Szampony do włosów

Ziaja Szampony Rodzinne, Lawendowy szampon do włosów przetłuszczających się

bialastokrotka.pl
Ziaja Szampon do włosów przetłuszczających się lawendowy 500ml
Ziaja

Nasi użytkownicy zostawili 282 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 grudnia 2024 o 22:19
    Podstawowy szampon
    Szampon ten jest w moim domu od lat i korzysta z niego cała rodzina. Jest to kosmetyk jednozadaniowy- ma umyć włosy i właśnie to robi. Co do redukcji przetłuszczania się to nie jestem pewna, czy zadziałał, nie zauważyłam jakiegoś super efektu. Zapach bardzo ładny, już zawsze będę go pamiętać. Produkt jest wydajny i ma wygodne opakowanie.
    rokak
    10 października 2024 o 23:07
    Przeciwieństwo dobrego szamponu
    Poza ceną, wydajnością i opakowaniem nie widzę plusów tego szamponu. Zapach jest ok, lekko słodki, ale raczej neutralny. Konsystencja jest zbyt wodnista, ale wydajność jest w porządku. Natomiast jego działanie - masakra. Umyć umyje włosy, ale co z tego, skoro po 1 dniu są ponownie przetłuszczone? Normalnie włosy myję co 2/3 dni, a przez ten szampon po 1 dniu jest widoczne przetłuszczenie. Dodatkowo mam podejrzenie, że wysusza końcówki włosów. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • przetłuszcza włosy
    • możliwe, że wysusza końcówki
  • 16 sierpnia 2024 o 15:59
    Przeciętniak dla przetłuszczających się włosów
    Ten szampon niestety mnie nie zachwycił. Kupiłam ze względu na atrakcyjną cenę, żeby wypróbować i się rozczarowałam. Plusem na pewno jest wydajność i spore opakowanie. Ma przyjemny zapach (bardziej kwiatowy niż lawendowy) i dobrze się pieni (nie dziwne, w końcu ma SLS w składzie). Niby domywa włosy i przez jakiś czas są po nim ładne, ale bardzo szybko tracą świeżość i „klapną” (nie zauważyłam tego przy innych szamponach tego typu). Nawet mimo dwukrotnego mycia głowy, efekt jest ten sam. Nie wrócę do niego ponownie i dalej będę szukać swojego ideału.
    Zalety:
    • ładny zapach
    Wady:
    • nie nadaje świeżości na długo
    • włosy szybko robią się po nim oklapnięte
    wolena
    31 lipca 2024 o 21:07
    Polecam ten produkt
    Dla moich włosów oraz skóry głowy - cienkie, szybko przetłuszczające się oraz wysoko porowate - ten szampon sprawdził się naprawdę bardzo dobrze! Używam go jako codziennego szamponu, dokładnie domywa oraz oczyszcza mi skórę głowy, a przy okazji włosy nie wydają się oklapnięte po wielu godzinach (i nocnym spaniu - myję na wieczór włosy). Zapach oraz konsystencja na plus, bardzo przyjemny produkt, tutaj niczym się nie wyróżnia. Długofalowo zauważyłam, że włosy faktycznie trzymały dłużej świeżość. Wiele razy już go kupowałam i na pewno do niego wrócę. Rownież polecam wypróbować, ponieważ może zaskoczyć.
  • 31 maja 2024 o 11:31
    Trzygwiazdkowy standard
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Będąc w aptece, nazbierałam kilka próbek tego szamponu (jedna saszetka o pojemności 7ml). Już na wstępie oceniam ten szampon jako niewydajny. Pomimo gęstej żelowej konsystencji szamponu, do podstawowego, zupełnie jednorazowego umycia głowy, potrzebowałam dwóch saszetek. To prawda, że mam długie i gęste włosy, ale zużycie 14ml na raz to trochę przesada. Szampon ma bardzo przyjemny, nieprzytłaczający aromat lawendy. Ujmuję punkcik przy ocenie zapachu za to, że jest ulotny i nie utrzymuje się na włosach zbyt długo; szkoda, bo lubię gdy włosy pachną mi lawendą lub wrzosem. A jeśli chodzi o najważniejsze... czy przedłuża świeżość włosów? No nie za bardzo, no... Nie mam przetłuszczających się włosów, ale po użyciu tego szamponu, czuję, że na trzeci dzień muszę umyć je ponownie. Mam swoich ulubieńców, którzy - choć nie mają na celu redukcji wydzielanego sebum na skórze głowy, to i tak świeżość utrzymują przez... tydzień. Wiem, to zupełnie inna jakość szamponów, inna też jest ich cena, ale przyzwyczaiłam się do takiego standardu i chciałam, żeby ziaja (która naprawdę bardzo lubię) zaoferowała nam szampon, który zapewni nam czterodniową świeżość (powtarzam: nie mam problemu z przetłuszczaniem się włosów). Reasumując: to nie jest zły szampon: ładnie pachnie, dobrze się pieni, podoba mi się jego żelowa konsystencja, ale jest to raczej taki trzygwiazdkowy standard w niewygórowanej cenie. Niestety mało wydajny. Ludzie z problemem przetłuszczających się włosów trafią na poziom świeżości, który oferuje Head&Shoulders, ale zapewne ucieszą się, że nie przepłacą.