Serum do twarzy

Eveline Cosmetics My Beauty Elixir Smooth Pineaple, Wygładzające serum rozjaśniające

Eveline
Wygładzające serum rozjaśniające
Eveline My Beauty Elixir Serum Rozjaśniające 20ml

natty08
    7 października 2024 o 21:28
    Efekty stosowania serum są raczej subtelne
    Serum wygładzająco-rozjaśniające Eveline My Beauty Elixir Smooth Pineapple to produkt, który na pierwszy rzut oka wyróżnia się wydajnością i przyjemną, lekko żelową konsystencją. Formuła serum sprawia, że aplikacja jest wyjątkowo łatwa i komfortowa – serum dobrze rozprowadza się na skórze, co umożliwia równomierne pokrycie twarzy bez zbędnego poślizgu. Dodatkowym atutem jest słodki, owocowy zapach ananasa, który uprzyjemnia każdy zabieg pielęgnacyjny i nadaje mu tropikalnej świeżości. Jednak po nałożeniu produktu skóra pozostaje delikatnie lepka, co może być wadą dla osób, które preferują kosmetyki szybko wchłaniające się bez uczucia filmu na twarzy. Mimo to, serum ma łagodny skład, który nie podrażnia ani nie wysusza skóry – nawet przy regularnym stosowaniu. Co istotne, nie zauważyłam żadnego negatywnego wpływu na cerę, takiego jak pojawienie się nowych niedoskonałości czy przesuszenie, co jest ważnym kryterium w codziennej pielęgnacji, zwłaszcza przy skórze skłonnej do podrażnień. Efekty stosowania serum są zauważalne, choć raczej subtelne. Już następnego dnia po aplikacji skóra wydaje się gładsza i odrobinę bardziej miękka w dotyku. To delikatne działanie sprawia, że produkt sprawdzi się w przypadku osób poszukujących lekkiej, codziennej pielęgnacji. Natomiast osoby z przebarwieniami mogą nie być w pełni usatysfakcjonowane – serum nie oferuje spektakularnych rezultatów w zakresie rozjaśniania, a jego działanie jest zbyt łagodne, aby poradzić sobie z bardziej widocznymi problemami skóry. Na plus zasługuje również opakowanie – poręczna tubka jest wygodna w użyciu i idealna do codziennego stosowania zarówno w domu, jak i w podróży. Podsumowując, Eveline My Beauty Elixir Smooth Pineapple to przyzwoity wybór dla osób poszukujących delikatnego serum wygładzającego, które wprowadzi lekkość i subtelną poprawę wyglądu skóry, jednak nie dla tych, którzy liczą na intensywne i widoczne rezultaty w walce z przebarwieniami.
    Inne
  • 10 stycznia 2023 o 12:44
    Mogło być lepiej
    Lubię testować różnego rodzaju serum do twarzy jednak w tym przypadku zachwytu nie było. Produkt po nałożeniu na skórę pozostawia lepką, kleistą warstwę oraz daje efekt ściągnięcia. Krem nieco niweluje oba odczucia, pomimo tego zniechecilam się do stosowania tego serum na dzień. Kosmetyk służył mi jedynie do wieczornej pielęgnacji. Rano skóra wyglądała na nieco bardzo promienną i wypoczęta. Więcej spektakularnych efektów nie dostrzegłam. Produkt ładnie pachnie oraz posiada przyciągające wzrok, poręczne opakowanie.
  • 5 września 2022 o 20:56
    Ciekawe serum
    Serum zakupiłam razem z kremem z tej samej serii w Biedronce. Skusił mnie opis i fakt że skończyłam wszystkie inne mazidła do twarzy. Serum zamknięte jest w małej poręcznej tubce. Na początku serum trochę mnie denerwowało bo po aplikacji strasznie się kleiło. Natomiast kiedy już siedziałam ile.go nałożyć efekty były naprawdę dobre. Przebarwienia znikły, może nie te takie głębokie ale te świeże szybko wyblakły. Mam cerę trądzikową więc często z tym walcze. Serum wydajne, starczyło na długo. Pachnie super. Stosowałam tylko na noc. Zauważyłam że skóra stała się gładsza i mam zdecydowanie mniej zaskórników
  • 2 września 2022 o 12:03
    Jednak wolę konkretniejsze opcje,stosowane rzadziej niż takie serum w codziennej pielęgnacji
