Olejki do włosów

Avon Advanced Techniques, Supreme Oils, Treatment Serum Serum do włosów `Kompleksowa pielęgnacja `

• 29 sierpnia 2024 o 18:42
    Jak na Avon to jest w porządku
    Nie lubię produktów do włosów marki Avon - szampony nigdy mi nie służą, odżywki wypadają średnio, olejki i kosmetyki do stylizacji zamawiam rzadko. Ostatnio nie miałam pomysłu na serum na końcówki, wszystko mi się przejadło, nic nowego na rynku nie przyuważyłam, więc zaryzykowałam i zamówiłam w katalogu. Jestem pozytywnie zaskoczona, nie liczyłam na wiele, a okazało się, że to na prawdę przyzwoity olejek, który może cudu nie zdziałał, ale krzywdy też nie zrobił.
    Zalety:
    • Opakowanie. Podoba mi się bardzo - szklana buteleczka z pompką i plastikową zatyczką, do tego zapakowana w kartonik. Całość jest na prawdę solidnie wykonana, a szata graficzna wygląda dość profesjonalnie i drogo. Wizualnie może stać ramię ramię z wyższą półką ;) Dodatkowo jest wygodne i aplikuje idealną ilość produktu.
    • Zapach. Serum pachnie tak, jak to sobie wyobrażałam. Bardzo ciepły, orientalny i lekko słodki zapach. Typowo olejkowa kompozycja, która przyjemnie otula, myślę, że najlepiej docenimy jej walory jesienią i zimą.
    • Skład. Pomimo, że serum to oczywiście bazuje na silikonach i ma w sobie kilka nielubianych składników, to ja tutaj dam plusa. Kosmetyk rzeczywiście zawiera w składzie kilka olejków, m.in. makadamia, migdałowy i z pestek winogron. Moje włosy lubią się z silikonami, już nie walczę z tym składnikiem jak to było kiedyś, gdy nastała moda na włosomaniactwo, mi one służą, dzięki czemu po prostu wyglądają lepiej i są w dobrej kondycji.
    • Działanie. Olejek ma bardzo gęstą i faktycznie oleistą konsystencję. Trzeba nauczyć się go odpowiednio dozować, bo ja początkowo notorycznie go nadużywałam. Ma piękny bursztynowy kolor, dzięki czemu aplikacja to czysta przyjemność. Nakładam produkt na różne sposoby - na suche włosy przed rozczesaniem i suszeniem, na suche włosy przed prostowaniem lub na suche po stylizacji, jako taka kropka nad i. Serum świetnie chroni przed temperaturą, ułatwia rozczesywanie i nadaje włosom blask. Końce są zabezpieczone przed uszkodzeniami mechanicznymi i czynnikami zewnętrznymi.
    • Doceniam także świetną wydajność i niską cenę - zapłaciłam za niego ok. 15 zł, co na dzisiejsze czasy jest lux.
    Wady:
    • Zabiorę jedną gwiazdkę za brak długotrwałych właściwości pielęgnacyjnych. Ja bym zakwalifikowała ten kosmetyk bardziej jako produkt do stylizacji, niż element pielęgnacji. Działa powierzchownie, ochronnie, ale na dłuższą metę nie poprawia kondycji końcówek. Ostatnio testowałam wiele tego typu kosmetyków, również bazujących na silikonie i mimo wszystko tam zauważyłam właściwości pielęgnacyjne. Także ta konsystencja nie jest do końca idealna, jak już wspomniałam łatwo jest ten kosmetyk przedobrzyć i zafundować sobie przetłuszczone włosy. Tak poza tym, jest ok - patrząc na moje poprzednie doświadczenia z tą marką, to ten olejek im się udał.
  • 18 sierpnia 2024 o 13:48
    Warto dać mu szansę
    Ogólne wrażenia: Serum zamknięte jest w poręcznej buteleczce z pipetką, co ułatwia dozowanie. Konsystencja jest dość lejąca, ale nie za rzadka. Zapach jest delikatny i przyjemny. Aplikacja jest prosta i szybka, serum łatwo rozprowadza się na włosach. Działanie: Producent obiecuje kompleksową pielęgnację włosów, w tym nawilżenie, odżywienie i ochronę przed uszkodzeniami. Muszę przyznać, że serum spełniło większość tych obietnic. Moje włosy po miesiącu stosowania są zdecydowanie bardziej miękkie, gładkie i błyszczące. Końcówki są mniej rozdwojone, a włosy mniej się puszą. Serum dobrze radzi sobie również z ujarzmieniem moich niesfornych kosmyków. Czy polecam? Tak, jeśli szukasz serum, które zapewni Twoim włosom podstawową pielęgnację i poprawi ich ogólny wygląd, to Avon Advanced Techniques Supreme Oils jest dobrym wyborem. Produkt jest dostępny w przystępnej cenie, a jego działanie jest zauważalne. Jednak jeśli masz bardzo zniszczone włosy, może okazać się, że potrzebujesz czegoś bardziej intensywnego. Podsumowując: Avon Advanced Techniques Supreme Oils to dobre serum do codziennej pielęgnacji włosów. Produkt jest wydajny i przyjemny w użyciu. Jeśli szukasz niedrogiego sposobu na poprawę kondycji swoich włosów, warto go wypróbować.
    Zalety:
    • Nawilżenie i odżywienie: Moje włosy są wyraźnie bardziej miękkie i gładkie.
    • Ochrona przed uszkodzeniami: Końcówki są mniej rozdwojone.
