwia to aplikacje produktu na skórę i zapobiega ewentualnemu spadaniu. Lubię taką formę, bo dodatkowo nie obciąża ona skóry i nie zostawia tłustej warstwy czego bardzo proszę nie lubię. Najbardziej lubię w nim zapach słodkiego, soczystego mango pomieszanego że świeżym aromatem awokado. Balsam szybko się wchłania, więc mogę zakładać ubranie kilka minut po aplikacji, co jest dla mnie niezwykle istotne, bo każda minuta jest dla mnie rano na wagę złota. Zostawia na skórze leciutką, satynową warstwę ochronną chroniąca skórę przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych. Doskonale nawilża, świetnie odżywia i sprawia, że skóra jest przyjemna w dotyku. Zdecydowanie ogranicza problemy z przesuszeniem i uczuciem ściągnięcia, które towarzyszy mi jesienną porą. Jest całkiem wydajny i kupimy go w dobrej cenie. Swój egzemplarz kupiłam w promocji za 9.99 zł. Na koniec wspomnę o małym minusie. Przy pierwszej aplikacji zamiast balsamu z pompki wydobyła się biaława ciecz a dopiero potem balsam. Nie wiem czym to było spowodowane, bo produkt miał wtedy jeszcze ponad rok ważności więc na pewno nie był przeterminowany. Potem się to już nie powtórzyło, więc to chyba jednorazowa akcja. Plusy Piękny zapach Lekka a zarazem treściwa konsystencja Szybko się wchłania Świetnie nawilża, odżywia, wygładza Jest wydajny Wegańska formuła Dobry skład Korzystna cena
  • 27 lipca 2021 o 12:10
    Gorzkie cytrusy
    plusy: + gęsta konsystencja + nietłusty minusy: - nieprzyjemny gorzki zapach - słabo nawilża inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - niska dostępność - niezbyt wydajny
  • 28 stycznia 2021 o 12:51
    Zwykły balsam z pięknym zapachem.
    Jeśli chodzi o działanie balsam jest zwykłym średniakiem. Po użyciu skóra nie zachwyca jedwabistością, ale widać, że jest znacznie gładsza niż bez balsamu. Na zimę jest jakby zbyt lekki, na lato byłby za ciężki. W zimie zdecydowanie wolę bogatsze w konsystencji Yope, a latem lekkie Bebio. Tez balsam wyróżnia wyłącznie zapach. Jest piękny słodki, bardzo trafiony. Daję 3 bo jest raczej lepszy niż gorszy. Zużyję go bez problemu, ale też raczej nie kupię ponownie, mimo, że zapach jest naprawdę fantastyczny. Jednak przeciętne działanie przeważa. Za tę cenę można kupić coś lepszego.
    Zalety: