WIZAŻ logo
Maseczki pod oczy

Patchology Moodpatch Chill Mode Aromaterapeutyczne płatki pod oczy

5 (3)

star fullstar fullstar fullstar fullstar full
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
  • 25 marca 2024 o 20:03
    Dobry produkt
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktInna drogeria
    Na te płatki trafiłam w jednym z kalendarzy adwentowych. Przede wszystkim ogromny plus za opakowanie. Oprócz tego, ze są w folii, to jeszcze w plastikowym opakowanie, a na samych płatkach jest jeszcze ochrona. W tej sytuacji nie ma opcji, że będą się poruszać po opakowaniu i niszczyć. Łatwo się je wyciąga, mają dobrze dopasowany kształt i nie zsuwają się podczas noszenia na skórze. Schłodzone dobrze trzymają zimno. Co najważniejsze dobrze i widocznie wygładzaj. Jakiegoś nawilżenia czy takich rzeczy nie zauważyłam, ale dobrze się sprawdzają przed nałożeniem makijażu czy z rana bo efekt potrafi trzymać kilka godzin. Jak dla mnie duży plus, jeśli uda mi się znaleźć je w okazyjnej cenie to raczej kupię :)
    Zalety:
    • dobrze nasączone
    • trzymają chłód
    • trzymają się na buzi
    • nie przedzierają się przy wyciąganiu
    • widocznie wygładzają
    Wady:
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    7 czerwca 2022 o 13:10
    Idelane skrojone, świetnie nasączone, bezproblemowe w aplikacji i z dobrym efektem liftingu.
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktInna drogeria
    Płatki znalazłam w jednym z okienek kalendarza adwentowego od Sephora. Takie produkty stosuje kilka razy w tygodniu, zazwyczaj kupuje duży zestaw w słoiczku, ale równie chętnie korzystam z pojedynczych egzemplarzy. Opakowanie to mała kwadratowa saszetka w miętowym kolorze z nadrukiem płatków. Nie ma tu żadnego polskiego opisu, ale jak płatki stosować każdy wie więc problemu nie ma. Wewnątrz saszetki znajduje się okrągły zamykany pojemnik z dwoma płatkami zabezpieczonymi folia z obu dwóch stron. Wszystko to zanurzone jest w beżowym żelowym serum o przyjemnym kwiatowo ziołowym zapachu. Płatki są żelowe, transparentne z widocznymi w nich zatopionymi kolorowymi drobinami. Są cienkie ale się nie targają, mają, odpowiedni kształt i wielkość, nie ma żadnych problemów z ich aplikacją i dopasowaniem w okolicach oczu.Po nałożeniu cały czas pozostają na swoim miejscu nie zsuwają się i przyjemnie chłodzą skórę. Płatki trzymałam na skórze około 30 minut, po ich usunięciu nie pozostaje żadna lepkość, ale w miejscu gdzie były nałożone widać różnicę w wyglądzie skóry. Okolica pod oczami jest ładnie napięta i wypełniona,taki wizualny efekt liftingu. Dodatkowo jest bardzo dobrze nawilżona i odżywiona. Taki stan nie trwał chwilę, ale utrzymywał się u mnie do dnia następnego. Płatki można zastosować po schłodzeniu w lodówce wówczas prócz intensywnego chłodzenia zmniejszają cienie i obrzęki pod oczami. Bardzo fajny produkt do zastosowania po nieprzespanej nocy lub przed większym wyjściem. Są one delikatne nie tylko dla skóry, nie powodują żadnych podrażnień, ale również dla oczu- nie ma przy ich użyciu żadnego łzawienia czy pieczenia. Można stosować je przed wykonaniem makijażu i nic niepożądanego się nie dzieje. Skład długi i z dużą zawartością składników aktywnych, jednak nie obyło się tu bez niezbyt przyjaznego dodatku jakim jest edta. Reszta jest jak najbardziej ok: gliceryna, olej z nasion konopi, wyciąg z igieł sosnowych, wyciąg z rosnącej w Chinach rośliny Coptis chinesis, wyciąg z owoców kokosa, ekstrakt z korzeni różeńca górskiego, ekstrakt z grzybów Reishi, ekstrakt z liści zielonej herbaty, alantoina, olej rycynowy, guma z drzewa świętojańskiego, dodatki zapachowe i konserwujące. Podsumowując płatki maja bardzo dobre działanie pokrywające się z obietnicami producenta. Mają bogaty skład, są bezproblemowe w aplikacji a efekt utrzymuje się dłuższy czas. Mnie przypadły do gustu i zakupie je ponownie.
    Zalety:
    • mała saszetka wygodna w otwieraniu
    • płatki zapakowane są w dodatkowy pojemniczek
    • duża ilość żelowego serum o przyjemnym zapachu
    • płatki maja odpowiednia wielkość i kształt
    • nie zsuwają się po aplikacji
    • przyjemnie chłodzą skórę
    • niwelują obrzęki i cienie
    • napinają i wypełniają skórę
    • dobrze nawilżają i odżywiają
    • wygładzają, rozświetlają i zmiękczają skórę
    • mogą być stosowane pod makijaż
    • nie podrażniają oczu ani skóry
    Wady:
    • edta w składzie
  • 4 grudnia 2021 o 21:58
    Jedyne SKUTECZNE płatki pod oczy
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktInna drogeria
    Jedną parę płatków otrzymałam w kalendarzu adwentowym Sephora 2020. Po ich użyciu zdecydowałam się na zakup pełnowymiarowego opakowania (5 par). Zacznę od opakowania. Miętowo-zielone pudełeczko nawiązuje do oleju z konopnego, który znajdziemy w składzie kosmetyku. Każda para płatków jest zapakowana w oddzielne, estetyczne opakowanie. Warto również wspomnieć o wyglądzie samych płatków - to prawdziwe dzieło sztuki! Są przezroczyste z wtopionymi w ich strukturę kawałkami wspomnianych w opisie producenta listków herbaty (tak mi się wydaje, w każdym razie wygląda to pięknie i naturalnie). Jeśli chodzi o ich używanie, to jest to prawdziwa przyjemność - są żelowe, dobrze trzymają się na skórze pod oczami, noszę je 10-15 minut. Po tym czasie poranna opuchlizna pod oczami dosłownie znika, a twarz wygląda na wypoczętą. Stosuję je jako ratunek w te dni, w które spałam krótko i moja buzia jest rano opuchnięta. Lubię mieć je w razie czego w szafce - wtedy czuję, że nawet gdy będę miała ciężką noc, rano i tak będę wyglądać dobrze. Zawsze myślałam, że płatki pod oczy to ściema, bo wszystkie drogeryjne płatki, których używałam, nie dawały żadnego efektu. Te od Patchology są naprawdę wyjątkowe! Jedynym ich minusem jest cena.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty

szukaj