WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła

CleanHands Mydło antybakteryjne w kostce`Owoce tropikalne`

• 9 lutego 2021 o 13:32
    lubię je za egzotyczny zapach
    Mydełko zakupiłam ponieważ opakowanie zwróciło moją uwagę. Przez ostatnie czasy, kiedy to jest szał na mycie rąk był moment, kiedy kupno mydła graniczyło z cudem. Co to się porobiło :) no ale kupiłam. Jest :D Mydełko jak wspomniałam ma ładne, ekologiczne opakowanie. Sama kostka jest poręczna i pieni się w sam raz ani za mocno ani za słabo. Zapach ładnie odświeża NIe przesusza nadmiernie dłoni. Plusem jest także cena, w porównaniu z niektórymi antybakteryjnymi mydełkami to jest w rozsądnej cenie. Kupię jeszcze nie raz :D to ulubione mydło mojego syna
    Zalety:
    • nie przesusza nadmiernie skóry
    • komfortowe
  • 9 lutego 2021 o 12:52
    dlaczego nie używam mydeł antybakteryjnych
    Mydła antybakteryjne zniknęły ze sklepów z początkiem pandemii. Potem wróciły. Dostałam mydło CleanHands od osoby z rodziny, która była bardzo dumna, że je zdobyła. Z uprzejmości położyłam na mydelniczce w kuchni, gdzie mydła antybakteryjne mają zastosowanie. W łazience nie mają. Mydła antybakteryjne nie mają żadnego zastosowania w obecnej pandemii Covid 19, bo Covid to wirus, a nie bakteria. Myjemy ręce zwykłym mydłem, byle starannie, i wirusy zmywamy z rąk. Nie trzeba substancji antybakteryjnych. Ale czy mydła antybakteryjne szkodzą? Tak, mogą szkodzić. Po pierwsze - substancje o działaniu antybakteryjnym (np. triklosan i triclocarban) mogą być szkodliwe dla zdrowia. Tych substancji nie ma w CleanHands, natomiast jest związek Decylene Glycol, który raczej jest bezpieczny. Po drugie - na skórze mamy różne bakterie. I te chorobotwórcze i te prozdrowotne. Agresywne pozbawianie skóry bakterii zaburza naturalną równowagę i niszczy nasz pożyteczny mikrobiom. W pandemii i tak myjąc wciąż ręce i używając płynów z 70% alkoholem usuwamy bakterie. Trudno. Ale nie potrzebujemy mydeł przeciwbakteryjnych. Ale w kuchni mamy inną sytuację, bo mamy do czynienia z surowym mięsem, jajkami, czyli produktami, które mogą zawierać bakterie chorobotwórcze. Więc polecam mydło CleanHands do kuchni. Mydło przyjemnie pachnie i nie jest bardzo wysuszające.
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    • nie wysusza nadmiernie
    • dobre do kuchni
    Wady:
    • mydła antybakteryjne zazwyczaj nie są potrzebne i mogą być szkodliwe
  • 27 marca 2020 o 14:44
    Owoce w kostce mydło antybakteryjne
    Mydło pięknie pachnie, cena super bo mydełko bardzo tanie.rece po nim gładkie i pięknie pachną. Skuteczny, bardzo wydajny. Jakość super. Opakowanie ekologiczne. Polecam. Jestem bardzo zadowolona z zakupu.
  • 26 marca 2020 o 20:18
    super
    dosyć długo polowałam na to mydo bo aż 4 wizyty w rossmanie ale to przez te trudne czasy które nasatły... Bardzo przyjemne mydełko o zapachu owoców tropikalnych, fajnie że jest antybakteryjne a przede wszystkim nie wysusza rąk. wydajny . mydło bardzo się pieni i nawilża przyjemnie dłonie cena jak na ten produkt jest ok
    • nie wysusza
    • wydajny
  • 24 marca 2020 o 23:19
    Tak bardzo pożądane w obecnym czasie.
    Udało mi się dorwać ostatnie dwie sztuki w Rossmanie. Wcześniej z mydełkiem nie miałam doczynienia, czego bardzo żałuję. Mydełko ma cudowny zapach, bardzo dobrze się pieni, a to że jest antybakteryjne to najlepsza jego zaleta! Po umyciu dłonie nie są wysuszone, a wręcz nawilżone! Bardzo się polubiliśmy, polecam.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • dobrze się pieni
    • pięknie pachnie