Cienie do powiek

Glam Shop Cień w płynie/baza/eyeliner

• 23 lipca 2024 o 23:52
    Super pomysł tylko problemem jest szybkie wysychanie
    Moja przygoda zaczęła.sie z cieniem brudny róż, który używałam na wszystkie możliwe sposoby...chyba nawet na ustach. Cień świetnie się trzymał, potrafił podbić maty oraz przedłużyć trwałość błysków nalozen na lekko wilgotny cień. Praca z nim musi być bardzo szybka bo jak już zaschnie to na murbeton, i nie ma możliwość rozetrzeć granic. Trwałość jest świetna, i faktycznie na spokojnie wytrzyma w normalnych warunkach cy dzień. Zachęcona dokupiłam sobie kolor -taki fiolek. Niestety produkt był tak suchy, że nie było możliwość nawet sprawdzić kolor. Niestety ale jak zaschnie to jest już tylko do wyrzuceniA... przekonałam się o tym.bolesnie Również z moim brudnym różem....za każdym razem było coraz gorzej. Aplikator nie nabierał produktu a wręcz stawał.sie suchy i sztywny. Szkoda. Nie wiem czy problem był czas...nie używałam go codziennie bo lubię się w różnych kolorach więc nie katowałam tego produktu codziennie. Tylko na początku a później rzadziej i zawartość umierała na moich oczach. Sama nie wiem co myśleć, czy każdy produkt tak szybko zastyga a raczej wysucha... Opakowanie jak blysCyk - buteleczka z aplikatorem. Ja i tak najczęściej podziabalam na oko I rozcieralam pedzelkiem. Kolor jest zgodny z obrazkami na stronie, więc każdy znajdzie coś dla siebie... to produkt do szybkiego i częstego używania, jeśli ktoś chcę kupić dla kolorku, żeby pomalować się raz na jakiś czas...to wątpię w wielką miłość
  • 31 maja 2024 o 11:13
    Totalny must have!
    Moje odkrycie roku! Nie wyobrażam sobie makijażu oka bez użycia tych cieni! Nigdy wcześniej o nich nie słyszałam i nigdy nie miałam styczności z cieniami w płynie, ale kiedy na szkoleniu makijażowym podpatrzyłam je u jednej makijażystki i miałam okazje na nich pracować - totalnie się zakochałam! Cienie dosłownie same się blendują, co ułatwia pracę bo makijaż oka można zrobić dosłownie w 5 minut i wyglada to pięknie! Poza tym są bardzo trwałe i w swojej ofercie Glamshop ma dużo opcji kolorystycznych także z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Ja mam w swojej kolekcji trzy cienie tej serii (ale napewno zakupię ich więcej). Posiadam 3 odcienie - Opalony (mój zdecydowany faworyt! piękny beżowy cień wpadający w delikatnie ciepłe tony, idealny do podkreślenia załamania powieki.), - Polewa czekoladowa (intensywny ciepły brąz idealny do przyciemnienia zewnętrznego kącika), - Mleko z kawą ( delikatny odcień chłodego beżu - piękne podkreśla zieloną tęczówkę)
    Zalety:
    • cudowna konsystencja, trwałość, łatwo się nimi pracuje, duży wybór kolorystyczny,wydajność
  • 4 maja 2024 o 8:13
    Ładny kolor. Mam w odcieniu krzemień.
    Cień zamknięty jest w pojemniczku z małym aplikatorem. Konsystencja przyjemna, łatwa w nakładaniu. Cień dość szybko zastyga, ale da się nim budować i wzmocnić kolor. Kolor ładny intensywny. Mam powiekę opadającą wiec u mnie praktycznie wszystkie kremowe cienie, nawet zasetowany innym sypki cieniem po kilku godzinach zbierają się w załamaniu. Cień świetnie wygląda solo na powiece. Ja przeważnie tak go używam. Szybki, mało wymagający makijaż a efekt jest ładny. Krzemień super sprawdza się do dziennych makijaży. Zalety: Zastyga Kolor Konsystencja Szybka aplikacja
  • 25 kwietnia 2024 o 12:23
    Dojrzałą morelę kocham!
    Jestem posiadaczką wielu odcieni, czy szczęśliwą? Myślę, że bardziej zadowoloną niż rozżaloną z powodu słabej pigmentacji żółci oraz bieli. Booo chociażby dojrzała morela, polewa czy kukułka są znakomite. Bardzo lubię też nude róż, z tytułu mojej jasnej karnacji. Ceramiczny będzie dla fanek chłodków na powiece, a guma balonowa będzie świetnym akcentem na wiosnę oraz lato. Jeśli chodzi o moje odczucia to ciemne brązy są bardzo dobrze napigmentowane, lepiej nałożyć malutką kropeczkę i po kolei, stopniowo to blendować pędzlem z miękkim włosiem niż nałożyć sporo i nie móc się uporać z plamami powstałymi na powiekach. Minusem tych cieni jest to, że one całkiem nie zastygają, nadają się jako baza pod cienie prasowane. Trzeba je delikatnie ,,utwardzić". Nie zauważyłam też znacznego rolowania, chociaż przyznaję, że na mojej lekko tłustej powiece czasem ono występowało. Szkoda też, że ten kosmetyk szybko zmienia swój zapach, glamshop wysyła produkty z czasem zbyt krótką w moim odczuciu datą ważności przez co niekiedy zastanawiam się, czy cień jest jeszcze zdatny do użytku i czy nie wystąpi żadna wysypka. W drogerii DM (jeśli takową w okolicach mamy, ja w okolicy Gdańska nie posiadam) można wybrać juz cień z dłuższą datą.
  • 12 kwietnia 2024 o 13:57
    Bardzo ładny i trwały cień
    Posiadam odcień słony karmel. Bardzo ładny, matowy, ciepły brąz. Jego aplikacja jest bardzo łatwa, nakładam odrobinkę na powiekę i rozcieram pędzlem, często jest to jedyny cień jaki mam na powiece. Trzyma się super, choć nakładam go na bazę, bo mimo wszystko bez bazy na mojej powiece cienie rolują się z prędkością światła. Używam go również na policzki jako bronzera i w tej roli również sprawdza się świetnie. Rozciera się całkiem ok gąbką czy pędzlem i wygląda na prawdę bardzo naturalnie. Chętnie wypróbuje również inne kolory.