Neboa Wcierka do skóry głowy chroniąca mikrobiom

• 3 marca 2023 o 10:36
    efekt przetłuszczonych włosów
    - wygodne, nieprzeźroczyste opakowanie z aplikatorem w formie pompki – trzeba sprawdzać pod światło ile produktu jeszcze zostało - delikatny, przyjemmny, słodkawy zapach – utrzymuje się przez pewien czas od aplikacji - nietłusta formuła - nie podrażnia skóry, nie powoduje swędzenia - przetłuszcza włosy i sprawia, że wyglądają nieświeżo – może to kwestia zbyt dużej ilości produktu, jaka wydostaje się z aplikatora, ale nie mogę stosować tej wcierki po myciu, bo włosy wyglądają jak tydzień niemyte - w składzie mamy nawilżające: glicerynę, betainę, niacynamid, pantenol, kwas mlekowy, dodatkowo ekstrakt ze skrzypu polnego i oczywiście prebiotyk i postbiotyk - analizując obietnice producenta stwierdzam, że nawet przy regularnym stosowaniu nie zauważyłam regulowania ilości wydzielanego sebum, nie wiem czy nowe włosy wyrastają mocniejsze jednak wcierka faktycznie dobrze się sprawdza w kwestii nawilżenia i przywracania komfortu suchej i przesuszającej się skórze głowy.
  • 2 lutego 2023 o 10:47
    Łagodzi skórę głowy
    Wcierka znajduje się w plastikowej buteleczce z ładną szatą graficzną o pojemności 175 ml. Jest przyjazna dla wegan i posiada 97% składników naturalnych. A opakowania kosmetyku pochodzi z recyklingu, a konkretnie z plastiku odławianego z oceanów. Dla mnie są to ważne informacje, które pomagają mi przy wyborze produktu. W składzie posiada sporo składników aktywnych takich jak: gliceryna, linulina, niacynamid, betaina, wyciąg ze skrzypu polnego, kwas mlekowy, pantenol wyciąg z fermentacji bakterii, alpha. Produkt kupiłam ponieważ lubię wcierki, które nie obciążają włosów, mają naturalny skład i wiele składników aktywnych. Zachęcił mnie również efekt jaki mogę uzyskać po zastosowaniu wcierki. Włosy po systematycznym stosowaniu stały się ewidentnie mocniejsze, mniej wypadają i mam wrażenie, że nieco szybciej rosną ( zauważyłam to na krótszych włosach przy twarzy). Wcierka świetnie poradziła sobie z ukojeniem skóra głowy. Jedyne czego nie dostrzegłam przy stosowaniu produktu to zmniejszenia wydzielania sebum. Skóra głowy przetłuszcza się tak jak zawsze. Ogólnie jestem zadowolona z wcierki spełniła swoje zadanie. Potrzebowałam ukojenia skóry głowy i wzmocnienia włosów i to dostałam.
    Zalety:
    • wzmacnia
    • koi skórę głowy
    • dobry skład
    • wydajna
    • nie obciąża włosów
    • nawilża
    Wady:
    • nie zmniejsza wydzielania sebum
    DomFra
    8 listopada 2022 o 15:26
    Koi podrażnienia, nie zmniejsza wydzielania sebum
    Wcierkę Neboa kupiłam na promocji w Rosmannie, ponieważ szukałam czegoś kojącego do mojej wrażliwej skóry głowy. Kojącego a jednocześnie nie obciążającego, ponieważ moje włosy dość szybko się przetłuszczają. W tej wcierce znalazłam połączenie obu tych cech, z czego bardzo się ucieszyłam. Wcierka zamknięta została w plastikowej butelce o pojemności 175 ml z rozpylaczem na końcu. Prosta niebieska szata graficzna przywiodła mi na myśl ocean, co dodatkowo skusiło mnie do zakupu. Rozpylacz działał dobrze, chociaż zdarzało mu się zacinać. Z tym rozpylaczem miałam pewne wątpliwości, ponieważ niejednokrotnie miałam wrażenie, iż psikam nim włosy, a nie skórę głowy. Ale i tak jest całkiem wygodnym rozwiązaniem. Końcówkę wcierki wylałam już bezpośrednio na skórę głowy. Wcierka miała wodnistą, żółtawą konsystencję o delikatnym zapachu, który znikał chwilę po nałożeniu. Wcierkę nakładałam na skórę głowy po umyciu włosów, następnie wykonywałam masaż, zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. I już po pierwszym użyciu poczułam ulgę – głowa przestała mnie swędzieć, miałam wrażenie nawilżenia i ukojenia. Pod tym względem był to strzał w dziesiątkę! Wcierka eliminowała wszelkie podrażnienia spowodowane np. użyciem zbyt mocnego szamponu. W dłuższym okresie nawilżyła skórę głowy, ale nie wpłynęła na zmniejszenie przetłuszczenia. Niestety, ale dalej muszę myć włosy co drugi dzień. Producent obiecywał jeszcze pobudzenie włosów do mocniejszego wzrostu – z tym muszę się zgodzić. Moje włosy znacznie lepiej znosiły wysokie koki (zwykle po takiej fryzurze skóra piekła mnie niemiłosiernie przez kilka godzin/ czasami kilka dni). Niestety, ale wcierka nie wpłynęła wysyp baby hair oraz nie uchroniła mojej głowy przez jesiennym wypadaniem włosów. Podsumowując, wcierka rzeczywiście wspomogła moją podrażnioną skórę głowy i wzmocniła istniejące włosy, ale nie uregulowała wydzielania sebum. No i nie zwiększyła ilości baby hair, ale tego producent nie obiecywał. Polecam, sama chętnie do niej wrócę w przypadku większych problemów ze skórą głowy.
    Zalety:
    • koi podrażniona skórę głowy,
    • wzmacnia istniejące włosy,
    • nawilżenie skóry,
    • wygodnie opakowanie,
    Wady:
    • nie wpływa na zmniejszenie przetłuszczania skóry głowy,
    • nie uchroniła przed jesiennym wypadaniem włosów,
    • czasami rozpylacz się zacinał.
  • 26 sierpnia 2022 o 21:26
    Super wcierka
    To najlepsza wcierka dla moich włosów i skóry głowy. W porównaniu do wcierki z farmony naprawdę działa. Włosy przestały mi wypadać już po 3 4 użyciu. I włoski zaczęły szybciej rosnąć a pojawiły się nawet baby hair. Polecam
    Zalety:
    • Działanie.
    Kama_96
    4 sierpnia 2022 o 9:03
    Idealna wcierka dla wrażliwej skóry głowy
    Z racji zadowolenia z żółtej wcierki Neboa postanowiłam wypróbować też niebieską. Posiadam dosyć wrażliwą skórę głowy i produkt ten sprawdził mi się naprawdę rewelacyjnie. Stosuję już jakiś czas i rzeczywiście efekty są widoczne. Pojawiają się pierwsze baby hair, a skalp jest w zdecydowanie lepszym stanie. Polecam wszystkim użytkowniczkom żółtej wcierki oraz osobom początkującym w tym temacie - na start przygody z włosingiem tak delikatna wcierka o okrojonym składzie jest super :)
    • nie skleja włosów
    • polepsza stan skalpu