    • Ułatwienie rozczesywania: Włosy są mniej splątane, co ułatwia stylizację.
    • Delikatny zapach: Zapach jest przyjemny.
    • Ekonomiczne zużycie: Wystarcza niewielka ilość serum na jedno użycie.
    Wady:
    • Brak efektu wow: Nie zauważyłam spektakularnej zmiany kondycji moich włosów.
    • Lekkie obciążenie: Przy większej ilości serum włosy mogą wyglądać lekko przetłuszczone.
  • 9 kwietnia 2023 o 20:15
    Moim zdaniem najlepsze z proponowanych przez Avon
    Jako że mam włosy długie, to rozmaite olejki są obowiązkowym punktem mojej pielęgnacji włosów. Zawsze stosuję je na końcówki włosów, które jak wiadomo są najbardziej podatne na uszkodzenia, przesuszenie i uciążliwe rozdwajanie. Przetestowałam już każde serum proponowane przez markę Avon i uważam, że to jest najbardziej udaną propozycją. Serum zamknięte w szklanej buteleczce o pojemności 30 ml. Buteleczka wyposażona jest w pompkę dozującą kosmetyk. Samo serum jest gęste i oleiste, dlatego trzeba uważać z jego aplikacją, żeby nie uzyskać efektu tłustych, pozlepianych pasm. Ja stosuję serum jako kosmetyk na przesuszone końcówki włosów (około 1/3 długości włosa). Mam długie włosy ze skłonnością do przetłuszczania i jednocześnie suche na końcach. Stosuję serum po umyciu włosów, na jeszcze wilgotne włosy. Dzięki temu lepiej się wchłania i wykazuje mniejszą skłonność do sklejania włosów. Serum niweluje suchość końcówek i daje wizualne wrażenie zdrowszych, wygładzonych włosów. A co najważniejsze: jest to efekt terapeutyczny, a nie tylko chwilowy. Stosując to serum przez dłuższy czas pożegnałam problem rozdwajających się końcówek, co było dla mnie sporym, pozytywnym zaskoczeniem. Dodatkowo ułatwia rozczesywanie, końcówki się tak nie plączą. Niestety nie zauważyłam, żeby miało wpływ na zmniejszenie łamliwości włosów. Nie zmienia to faktu, że skuteczne zapobieganie rozdwajaniu się włosów i tak uważam za fantastyczny efekt i z samego tego względu serum stanie się stałym bywalcem w mojej łazience. Dodatkowym atutem jest zapach. Uwielbiam zapach tej serii Supreme Oils, aplikacja kosmetyku staje się dzięki temu przyjemnością. Jeśli chodzi o wydajność, to mi buteleczka wystarcza na około 1,5 miesiąca. Włosy myję zazwyczaj co drugi dzień i każdorazowo zużywam 3-4 pompki kosmetyku. Wydajność będzie zależna od częstotliwości i ilości używanej jednorazowo. Jak dla mnie w tej kwestii jest poprawna i niczym nie różni się od innych serum od Avon.
    Zalety:
    • skutecznie walczy z problemem rozdwajających się końcówek
    • ułatwia rozczesywanie
    • pięknie pachnie
    Wady:
    • nie spełnia obietnicy producenta o zmniejszeniu łamliwości włosów
    tinka06
    30 stycznia 2023 o 20:01
    Fantastyczne serum
    Serum do długich włosów Kompleksowa pielęgnacja to skoncentrowany eliksir z pięcioma drogocennymi olejami, które intensywnie odżywiąją moje włosy. Kosmetyk zapewnia im siłę i wyjątkową gładkość, nawet 5-krotnie ograniczając ich łamliwość podczas czesania. Formuła z 5 cennymi olejkami: makadamia, kameliowym, migdałowym, z pestek winogron i marula  intensywnie odżywia włosy, dodaje im blasku i ułatwia rozczesywanie. Serum do włosów stosuję głównie na końcówki i fajne jest w nim to, że można je stosować zawsze wtedy kiedy tego potrzebujemy - na suche lub mokre włosy, gdyż odrazu zapewnia włosom kompleksową pielęgnację. Serum stosuję po umyciu, gdy tylko moje włosy troszkę przeschną, przed stylizacją i zawsze wtedy, gdy zauważę, że włosy są przesuszone na końcach. Serum odrazu przywraca moim włosom blask, wzmacnia ich strukturę i sprawia, że wyglądają zjawiskowo. Odkąd stosuję serum zauważyłam, że włosy są mocniejsze i mniej się łamią. Serum jest bardzo wydajne i ładnie pachnie.
    Zalety:
    • atrakcyjna cena
    • pięknie pachnie
    • można używać na mokre i suche włosy
  • 23 stycznia 2023 o 11:25
    Warte zakupu
    Bardzo lubię to serum do włosów. Nie kosztuje dużo, jest wydajne i bardzo dobrze działa na włosy. Nakładam je na wilgotne włosy przed ich wysuszeniem suszarką a czasem także na suche dla dodatkowego blasku. Warto podkreślić że jest ono naprawdę bardzo wydajne i wystarczy dosłownie odrobina żeby je rozprowadzić na całych włosach. 30 ml zamknięte jest w szklanej butelce z pompką która dozuje odpowiednią ilość produktu. W razie potrzeby pompkę można odkręcić i wydobyć resztę serum. W działaniu super, włosy są nawilżone,odżywione, nie elektryzują się i łatwo je rozczesac. Polecam