Szampony do włosów

Biały Jeleń Hipoalergiczny szampon do włosów z bawełną

BIAŁY JELEŃ, Hipoalergiczny szampon do włosów z czystą bawełną, włosy suche, 300ml
e-ZikoApteka.pl
BIAŁY JELEŃ Szampon do włosów z czystą bawełną, 300 ml

Nasi użytkownicy zostawili 59 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Ganette
    4 lipca 2023 o 8:46
    Coś nie zagrało...
    Szampon kupiłam, bo marka Biały jeleń kojarzy mi się z dobrymi produktami, kojarzę ją od zawsze bo juz jako dziecko używałam ich produktów. Skusiłam się więc na 2 szampony, jednym z nich był właśnie ten z bawełna. Mam włosy suche, które się puszą, trochę zniszczone na końcach o wcześniejszego rozjasniania. Szampon w zwykłej płaskiej butelce, z zamknięciem na klik. Bardzo ładna delikatna grafika w jasnych kolorach. Sam wygląd opakowania bardzo do mnie przemawia, bo lubię takie delikatne minimalistyczne grafiki. Konsystencja jest bardzo wodnista, lubi wpływać z rąk przez co jego wydajność spada. Kolor bezbarwny o lekkim zapachu, który osobiście ciężko mi określić, ani kwiatowy ani świeży... jakoś do mnie nie trafił. Niestety najgorsze jest to, że szampon robi masakre z włosami. Po umyciu nie ma szans żeby je rozczesac nie wspomagając się odżywką, są tak okropne w dotyku że o przeczesaniu ich palcami mozemy zapomnieć. Dawno żaden szampon nie zrobił mi takiej niezbyt przyjemnej niespodzianki. Dodatkowo po jakimś czasie strasznie swędziała mnie głowa A włosy puszyly się jeszcze bardziej niż zwykle . Oddałam córce, ale przy jej bardzo długich włosach w ogóle nie byłyśmy w stanie ich rozczesac. Niestety trafił do dozownika na mydło i tak został wykorzystany do końca. Nie polecam, szkoda pieniędzy.
  • 29 stycznia 2022 o 20:05
    SLS, czyli ODRADZAM
    Nie chce mi się czytać wszystkich opinii, ale widzę, że prawie żadna nie zauważyła, że szampon niby do włosów suchych, a zawiera SLS! Co z tego, że jest ta bawełna i inne cuda. I tu ciekawostka, szampon z tej samej serii - Kozie Mleko już SLSu nie ma... ciekawostka, prawda drogie Panie?! Produkt dla ludzi, którzy wierzą w bajki, że mityczny Biały Jeleń sennie wyłania się z puszczy by chronić nasze pradawne piękno.. i że za 6,99 można kupić dobry uczciwy produkt. W dzisiejszym zalewie produktów ultra-eko życzę marcie Biały Jeleń i Pollenie coś-tam rychłego końca. P.S. Niska cena nie jest zaletą, bo kupujesz butlę tego g*wna i myślisz sobie, że zużyjesz i nic się "nie stanie".
    Zalety:
    Wady:
    • przesusza, wysusza, masakruje
  • 7 stycznia 2022 o 0:02
    Odpada
    Lubię produkty z białego Jelenia, ale z tym szamponem się niestety nie polubilismy. Mam włosy blond rozjaśnione średniej długości i jak się okazało po umyciu wogole nie mogłam ich rozczesac. Plataly się i gdyby nie tona odżywek, to pewnie bym ich nie rozczesala nigdy. Owszem jest delikatny do skóry głowy, nie uczula i nie podraznia, ale do włosów farbowanych nie nadaje.
    Zalety:
    • Nie uczula i nie podraznia
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Mało się pieni
    • Nie nadaje się do długich farbowanych włosów
    • Małowydajny
    • Płacze włosy
  • 14 grudnia 2020 o 18:01
    Świetny szampon
    Szamponu używam zamiennie z drugim fioletowym szamponem i jestem bardzo zadowolona. Włosy nie są już takie przesuszone i wyglądają lepiej oraz szampon nie uczula i jest idealny dla osób skłonnych do alergii.
  • 7 kwietnia 2020 o 14:53
    Lubię go
    O MNIE: Jestem posiadaczką włosów z tendencją do przetłuszczania u nasady oraz suchych końcówkach. Moje włosy są bardzo długie. Włosy myję codziennie. Od szamponu do włosów nie oczekuję wiele ponieważ zwykle stosuję go w połączeniu z maską. Najważniejsze jest dla mnie dokładne oczyszczenie włosów. MOJA OPINIA: Szampon znajduje się w białym opakowaniu o pojemności 300ml. Produkt ma uroczą szatę graficzną, na opakowaniu znajduje się kwiatek. Jego cena to ok 6 zł. W składzie szamponów nie ma parabenów, alkoholu, silikonów ani alergenów. W szamponie możemy znaleźć proteiny pszeniczne, bawełnę, wiaminy A, E oraz F, a także białą herbatę. Szampon ma przyjemną konsystencje, dobrze rozprowadza się go na włosach i przyjemnie pachnie. Szampon nie uczula skóry głowy. Jest bardzo delikatny, zdecydowanie hipoalergiczny. Włosy po zastosowaniu są zdecydowanie bardziej miękkie i gładkie w dotyku. Odczuwalny jest delikatny efekt nawilżenia. Szampon nie ułatwia rozczesywania włosów. Nadaje się do codziennego mycia włosów.
    Zalety:
    • Nie podrażnia,nie uczula skóry głowy
    • Nie wysusza włosów
    • Nie obciąża włosów
    • Nie puszy włosów.
    • Delikatnie oczyszcza,
    • Nie przetłuszcza włosów,
    • Delikatnie nawilża
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Nie ułatwia rozczesywania włosów