Odżywki do brwi

hairstore.pl
Bodyland.pl

cora
    30 września 2023 o 15:24
    Pamiętajmy, że jest to serum olejowe, bardzo naturalne
    Marzę o dłuższych i gęstych rzęsach, niestety natura obdarzyła mnie takimi zwykłymi, niezbyt długimi rzęskami. Szukam więc odżywek i różnych kuracji, mających spowodować ich szybszy wzrost. Na cuda nie liczę, ale mogę odrobinę poprawić tempo wzrostu, wzmocnić je i może nawet zagęścić. Wcześniej miałam odżywkę z bimatoprostem, ale wielu lekarzy ten składnik odradza, toteż po dwóch- trzech opakowaniach nie wróciłam do nich, a rzęsy niestety wróciły do swej zwykłej postaci. Serum Make Me Bio jest inne. Całkowicie składające się z olejków, tłuste, ale naturalne. Brak bimatoprostu. Są natomiast inne składniki, jak olej rycynowy stymulujący ukrwienie, a więc i wzrost rzęs, przyciemniający je i tak też stało się u mnie. Pozostałe składniki: * olej jojoba, * olej makadamia, * rumianek (wyciąg z kwiatu, fachowo: koszyczka), * witamina E, * olej słonecznikowy. Jest to bogaty skład i ani jednej substancji chemicznej, czy konserwującej. Serum nakładałam na noc na rzęsy (wygodny aplikator w formie szczoteczki jak w tuszu), rano zmywałam delikatnie.Sporo uwagi trzeba poświęcić, by serum nie migrowało do oczu, gdyż główny składnik, olej rycynowy, powoduje przekrwienie oczu. Po trzech tygodniach rzęsy przestały wypadać. Po miesiącu uzyskały ciemniejszy kolor, elastyczność i odrobinę urosły. Nie jest to spektakularny wynik, ale dla mnie i tak znakomicie. Opakowanie, wskutek przekręcenia gwintu, było nieszczelne, po 3 miesiącach serum zmieniło zapach i przestałam je stosować, jednakże jak na produkt bez grama chemii i konserwantów, było i tak świetnie.
    Zalety:
    • całkowicie naturalny skład,
    • brak kontrowersyjnych składników,
    • rzęsy przestały wypadać i stały się ciemniejsze, odrobinę urosły,
    • jest to polska marka, lubię jej filozofię i przesłanie,
    Wady:
    • olejowa formuła nie każdemu się spodoba,
    • brak silnego rozpędu wzrostu rzęs, brak efektu wow,
    • dość wysoka cena

Zobacz także inne Odżywki do brwi