Maszynki do golenia dla kobiet

Gillette Venus Smooth, Maszynka systemowa do golenia dla kobiet z wymiennymi wkładami

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 13 stycznia 2024 o 13:20
    Bardzo ją lubię
    Maszynka, której używam od lat i jak dla mnie jest najlepsza. Przetestowałam produkty różnych firm i przy Venus wypadły blado. Golenie z Venus Smooth przebiega bez zakłóceń. Ostrza nie zapychają się. Jest świetnie dopasowana nawet do miejsc trudno dostępnych. Skóra po goleniu jest gładka, miła w dotyku. Nie trzeba wielokrotnie golić w jednym miejscu , żeby uzyskać oczekiwane efekty. Jestem zdecydowanie na tak.
    AnkaKZN
    26 kwietnia 2023 o 0:38
    solidna maszynka do golenia
    Maszynkę do golenia Gillette, Venus Smooth zakupiłam w Rossmannie. Kupiłam ją ze względu na możliwość wymiany ostrzy, jest to bardziej ekologiczna opcja niż kupowanie jednorazowych maszynek do golenia. Ponadto wcześniej używałam tylko maszynek jednorazowych i chciałam wypróbować i się będą sprawdzały maszynki do golenia z wyższych półek cenowych. Pierwsze wrażenie? Maszynka wyglądała solidnie. Głowica z ostrzami dostosowywała kąt położenia względem rączki pod wpływem nacisku, co w efekcie sprawiało, że miało się wrażenie, że maszynka do golenia dobrze z nami współpracuje. Poduszeczki ochronne niezawodnie chroniły skórę przed możliwym podrażnieniem i skaleczeniem. Po całym procesie pozbywania się zbędnego owłosienia skóra pozostała bez żadnego niechcianego włosa i bez śladów skaleczeń, które dotychczas podczas golenia maszynkami jednorazowymi były czymś wręcz normalnym i nieuniknionym. Po roku używania tego produktu mogę śmiało powiedzieć, że sprawdza mi się bez zarzutów. Ostrza ciągle są na tyle dobrze na ostrzone, że nie odczuwam potrzeby wymieniania ich, mimo regularnego używania. W tym czasie średnio zużyłabym 6 jednorazowych maszynek, a z tą maszynką nawet jednych ostrzy wymiennych nie zużyłam. To naprawdę świetna alternatywa dla jednorazowych maszynek do golenia. Nawet samo golenie stało się przyjemniejszą czynnością. Podrażnienia i skaleczenia prawie wcale nie występują. Czasami w pośpiechu zdarza mi się golić na sucho, nawet wtedy nie miałam podrażnienia i świądu skóry. Polecam ten produkt!
    Zalety:
    • solidne wykonanie produktu
    • ostrza bardzo wydajne
    • zmniejszona ilość podrażnień i skaleczeń dzięki ochronnym poduszeczką
    • wymienne ostrza
    • dostępność produktu
    a ga ta
    13 grudnia 2022 o 9:16
    Dobra. choć droga
    Wypróbowałam wiele maszynek(głównie jednorazowych) Maszynka systemowa Venus Smooth jest według mnie b. dobra. Zacina mniej niż jednorazówki. Skóra jest gładsza i mniej podrażniona. Ostrza nie tępią się zbyt szybko, przez co komplet z 5-cioma wymiennymi ostrzami starczył mi na długo. Wadą jest oczywiście wysoka cena. Moim zdaniem opłaca się kupować jedynie maszynkę + 5 wymiennych ostrzy, gdyż inne warianty wypadają dużo drożej. Ogólnie polecam i raczej będę wracać do tego produktu.
    Drogeria Super-Pharm
    Glooves
    8 marca 2022 o 17:08
    Świetny produkt
    Biorąc pod uwagę moje doświadczenia z maszynkami ta wypada bezkonkurencyjnie. Przede wszystkim wymienne ostrza są bardziej wydajne i starczają na dłużej, gdyż nie tępią się tak szybko. Kształt główki umożliwia płynną depilację bez nieprzyjemnych zacięć a niebieski pasek działa nawilżająco. Rączka jest antypoślizgowa i ma bardzo ergonomiczny kształt. Samym plusem jest fakt, że rączka zostaje a kupujemy tylko wymienne wkłady! Jest to zdecydowanie bardziej ekologiczne rozwiązanie wbrew pozorom, gdyż tak jak wspomniałam wkłady są bardziej wydajne i nie trzeba ich wymieniać aż tak często jak przy zwykłych jednorazówek. Cena oczywiście jest wyższa, ale adekwatna do jakości. Ja jestem bardzo zadowolona i mogę z czystym sumieniem produkt polecić ❤️
    • Efektywność
    Wady:
    • Design produktu
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 30 stycznia 2022 o 15:47
    Dobra maszynka jednak nie dla osób z mocnymi włoskami
    Produkt zakupiony w Rossmann ,maszynkę zakupiłam w zestawie z 5 wymiennymi ostrzami ,jest dobrze wyprofilowana ostrze są odpowiednio ostre 1 wkład wystarczy na około 3 golenia maszynka bardzo dobrze goli trudno się nią zaciac ,dobra maszynka jednak dla osób z mocniejszym owłosieniem może okazać się niewystarczająca
    Zalety:
    • Dostępność
    • Dobrze wyprofilowana
    • Odpowiednio ostre ostrza