Tusze do rzęs

Vipera Art & Science, Maxi Lash Mascara Tusz do rzęs

Vipera Art&Science Maxi Lash Mascara pogrubiający tusz do rzęs Black 9ml

Nasi użytkownicy zostawili 37 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Sunny_M
    13 listopada 2021 o 22:53
    To było złe za każdym razem - zły pomysł
    Tusz miał nadawać blasku moim oczom, przy założeniu że rzęsy będą podkręcone i wydłużone. A przy każdej próbie traciłam wiele cennych porannych minut, aby w ogóle coś zrobił z moimi rzęsami. I kończyło się, że musiałam rzęsy potraktować innym zapasowym tuszem. Po prostu to jest pomyłka. Skusiła mnie cena i zrozumiałam w końcu czym się różni tusz za 30 ziko a tusz za 15 ziko. Jeden robi coś z oczami, a drugi udaję że robi. Ciekawe jest to, że mimo braku efektów tuszowania, to jak go zmywałam to go miałam na rzęsach. Tylko nadał koloru rzęsom, nie ma podkręcenie, nie ma wyczesania. Niestety klapa.
    Zalety:
    Wady:
    • nie daję żadnego efektu, który powinien dawać tusz oczom
    • pachnie dziwnie
    • ciężko go zmyć
    Miroku
    20 sierpnia 2020 o 21:50
    Za delikatny...
    ...a nie jestem szczególnie wymagająca jeśli chodzi o maskary-swój codzienny makijaż ograniczam do wytuszowania rzęs i pociągnięcia czymś ust, lubię naturalny wygląd i nie oczekuję na co dzień efektu teatralnego(a jeśli go chcę to sięgam po Maybelline ;)). Ten tusz zamówiłam razem z innymi kosmetykami tej firmy w ich sklepie online. Długo się wahałam nad tym, a wersją w różowym opakowaniu i teraz myślę, że tamten byłby lepszym wyborem. Zasadniczym problemem tego tuszu jest szczoteczka-silikonowa, z bardzo krótkimi igiełkami. Słabo chwyta rzęsy, praktycznie ich nie wyciąga do góry, słabo rozczesuje, a dobre rozczesanie to mój priorytet w maskarach. Na zdjęciach na stronie szczoteczka wydawała się bardziej solidna, z dłuższymi wypustkami, w rzeczywistości jest naprawdę słaba. Ale dobrze się sprawdza przy malowaniu dolnych rzęs(zwłaszcza przy głęboko osadzonych oczach) i w ten sposób zużywam ten produkt-górne rzęsy maluję innym tuszem, zaś dolne Viperą. Jeśli chodzi o formułę to jest ona bardziej wydłużająca-całkiem dobrze ten tusz to robi. Jednak pogrubienie i zagęszczenie rzęs jest znikome, efekt końcowy jest dosyć lichy-nawet jak na moje upodobania do naturalnego looku. Może i rzęsy są wydłużone oraz czarne, ale przy tym w ogóle bez formy i kształtu, takie nitki, o. Plusem jest to, że tusz nie skleja i nie robi grudek, ma lekką formułę i nie podrażnia oczu. Z trwałością jest ok, koło 8-9 godzin trzyma dobrze, nie kruszy się do pandy i nie odbija na górnej powiece. Jedynie czasami troszkę się rozmazuje w zewnętrznym dolnym kąciku, ale to chyba też jest zależne od budowy oka, bo u mnie to nie jest rzadkość, przy innych tuszach też tak potrafię mieć. Mam go już dobre kilka miesięcy, chyba od marca i dopiero teraz zauważyłam, że jest już bliski końca-nie podrażnia oczu i nie robi grudek, ale efekt jest już prawie niezauważalny, więc pora się pożegnać :)
    olalesz
    14 września 2019 o 12:40
    Jak dla mnie bubel!
    Naczytalam sie pozytywnych opinii i jako tuszomaniaczka musialam go wyprobowac :-) niestety u mnie sie w ogole nie sprawdzil i po kilku uzyciach wyladowal w koszu. Zaczne od tego, ze moje rzesy nie sa jakos bardzo wymagajace - dlugie i podkrecone, wiekszosc maskar (jesli nie skleja rzes) niezle sobie z nimi radzi. Szczoteczka wygladala obiecujaco - w ksztalcie stozka, z gestymi silikonowymi wloskami. Takie zazwyczaj mi pasuja, wiec tym bardziej nastawilam sie na super efekt. A tu od pierwszego uzycia rozczarowanie - po pierwsze szczoteczka okropnie kluje, po drugie niesamowicie ciagnie rzesy, a nie sunie po nich jak powinna. Formula niby mokra, ale produktu nie widac, efekt mizerny. Dokladanie kolejnych warstw mija sie z celem bo tylko sie szarpie wloski a objetosci nie widac. Jesli chodzi o trwalosc i zmywanie to jak najbardziej ok. Ale ogolnie nie polecam - nieprzyjemna aplikacja i naprawde ledwo widoczny efekt. Nie kupie ponownie.
  • 2 stycznia 2019 o 13:36
    Polecam
    Tusz poleciła mi przypadkowo sprzedawczyni, gdy szukałam MF 2000 - zaryzykowałam i nie żałuję. Jestem bardzo zadowolona. Tusz skończyłam jakiś czas temu, w jego miejsce kupiłam Volume Million Lashes - nie zachwycił mnie, dlatego jeszcze raz kupię Vipera. Polecam, tusz bardzo ładnie wydłuża i rozdziela rzęsy. Do tego niska cena na plus.
  • 14 lipca 2018 o 18:18
    Strzał w dziesiątkę!
    Rewelacja! Tusz nie skleja rzęs, pięknie je rozczesuje, potrafi wytrzymać cały dzień... Zawiera połączenie dwóch najważniejszych cech idealnego dla mnie tuszu: podkręca i wydłuża. Rzęsy wyglądają świeżo i przede wszystkim naturalnie, co jest dla mnie priorytetem. W tym przedziale cenowym nie ma sobie równych i zdecydowanie mogę go polecić każdej z Was! :)
    Zalety:
    • Wydajność, efekt, niska cena, jakość