Serum do twarzy

Novaclear Advanced, Serum nawilżające z kwasem hialuronowym

5 na 51 opinię

• 12 marca 2022 o 16:32
    Porządne nawilżające serum. Polecam je przede wszystkim posiadaczom suchej cery.
    To już moje drugie serum z marki Novaclear. Wcześniej miałam prebiotyczne z niacynamidem, które zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie i aktualnie znajduje się w moim TOP 3. Recenzowane co prawda aż tak mnie nie oczarowało, jednak muszę przyznać, że również jest dobre i warto je wypróbować. Serum zostało zamknięte w buteleczce o pojemności 30 ml, zakończonej pipetką. Jak w przypadku serum z niacynamidem skarżyłam się na to opakowanie, tak w przypadku tego nie mam się do czego przyczepić. Produkt ma bowiem dość płynną konsystencję, nie klei się, więc pipetka dobrze sobie z nim radzi. Zapach jest tutaj bardzo delikatny, praktycznie niewyczuwalny, ciężko go więc jakkolwiek oceniać. W składzie – poza średnio- i niskocząsteczkowym kwasem hialuronowym – znajduje się też hydromanil i ekstrakt z ryżu. Kosmetyk ten pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu nawilżenia skóry, a przy tym nie funduje jej żadnych nieprzyjemności. Nie podrażnia, nie powoduje wysypu niedoskonałości. Szybko się wchłania, nie roluje się, nie pozostawia tłustej/lepkiej warstwy, dlatego nadaje się do stosowania zarówno pod makijaż, jak i krem z filtrem. Ja co prawda częściej stosowałam je na noc, jednak bez obaw można go używać również na dzień. Produkt jest dostępny online. W cenie regularnej kosztuje 69,99 zł. Kwota ta może wydawać się wysoka, jednak w mojej ocenie jest adekwatna do jakości. Poza tym, serum ma dobrą wydajność. Mi jedno opakowanie wystarczyło na ponad miesiąc stosowania, co przy pojemności 30 ml uważam za dobry wynik. Podsumowując, nawilżające serum z kwasem hialuronowym Novaclear to dobry kosmetyk, który polecam przede wszystkim posiadaczom skóry suchej i odwodnionej. Nie wiem, czy będę do niego wracać w przyszłości, ponieważ najczęściej kupuję sera przeciw niedoskonałościom, a nawilżenie wolę dostarczać skórze w postaci kremów. Nie zmienia to faktu, że moim zdaniem serum to jest warte wypróbowania.
    Zalety:
    • pomaga utrzymać właściwy poziom nawilżenia skóry
    • szybko się wchłania, nie roluje się, nie zostawia tłustej/lepkiej warstwy