Kremy i maski do stóp

SVR Xerial 50, Extreme Creme Pieds Krem do stóp

SVR Xerial 50 Extreme krem do stóp 40ml

• 5 stycznia 2024 o 21:52
    Źle stworzona formuła
    Preparat totalnie nieudany, źle wykonana formuła. Mocznik się krystalizuje nie tylko na nakrętce, ale w całym preparacie. Nie ma jednorodnej konsystencji, wydaje się że jest to peeling gruboziarnisty ???? Krem napewno nie ma 50% mocznika, ponieważ jest on skrystalizowany. Co skutkuje tym, że nie działa wogole. Totalna pomyłka, nie polecam!
    Wady:
    • skrystalizowany mocznik w całym kremie
    • nie działa
    • źle wykonana formuła
    kaskaw8
    20 stycznia 2020 o 15:30
    Trudna sprawa...
    Trudno ocenić coś, co szybko zmieniło swoją konsystencję. Szybko, bo kilka tygodni od otrzymania. Mimo że data ważności jeszcze nie nastała, to krem chyba się zepsuł? Nie używałam go od razu. Sprawdziłam konsystencję i inne cechy, raz użyłam i odłożyłam, aby skończyć inny produkt. Jakie było moje zdziwienie, gdy powracając do niego, z opakowania wydobywała się... woda i granulki! Kilka razy użyłam go w ten sposób, aby sprawdzić, o co chodzi, ale to nie miało raczej szans powodzenia. Po dotychczasowym wypróbowaniu mogę stwierdzić: 1. Ma całkiem fajną konsystencję (lekką, ale przyjemnie otulającą) 2. Szybko się wchłania 3. Jest bezzapachowy 4. Nawilża przeciętnie 5. Opakowanie jest niesprzyjające aplikacji takiego kremu (tubka się wyślizguje z rąk) 6. Nie robi w większości tego, co obiecuje producent
    Zalety:
    • bez zapachu
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • szybko się zepsuł
    • słabo nawilża
    • niepraktyczna tubka
  • 31 maja 2019 o 13:21
    Poszukam innego
    Zmiękcza stopy, ale ma bardzo płynną konsystencję a podczas smarowania wytrącają się „kryształki” (zdjęcie). Co powoduje że trzeba ubrać skarpetki oraz od razu umyć dłonie. Raczej na noc i do skarpet.
    Zalety:
    • Zmiękcza stopy, ma delikatny jak na takie kremy zapach
    Wady:
    • Bardzo płynna konsystencja, wytrącają się kryształki, raczej tylko na noc i do skarpet.
    Drogeria Super-Pharm
    ev6
    13 lipca 2017 o 10:26
    Drogi, ale świetny na większe problemy
    Krem poleciła mi farmaceutka w aptece na problem wrastających włosków na nogach. Oceniam go więc nie tylko stosowany jako krem do stóp (bo tak również go używam), ale także jako kosmetyk ratunkowy o działaniu złuszczajacym. Jako produkt zawierający wysokie stężenie mocznika może być używany przy wszelkich problemach wymagających intensywnego złuszczenia i zmiękczenia naskórka, nie ma znaczenia, czy krem jest akurat do stóp czy do ciała. Krem ma specyficzną, dość lepką konsystencję, której fanką nie jestem - ale traktuję go jak maść leczniczą, więc nie narzekam. Po nałożeniu jest tłusty i mocno lepki, zostawia odczuwalną przez długi czas warstwę. Jest pozbawiony nieprzyjemnego zapachu (zdarzały mi się kremy z mocznikiem, które musiałam wyrzucić, bo zapach uniemożliwiał mi ich stosowanie - nie wiem, czy jestem tak wyczulona, czy to zapach innych substancji, dość, że jestem teraz dość nieufna) ;) Krem doskonale poradził sobie z podrażnioną skórą na łydkach, którą usiłowałam z lepszym lub gorszym rezultatem leczyć z zapalenia mieszków włosowych. Problem całkowicie zniknął po około dwóch tygodniach stosowania codziennie niewielkiej ilości (w połączeniu z peelingiem i mydłem antybakteryjnym). Wszystkie podskórne krostki zniknęły, skóra stała się gładka i idealnie równa, bez zaczerwienień. Jeśli ktoś z Was ma problem z wrastającymi włoskami po depilacji, szczerze polecam ten sposób. Trzeba jedynie pamiętać o dodatkowym nawilżaniu i peelingu. Stosowany jako krem do stóp - likwiduje bardzo sprawnie wszelkie problemy z suchością, zgrubieniami i nierówną powierzchnią stóp. Większych problemów nie mam, ale z tego rodzaju mankamentami skóry radzi sobie szybko i naprawdę skutecznie. Świetny do wygładzenia skóry, różnica jest bardzo widoczna. Aktualnie używam go tylko wspomagająco, raz na kilka dni nakładam na stopy, dzięki temu utrzymują gładkość. Krem jest drogi - ale raz na jakiś czas można sobie na niego pozwolić jako na kosmetyk leczniczy. Na co dzień nie potrzebuję takiego produktu i nie inwestowałabym w niego na takie codzienne użycie. Ale jest dość wydajny (mała ilość wystarcza), więc wydatek nie powinien być tak częsty.
  • 12 lutego 2017 o 22:50
    Polecam
    Moje stopy szorstkie, popękane i z grubą skórą. Pumeks pomaga trochę a następnie ten krem. Po wypróbowaniu kilku kremów a nawet specjalnych robionych maści aptecznych trafiłam na ten krem i pomógł. Efekt nie jest długotrwały i należy podtrzymywać efekt stosując krem ten lub zwykłą 50 plus pumeks. Pamiętać trzeba by użyć jedynie na skórę problematyczną nie zdrową. Dobrze się wsmarowuje i nie pachnie. Stosuje na noc pod skarpetki. Jestem zadowolona z działania. Stopy po nim są miłe w dotyku, gładkie i zmiękczone. Po extreme czuje że jest lepiej a zwykły xerial 50 jakby był lekko gorszy. Ja intensywnie używam od kwietnia do września kiedy jest cieplej a zimą trochę odpuszczam pielęgnację by zaoszczędzić. Tylko cena i mała tubka .. .. polecam, mój hit bo żaden inny krem sobie nie radzi.
    Drogeria Super-Pharm