Kupiłam zachęcona opinią znajomego, który bardzo zachwał męskie żele spod szyldu tej marki. A że akurat trafiła się fajna promka na trzypak, to nie wahałam się ani chwili. Mam skórę dość wymagającą, potrzebuje delikatnego oczyszczania. W bonusie lubię hojną ilość piany, łatwą w aplikacji konsystencję oraz przyjemny, intensywny zapach.
Opakowanie- tu jestem na tak, ale z małym zgrzytem. Generalnie butelka jest super. Wykonana z przezroczystego plastiku, dzięki czemu idealnie widać ten fajny, soczyście czerwony kolor. Jest stabilna, nie przewraca się podczas naciskania pompki. Pompka super jakościowo, świetnie podaję produkt,chociaż dość małą dozę i trzeba kilka razy nacisnąć. Nie zacina się ani nie zapycha. Posiada system on/off, co super ułatwia sprawę w podróży. Szata graficzna czytelna, ALE... no właśnie. Marka miała zamysł na śmieszne opisy produktu. Nie to, żebym była jakaś sztywna, ale dla mnie te opisy są trochę przaśne, po prostu przesadzone i zbyt wulgarne. Trochę mi to psuje całość.
Jednym z większych minusów tego produktu jest zapach. Ja lubię żele mocno pachnące, tak, że po kąpieli czuć je w łazience jeszcze długo, a i najlepiej, jakby się zapach na ciele utrzymywał... a on nie pachnie prawie wcale. Kolor sugeruje naprawdę soczystą i apetyczną woń, a tutaj mój nos naprawdę prawie nic nie czuje. Jest trochę taki mdły, nieciekawy. Nie jest nieprzyjemny, tyle dobrego, ale negatywnie mnie zaskoczył. Drugą kwestią, którą zaliczę do minusów jest brak piany. Znowu, lubię, kiedy żel gwarantuje nam jej obfitość. A tutaj prawie wcale jej nie ma. Kolejny minus idzie do konsystencji. Jest galaretkowata i koszmarnie spada z rąk. Chyba nigdy nie udało mi się umyć bez strat, totalnie zawsze coś spłynęło. O dziwo, pomimo tego wydajność jest całkiem dobra, wystarczył mi na długo. Największym plusem tej sekcji jest kolor. Ogniście czerwony, energetyzujący, przykuwa wzrok. Nie sądziłam, że kolor żelu tak może uprzyjemnić mycie.
Plusem będą też jego właściwości pielęgnujące. Zdecydowanie zgadzam się ze stwierdzeniem, że nie wysusza. Myje bardzo delikatnie. Spokojnie co któreś mycie mogłam sobie odpuścić aplikowanie balsamu i nic złego się nie działo, żadnych przesuszeń ani swędzenia. Samo oczyszczanie też jest bez zarzutu. Myje skutecznie, dokładnie i szybko wszelkie zabrudzenia. Muszę przyznać, że szczerze mnie ta jego delikatność i skuteczność zaskoczyła, nieczęsto idzie to w parze. Niestety jednak zapach, konsystencja i brak piany skutecznie zautruwały mi przez ostatnie kilka tygodni życie, więc nie ponowię zakupu.
Zalety:
- niezłe działanie pielęgnacyjne
- piękny kolor
- wydajność
- przezroczyste opakowanie z pompką
Wady:
- fatalna konsystencja, spada z dłoni
- totalnie mdły i nieciekawy zapach
- bardzo mało się pieni
- zamysł na opisy fajny, ale trochę zbyt przesadzony