Mydła

Isana Eukalyptus Entspannt & Befreit Krauterbad (Ziołowy płyn do kąpieli `Eukaliptus`)

• 6 sierpnia 2024 o 9:13
    Przyjemna kąpiel w pianie i intensywny zapach
    Kąpieli zażywam zdecydowanie rzadko, na co dzień preferuję prysznic, jednak czasem mam ochotę poleżeć w aromatycznej pianie i na tą okoliczność mam zawsze jakieś kosmetyki do uprzyjemnienia kąpieli. Płyny tego typu znam z Niemiec, Ciocia tam mieszkająca zaopatrywala nas w tego typu kosmetyki, a i podczas dawnych wizyt u niej miałam okazję je poznać. Teraz już od dawna do Niemiec nie jeżdżę, za to na naszym rynku króluje popularna drogeria i właśnie tam kupiłam ten płyn - od razu dla siebie i dla Mamy. Butelka przywodzi mi na myśl kosmetyki apteczne z dawnych lat - plastik jest ciemny, ale przezroczysty. Płyn wąchany z butelki pachnie bardzo intensywnie eukaliptusem, a po nalaniu do wanny pod strumień wody napełnia całą łazienkę aromatem. Bardzo dobrze się pieni i zdecydowanie umila kąpiel. Ja po każdej kąpieli stosuję balsam lub masło do ciała, więc nie wypowiem się na temat ewentualnego wysuszenia skóry, ale nie podraznia ani nie uczula. Cena jest bardzo przyjazna.
  • 1 sierpnia 2024 o 17:00
    Odświeża i orzeźwia
    Lubię w ciągu tygodnia zafundować sobie relaksującą kąpiel z użyciem płynów o bogatym składzie i działaniu kojącym dla skóry i zmysłów a drogeria Rossmann od wielu lat ma w swoim asortymencie wiele kosmetyków które pielęgnują i odżywiają skórę więc musiałam zakupić ten płyn bo słyszałam na jego temat wiele pozytywnych opinii i są one jak najbardziej uzasadnione.Marka własna Isana to lider wśród produktów do pielęgnacji i mycia a jednym z bardziej korzystnych dla ciała jest ten płyn z zawartością olejku z eukaliptusa a więc panaceum na wszelkie dolegliwości skórne a więc przesuszenie i brak witalności, kąpiel z jego użyciem to prawdziwa przyjemność.Intensywny i orzeźwiający zapach płynu uwalnia się z każdą minutą otulając skórę i pozwalając doznać przyjemnie rozgrzewającej kąpieli,produkt bardzo dobrze się pieni a już niewielka jego ilość pozwala poczuć się komfortowo i zrelaksować się.Jest on wydajny i warty każdej kwoty bo działa wiele dobrego.Polecam.
    Zalety:
    • Bardzo dobry jakościowo płyn do kąpieli o bogatym składzie w korzystnej cenie
    Wady:
    • Nie podam bo nie mam zastrzeżeń
  • 1 grudnia 2023 o 13:39
    Ach, ach, ach...Ten zapach, ten turkusowy kolor
    Stało to cudo skromnie na najniższej półce w Rossmanie. Jednak moje oko Wizazanki go wypatrzyło, a że zapach eukaliptusa bardzo lubię, dokonałam zakupu. Kosztował mnie bodajże coś w granicach 11 złotych. Eukaliptus rządzi! Zapach jest piękny i bardzo intensywny, szkoda tylko, że niezbyt trwały. Żel dobrze się pieni. W wannie daje puchata pianę, z powodzeniem można go też stosować jako żel pod prysznic. Konsystencja kosmetyku jest taka, jaką lubię - gęstą i żelowa ( choć nie glutowata). Nie oczekuję od tego typu kosmetyków właściwości pielęgnacyjnych ( od tego są inne produkty). Myjadla mają po prostu dobrze oczyszczać skórę i zbytnio jej nie przesuszać. Pod tym względem eukaliptusowe cudo Isany spełnia moje oczekiwania. Wydajność jest taka sobie - tak to niestety już jest z produktami Isany. Niemniej niewygorowana cena rekompesuje ten mały minus. Na przeziębienie albo dla relaksu. Ja w każdym razie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • wydajnosc
  • 26 kwietnia 2023 o 9:17
    Po zastosowaniu unosi się przepiękny, ziołowy zapach
    Płyn ma lękająca się konsystencję, która po kontakcie z wodą ładnie się miesza. Ma na początku intensywny zapach, który potem się delikatnie tonuje, ale nadal go ładnie czuć - jest on ziołowy, typowo eukaliptusowy, mega przyjemny dla nosa. Na pewno użycie tego płynu wpływa na relaksację w trakcie kąpieli, jest ona mega przyjemna. Woda jest delikatnie zabarwiona na turkusowy kolor, unosi się ten ziołowy zapach i chwilę utrzymuje się piana, która niestety po chwili znika, a szkoda. Produkt nie przesusza skóry, ale też nie ma jakiś właściwości pielęgnujących, nie uelastycznia jak producent zapewnia. Super opcja, ale jedyne do czego się przyczepie to do wydajności, bo mam wrażenie, że skończył się dużo za szybko.
    Zalety:
    • barwi wodę
    • przepięknie utrzymujący się zapach eukaliptusu
    • relaksuje
    • nie przesusza
    Wady:
    • średnia wydajność
    • nie uelastycznia
  • 14 lutego 2023 o 15:36
    Relax w wannie podczas choroby
    Gdy tylko zbiera mnie przeziębienie lubię wygrzać się w jego zapachu. Butelka jest plastikowa o standardowej pojemności. Płyn jest zielony i ma cudowny zapach eukaliptusu. Dosyć szybko się jednak ulatnia więc nie leje do wody odrazu całej porcji. Super się pieni i nie podrażnia. Jest tani, łatwo dostępny. Fajna odskocznia od typowych żeli kąpielowych.