    Nie porwało mnie przyznam szczerze, kupiłam je w Biedronce za grosze i z lenistwa.Skończyły mi się składniki na mój DIY tonik z kwasem fitowym,nie chciało mi się też czekać aż przyjdzie przesyłka,serum było dostępne dosłownie "od ręki". Skład brzmiał obiecująco,ale też nie spodziewałam się fajerwerków,zakładałam wpływ na skórę na poziomie delikatnych peelingów enzymatycznych. Mamy tu niacynamid, kwasy AHA, do tego glicerynę i hialuron. Moja skóra nie wymaga jakiegoś radykalnego złuszczania,ale bez niego potrafi się niestety babrać i wyglądać na bardziej zmęczoną, uwidaczniają się też pierwsze zmarszczki,nadal to cera mieszana,która ma skłonność do niedoskonałości. Zazwyczaj trzy razy w tygodniu stosuje wspomniany tonik DIY, dwa razy w tygodniu maski z glinek,raz na dwa tygodnie peeling z korundu lub mocniejszy kwasowy peeling zależnie od potrzeb,czasem zamieniam też kwas fitowy w toniku na mlekowy. Kiedy wychodzą mi niedoskonałości dokładam jeszcze punktowo Acne Derm,bywa że na całą twarz. Myślę,że dla osób jak ja,tego typu produkty robią już mniejsze wrażenie, ich działanie jest raczej delikatne i stopniowe. Jak sprawdziło się to serum? Tak sobie, oczywiście wiedziałam,że na efekty trzeba będzie poczekać ,ale nawet jak na kosmetyk wymagający czasu jest dość przeciętnie,ma też kilka wad,które nie lubię w serum. Przede wszystkim po aplikacji lepi się,co prawie zanika po nałożeniu kremu, stosowałam go więc głównie na noc,tym bardziej,że na dzień częściej wybieram peptydy,które z kwasami się nie lubią. Rzeczywiście skóra wydawała się na następny dzień gładsza, odrobinę bardziej miękka,ale potrafiła się nieznacznie zapychać,jestem w stanie odróżnić oczyszczanie skóry od zapychania,tu bardziej miałam do czynienia z tym drugim. Nie było to na szczęście nadmierne,ale potrafiło zepsuć mi nastrój. Po miesiącu stosowania nie spowodowało na szczęście większego wysypu,tyle dobrego. Co do efektu rozjaśniania,jakieś było,ale subtelne,odnoszę wrażenie że krem malinowy z niacynamidem marki Eveline pod tym względem sprawdzał się lepiej. Ujednolicanie skóry też było raczej delikatne. Zaletą jest na pewno,to że serum nie wysusza,co niestety przy nieumiejętnym stosowaniu kwasów może się zdarzyć. Przez prawie 3 tygodnie był jedynym kwasowym kosmetykiem,którego stosowałam,w końcu nie wytrzymałam i dołączyłam do pielęgnacji na powrót mój tonik,wcześniej przeprowadzając kurację mocniejszymi kwasami. Po prostu efekt stosowania serum był dla mnie zbyt delikatny, widac było,że cera mogłaby być w lepszej formie. Nie wiem czy do niego wrócę,być może tylko jako dodatek do dotychczasowej pielęgnacji,ale jeżeli mam stosować jakieś serum na noc,wolę zdecydowanie wybrać produkt o nawilżającym lub przeciwzmarszczkowym działaniu, niedługo zacznie się też sezon na retinol,który będę używać naprzemiennie z kwasami. Myślę,że jest to kosmetyk skierowany do osób,które dopiero zaczynają przygodę z kwasami lub nie mają pod względem złuszczania zbyt dużych potrzeb. Serum też nie podrażnia,nie uczula,nie jest drogie,dość wydajne,po miesiącu regularnego używania na noc nie zużyłam całego opakowania,zostało na kilka razy. Zapakowane w małą tubkę,wyciska się w optymalnej ilości,kolor przezroczysty,lekko żółty,nie barwi skóry, zapach przyjemny. Zapakowane dodatkowo w kartonik,moim zdaniem zbędny. Ma u mnie 3+,jest poprawne,ale jak już wspomniałam niczym mnie nie urzekło.
    Zalety:
    • Skład wydaje się ok,jest na bogato. Cena i dostępność w Biedronce. Całkiem wydajne przy stosowaniu raz dziennie. Odrobinę wygładza i zmiękcza skórę, trochę też nawilża.
    Wady:
    • Nie są to zbyt spektakularne efekty,nawet po miesięcznym stosowaniu,ot trochę wygładzona,odrobinę bardziej jednolita skóra,bez szału. Lepi się i może zapychać.
  • 28 maja 2022 o 16:17
    Przyjemne serum
    Bardzo lubię żel punktowy na niedoskonałości od Eveline, dlatego skusiłam się na nowe serum rozjaśniające z fajnymi składnikami aktywnymi (niacynamid, kwasy AHA, bromelaina). Serum ma bardzo lekką, żelową konsystencję, przez co szybko się wchłania. Bez problemu można stosować je zarówno na dzień, jak i na noc. Serum przede wszystkim wygładza skórę, uspokaja i rozjaśnia niedoskonałości. Na plus też przyjemny, świeży zapach i brak podrażnienia. Wygodne opakowanie w tubce sprawdza się też idealnie na wyjazdy. Serum lubię stosować punktowo lub na całą twarz, w zależności od potrzeb. Na pewno nie jest to produkt dla osób, które mają większe przebarwienia i oczekują spektakularnych rezultatów. ZALETY Rozjaśnia i uspokaja przebarwienia Skład Wygładza Szybko się wchłania Lekka konsystencja Opakowanie Przyjemny zapach Niska cena WADY Nie dla osób z większymi przebarwieniami lub niedoskonałościami