Odżywki do brwi

Nowa Kosmetyka Krem do Rzęs Mrugnięcie Chiquity 15ml

d_t_b
    14 lutego 2024 o 20:11
    Wart wypróbowania!
    Krem do rzęs, który jest specyficznym produktem, bo... jest w formie kremu. Dotychczas zawsze używałam tych z aplikatorem w pędzelku lub takich, które mają szczoteczkę. Tutaj odkrycie! Kremowa konsystencja jest lekka. Z łatwością można nabrać na opuszek i wmasować w rzęsy i ich okolicę. Co ważne krem nie powoduje szczypania ani nie podrażnia moich oczu. A rezultat po dłuższym stosowaniu jest świetny. Rzęsy są długie, mocne. Zachwycają swą grubością. Słoiczek jest wydajny. I choć początkowo może wydawać się mało praktycznym aplikatorem i nośnikiem krem to po czasie łatwość aplikacji jest na wagę złota. Czy polecam? Jasne, że tak. To fajna alternatywa dla innych tego typu produktów. Ta nie obciąża budżetu i ma dobry skład.
    Zalety:
    • działanie
  • 2 stycznia 2024 o 10:24
    Chiquita mruga trochę niemrawo
    Moje naturalne rzęsy pozostawiają wiele do życzenia. Są rzadkie, krótkie,mają tendencję do wypadania grupowo tworząc nieestetyczne placki i dziury. Nigdy nie robiłam sztucznych rzęs,ale od kilku lat notorycznie posiłkuję się odżywkami w celu ich wzmocnienia. Najczęściej są to mocarze mające w składzie bimatoprost,ten składnik działa na nie najlepiej. W zeszłym roku robiłam korektę kreski na powiece (makijaż permanentny) co wymagało ode mnie odstawienia na jakiś czas bardziej inwazyjnych kosmetyków (wzmagają ból podczas zabiegu,naczynka są dużo mocniej ukrwione). Po wygojeniu chciałam jednak zadbać o rzęsy przy pomocy bardziej naturalnych kosmetyków. Mam duże doświadczenie ze stosowaniem olejku rycynowego,zarówno w postaci klasycznej,jak i w formie odżywek (np. Refectocil). Krem mrugnięcie Chiquity kupiłam zachęcona faktem że jest to terapia typowo do rzęs,z formułą spotkałam się po raz pierwszy. Krem zamknięty jest w malutkim słoiczku,zamykanym metalową nakrętką. Kolor jest śmietankowy, konsystencja bardzo płynna. To pierwszy zgrzyt jaki się pojawia przy stosowaniu tego produktu. Brakuje mi tutaj jakiegoś pędzelka,szczoteczki, czegokolwiek czym można nałożyć krem bezpośrednio na rzęsy. Grzebanie palcem jest mało higieniczne plus ciężko założyć krem bezpośrednio na rzęsy . Fajnie, że formuła jest bezpieczna na tyle,że można go używać zarówno na/pod powieki ale jednak kupiłam ten kosmetyk z myślą o wzmocnieniu rzęs, pod oczy mam swoich faworytów. Płynna formuła jest też o tyle niebezpieczna,że wystarczy jeden niepewny ruch i możemy wszystko wylać. Nie wyobrażam sobie podróży z tym kosmetykiem. Starając się pokryć rzęsy,coś tam zawsze mi skapnie pod powieki i tworzy to niekoniecznie komfortową powłokę,wpływa też znacząco na wydajność kosmetyku. Po blisko miesiącu stosowania muszę przyznać,że rzęsy faktycznie są mocniejsze, wypadają mniej,są jakby odrobinę zagęszczone ale ich długość nie drgnęła na milimetr. Konkluzja jest taka, że krem faktycznie wzmacnia kondycję rzęs ale nie wpływa na ich długość. Ze względu na dość fatalny sposób aplikacji raczej nie sięgnę po niego ponownie:(
    Zalety:
    • Wzmacnia kondycję rzęs , zawiera naturalny skład
    Wady:
    • Nie wydłuża, bardzo niehigieniczne opakowanie,trudna aplikacja
  • 22 grudnia 2023 o 21:01
    Nie zaszkodzi nie pomoże
    Taka średniawa w sumie to nie zauważyłam żadnych efektów spektakularnych. Nie zauważyłam żeby rzęsy były jakieś gęste a wzmocnienie ciężko stwierdzić bo kołem ich nie łamałam. Denerwował mnie bo się roluje w takie kulki, które mi wpadały do oczu. Całkiem wydajny bo po stosowaniu go ponad rok praktycznie codziennie (brałam pod uwagę przerwy, o których mówią na opakowaniu) aż w końcu dobiegła data ważności i nie zdążyłam go skończyć. Nie pachnie, nie podrażnia, nie działa.
    Zalety:
    • wyrabiasz sobie nawyk przy stosowaniu lepszych produktów w przyszłości
    • to jest jak wyprowadzanie samej smyczy żeby potem kupić sobie psa)
    • spoko konsystencja
    Wady:
    • robi mgłę przed oczami
  • 27 października 2023 o 16:44
    Odmienił moje rzęsy
    Krem kupiłam po zachwycie nad kremem "Poranna kawa, wieczorne wino". Nie zawiódł mnie, właśnie korzystam z drugiego lub trzeciego opakowania, bo efekty są u mnie naprawdę dobre. Mam jasne rzęsy, takie ot, normalne bez szału. Ten krem je odmienił. Stały się ciut ciemniejsze, dłuższe i mocniejsze, bardziej gęste. Jak pomaluję je tuszem to efekt jest piorunujący, włącznie z tym, że dostaję pytania, czy to moje rzęsy. Konsystencja jest lejąca, opakowanie to mały słoiczek (polecam nabieranie kosmetyku szpatułką), krem jest bardzo wydajny, dobrze się wchłania i mnie nie uczulił, a oczy łzawią mi po większości kremów do tej okolicy. Stosuję go na noc. Prosty, dobry skład, dobra cena, efekty świetne - czegóż chcieć więcej?
    • efekt wow na rzęsach
  • 16 lipca 2023 o 7:24
    Kupuję już drugi raz
    Ten krem kupuję już drugi raz, a używam bardzo długo, jego półpłynna konsystencja gwarantuje bowiem wyjątkową wydajność. Pierwszy raz kupiłam z uwagi na zabawną nazwę, ponieważ nie wierzyłam absolutnie w żadne odżywki do rzęs. Tymczasem odrosły mi nie tylko osłabione rzęsy, które teraz wystarczy pociągnąć tuszem by wyglądały o niebo lepiej niż sztuczne, ale też niemal nieistniejące od lat brwi (nadmierne skubanie, koszmarny błąd). Dodam, że jestem megaalergiczką a ten krem mnie nawet nie podrażnia podczas gdy wiele razy bardzo ogólnie dobrej klasy kosmetyki nie nadają się dla mnie. Wspaniale nawilża, pozostawia skórę gładką i jedwabistą dając przyjemne poczucie ulgi (mam skórę bardzo suchą, więc pieczenie czy ściąganie to moja zmora) i po chwili można po prostu nakładać makijaż. Bardzo polecam ten kosmetyk i z pewnością będzie już na stałe miał miejsce na mojej półce. Dodam jeszcze, że jego cena w stosunku do tak wysokiej jakości i wydajności jest wyjątkowo niska.
    Drogeria Cocolita.pl