Balsamy do ciała

Lirene Dermoprogram Mineral Collection, Balsam do ciała multi-regenerujący z minerałami z Morza Martwego

• 10 lipca 2024 o 13:34
    Cudeńko
    Od razu ostrzegam, że nie jestem obiektywna, bo uwielbiam kosmetyki Lirene. Zawsze staram się coś od nich kupić i praktycznie za każdym razem jestem zachwycona. Moim zdaniem to jedna z najbardziej niedocenianych marek, za mało się o niej mówi i jest zbyt trudno dostępna. Ich kosmetyki mają cudowne zapachy, kolory i konsystencje, do tego naprawdę działają i nie szkodzą, a ich używanie jest ogromną przyjemnością <3 Ten balsam jest tego doskonałym przykładem. KOLOR, KONSYSTENCJA, ZAPACH Balsam ma lekką konsystencję, jest jasnobłękitny z niebieskimi kuleczkami :) Pachnie przepięknie: świeżo-słodko, morsko, odrobinę ogórkowo i aloesowo. Ciężko to opisać, ale jest wyjątkowo ładny. Z jednej strony odświeża i pobudza, z drugiej strony koi i uspokaja :) Dodam, że utrzymuje się na mojej skórze przez cały dzień, a to u mnie rzadkość. Ogólnie wygląd i zapach tego balsamu sprawiają, że jego używanie jest niesamowicie przyjemne. Obecnie jest środek lata, a ja nie wyobrażam sobie dnia bez porannego prysznica i posmarowania się później tym balsamem. Wchłania się błyskawicznie, nie pozostawia tłustego filmu na skórze, przynosi nawilżenie i ukojenie. Jest idealny na wakacje :) DZIAŁANIE Przede wszystkim nawilża, wygładza i zmiękcza. Od razu po jego nałożeniu skóra staje się przyjemna w dotyku, głęboko wypielęgnowana, wygląda świeżo, ładnie i zdrowo. Co ważne, efekt utrzymuje się przez cały dzień. Nie mam potrzeby dokładać tego balsamu w ciągu dnia, mimo że skóra mojego ciała jest skłonna do przesuszania (zwłaszcza latem, kiedy często się opalam). A ten balsam wręcz ją koi i uspokaja. Dodam, że mam skłonność do wyprysków na plecach, ramionach i dekolcie, a ten balsam jest neutralny i nie potęguje moich problemów. OPAKOWANIE, CENA, WYDAJNOŚĆ Balsam mieści się w tubce o pojemności 200 ml, więc nie jest go dużo. Jedno opakowanie wystarcza na ok. 2 miesiące regularnego używania. Kupiłam go za kilkanaście złotych w małej, osiedlowej drogerii, i uważam, że jego cena jest w porządku. Tubka jest wykonana z dość miękkiego plastiku, więc łatwo ją przeciąć pod koniec używania, żeby wydobyć resztki balsamu :) PODSUMOWANIE Ogromnie polecam, to świetny produkt! :)
    Zalety:
    • nawilża, koi, uspokaja, wygładza, pielęgnuje - efekt utrzymuje się długo po nałożeniu
    • lekka konsystencja (błękitne mleczko z niebieskimi drobinkami)
    • błyskawicznie się wchłania, nie oblepia skóry tłustą, niekomfortową warstwą
    • przepiękny, świeży, morski, ogórkowo-aloesowo-słodki zapach, utrzymuje się na skórze przez cały dzień
    • idealny do używania latem
    • schludne, wygodne opakowanie z solidnym zamknięciem (idealne do zabrania w podróż, noszenia w torbie sportowej)
    • tani
    • z polskiej firmy!!!
    • naprawdę lubię kosmetyki Lirene, mają przepiękne zapachy, kolory i konsystencje, a ich używanie jest przyjemnością (i do tego działają!)
    Wady:
    • coraz słabiej dostępny :(
  • 25 czerwca 2024 o 14:03
    Lekki balsam, Długotrwałe nawilżenie
    Konsystencja balsamu jest lekka, kremowo żelowa. Dobrze się rozprowadza i wchłania się szybko. Zawiera niebieskie drobinki, które szybko się rozpuszczają podczas masowania. Balsam mocno nawilża i zmiękcza skórę oraz wygładza. Zostawia delikatną warstwę, ale jest ona dość przyjemna. Jest bardzo wydajny. Świetnie nadaje się na schłodzenie skóry po gorącym dniu Ma przyjemny odświeżający zapach
  • 7 lutego 2023 o 11:07
    Minerały z Morza Martwego
    Balsam posiada jak sama nazwa mówi cenne mikroelementy takie jak potas czy magnez a także jod, dodatkowo ma takie niebieskie granulki z witaminą E które dopiero przy aplikacji i kontakcie ze skórą uwalniają swoje właściwości. Balsam jest wydajny, nie jest tłusty, dobrze się wchłania, nie zostawia tłustej powłoki a dodatkowo przyjemnie pachnie. Co najważniejsze spełnia moje oczekiwania i dobrze nawilża skórę. Ja jestem jak najbardziej na tak! Idealny do ukojenia bardzo suchej skóry. Tubka z balsamem jest bardzo praktyczna i z ładną grafiką, jest wydajny.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • nie zostawia tłustej warstwy
    Wady:
    • ciężko go kupić
  • 15 października 2020 o 18:40
    Lekki
    Lekki, szybko wchłaniający się balsam. Lubię korzystać z niego najbardziej latem. Fajnie nawilża skórę i ją regeneruje. Jest wydajny i wystarcza na dość długo. Wygodne opakowanie, ładny zapach, ciekawa szata graficzna.
    Ann_26
    15 lipca 2020 o 14:21
    Bardzo dobry produkt o ładym zapachu
    Balsam znajduje się w wygodnym opakowaniu w formie zatykanej tuby. Do samego końca nie sprawia ona żadnych problemów. Jako, że jest wykonana z miękkiego plastiku wystarczy rozciąć opakowanie, by wydobyć kosmetyk do końca. Od samego początku bardzo przypadł mi do gustu zapach balsamu. Niejednokrotnie pisałam Wam o tym jak bardzo lubię morskie i świeże wonie. Tutaj zapach dokładnie taki jest - idealny na lato, świeży i nie męczący nosa. Konsystencja także jest świetna! Kremowa, typowo balsamowa ze sporą ilością niebieskich kulek, które sprawiły, że sięgałam po balsam jeszcze chętniej :D Nie musimy obawiać się, że będą zostawiać ślady na ciele czy ubraniach. Nic takiego nie ma miejsca, niemal momentalnie się rozpuszczają pod wpływem ciepła. Po zaaplikowaniu balsamu zostawia on po sobie przyjemną ochroną warstewkę, która w żaden sposób nie jest tłusta. Muszę zgodzić się z producentem co do 'aksamitnej gładkości i miękkości', bo skóra po zastosowaniu kosmetyku jest wyraźnie wygładzona i nawilżona. Jeszcze kolejnego dnia rano czuć, że stosowałyśmy poprzedniego dnia balsam do ciała. Dodam jednak, że nie mam problematycznej skóry na ciele, więc nie wiem jak balsam sprawdziłby się u osób bardziej wymagających.