Dezodoranty i antyperspiranty

Your KAYA Naturalny dezodorant

• 1 czerwca 2024 o 0:28
    Sprawdza się super choć nie na każdą porę roku
    Na początek, jestem zachwycony tym, jak dobrze radzi sobie na co dzień. Dezodorant ma przyjemny zapach, który naprawdę odświeża. Osobiście wybrałem wersję z lawendą i rozmarynem – zapach jest subtelny, ale wyczuwalny, co bardzo mi odpowiada. Produkt szybko schnie i nie zostawia plam na ubraniach, co jest ogromnym plusem. Nie ma też uczucia mokrej pachy, co sprawia, że czuję się komfortowo. Dezodorant jest bardzo delikatny dla mojej skóry. Nie doświadczyłem żadnych podrażnień ani uczuleń, co jest dla mnie kluczowe, ponieważ mam dość wrażliwą skórę. Niestety, w upalne dni dezodorant nie sprawdza się już tak dobrze. Gdy temperatura wzrasta, zauważam, że jego działanie słabnie, a zapach potu staje się bardziej wyczuwalny. Również po treningu czy dłuższym biegu, ochrona przed zapachem nie jest wystarczająca. Sam dezodorant wystarczy mi na około 3 miesiące codziennego stosowania więc cenowo wypada w porządku ale polecam używać kodu rabatowego viola15 na stronie producenta bo działa na cały asortyment. Podsumowując, dezodorant jest świetny ale niestety na cieplejsze dni szukam czegoś innego.
    • Skład
    • Absorbuje pot
    Wady:
    • Słabe działanie przy większym wysiłku
  • 28 maja 2024 o 21:24
    Słaby
    Dezodorant nie sprawdził się przy nawet średnim wysiłku fizycznym, a o większej aktywności i jego skuteczności nie było nawet mowy! Dodam tylko, że ja niestety obficie pocę się na co dzień. Po prostu dawał tylko zapach i to tylko na pewien czas. Ja miałam zapach zielonej herbaty i jaśminu i był subtelny i przyjemny. Dezodorant był odpowiedni dla wrażliwej skóry pach. Idea wielorazowego opakowania i wymiennych wkładów jest bardzo fajna. Ale opakowanie okazało się jakieś chybotliwe i niestabilne, a pod koniec użytkowania wkład zaczynał wypadać i nie dało się wykorzystać dezodorantu do samiutkiego końca.
    Manta21
    13 marca 2024 o 8:10
    Za tę cenę spodziewałam się czegoś dużo lepszego
    Marka Your KAYA ostatnimi czasy zdobyła dużo pozytywnych recenzji, więc postanowiłam ją powoli sprawdzać na własnej skórze. Tym razem w moje ręce wpadł wegański antyperspirant o zapachu pomarańczy i grejpfruta. Boskie połączenie. Jestem "na tak" jeśli chodzi o cytrusowe nuty zapachowe. W kwestii technicznej. Nie jestem osobą z dużym problemem potliwości, ale stawiam na 100% ochronę. Tu ja znalazłam. W ciągu dnia, kiedy pracowałam fizycznie nie miałam z tyłu głowy, że antyperspirant nie dał rady i coś ode mnie czuć. Druga sprawa to to, że produkt nie zostawia śladów na ubraniach. A wiemy jak ciężko jest je doprać. Dużym plusem jest fakt, że produkt nie zawiera substancji szkodliwych.
  • 7 marca 2024 o 11:01
    Niestety na mnie nie dziala
    Posiadam wersję zapachowa z grejpfrutem i od tej strony wizualnej zacznę. Opakowanie jest bardzo gustowne,zgrabne i ładne,idealne w podróży,bo zatyczka to taka jakby zakrętka,która dobrze się trzyma. Ponadto jeśli nie skręcimy sztyftu do wewnątrz to nie dokręcimy nakrętki,ale też nic się nie zgniata (tak jak to bywa w pomadkach). Zapach,który posiadam ładny,przyjemny, orzeźwiający i chyba to on zrobił na mnie największe wrażenie przed zakupem. Dezodorant to sztyft taki przezroczysty,trochę przypomina mi klej w sztyfcie. Skład w porządku , najważniejsze że zdrowy i nic tutaj nie szkodzi. Wydajność świetna ,naprawdę używam już drugi miesiąc i nadal mam go sporo. I na koniec działanie. Należę do osób dość potliwych dlatego ciągle szukam ideału wśród dezodorantów z dobrym skladem. I tym razem go niestety też nie znalazłam. Po prostu nie czuję tej świeżości po nałożeniu na skórę. Na pewno nic mnie tu nie podrażnia ( choć raz się tak zdarzyło w przypadku dezodorantu z arga nove),ale szybko czuję się nieświeżo. Kupiłam w dobrej promocji 27.99zl . Niestety szukam dalej.
    • Słabe działanie -problem z maskowaniem zapachu potu
  • 5 lutego 2024 o 12:48
    Niestety ale zawiódł mnie
    Czytając opinie oraz skład, liczyłam na petardę, ale niestety on chroni przed potem a jedynie przed zapachem. Jego konsystencja i aplikacja jest bardzo dobra, na dość długo starcza natomiast kompletnie nie zapobiega mokrym plamom, więc jeśli ktoś szuka głównie w tym celu to nie jest to produkt dla niego.
    Zalety:
    • Konsystencja, zapach
    Wady:
    • Nie chroni przed potem