Podkłady

Christian Dior Forever No-Transfer 24 h Wear Matte Foundation Podkład matujący

E-Glamour.pl
Dior Christian Christian Forever No Transfer 24H Foundation SPF20 podkład 30 ml 3WP Warm Peach
Sephora
Dior - Dior Forever No-transfer 24h Wear Matte Foundation - Długotrwały Podkład - Diorskin Forever Matte 2.5n - Dla Kobiet

• Dzisiaj o 16:44
    Naprawdę rewelacyjny ale cena ehhh
    Miałam okazję przekonać się czy drogie to lepsze. ... Odcień mój N1 SPF 20 Odcień bardzo naturalny dopasowuje się do koloru skóry. Płynna konsystencja przez to też sprawia wrażenie wydajnego. Delikatny zapach ładny. Opakowanie jak na tak drogi podkład jakoś bardzo mnie nie urzekło. Produkt bardzo komfortowo się nakłada palcami, pędzlem i gąbeczka ale na mojej suchej skórze trzeba to robić dość sprawnie bo mam wrażenie, że szybko zastyga. Fajne krycie można dobudować. Nie wchodzi aż tak mocno w zmarszczki nie podkreśla porów wygląda na skórze bardzo naturalnie. Im mniejsza warstwe jego nałożę tym wygląda lepiej. Strefa T u mnie wyswieca się mocniej po użyciu tego podkładu makijaż wygląda dobrze przez kilka godzin ale w końcu i tak się wyswieca. Ogólnie jest fajny ale czy lepszy od tańszych nie koniecznie ale muszę przyznać że odcień idealny. Kupiłabym jeszcze raz ale zdecydowanie na sporej promce.
  • 4 czerwca 2024 o 18:55
    jeden z najlepszych podkładów dla wymagających
    Moja cera jest bardzo jasna, z neutralnymi podtonami. Na rodzimym rynku ciężko o podkład, który spełni moje oczekiwania odnośnie kolorystyki, bo większość produktów jest o żółtych podtonach. W rezultacie wyglądam jakbym w masce chodziła. Zdecydowałam się na zakup odcienia 2N, który niemalże idealnie dopasowuje się do mojej karnacji. Podkład jest we fluidzie, co pozwala na budowanie i zarazem subtelne wykończenie - najlepiej sprawdza się nakładany pędzlem do podkładu, można uzyskać efekt "airbrush". Ze względu na płynność podkładu już dwa razy poplamiłam ubrania, więc trzeba mieć na uwadze aby odpowiednio zabezpieczyć miejsce pracy. :D Pierwsze poprawki po około 2-3h, czego można śmiało się spodziewać, w końcu sebum to rzecz ludzka. Wystarczą bibułki matujące i puder, i po kolejnych 2-3h powtórka. Nie warzy się, nie rozwarstwia, pięknie scalony z cerą przez cały dzień. Bardzo wydajny, bo od kilku miesięcy go męczę, i końca nie widać. Na tę chwilę nie planuję ponownego zakupu, do momentu zużycia na rynku może pojawić się inna perełka. :)
    W strefie wolnocłowej
  • 24 maja 2024 o 0:10
    Lekki fajny na lato
    Kupuję ten podkład zawsze gdy zbliża się lato. Jest lekki, ma lekkie krycie idealny na upalne dni. Wygląda ładnie na twarzy. Konsystencja raczej bardziej lejąca. Na mojej twarzy trochę oksyduje chociaż mam najjaśniejszy odcień.
    Zalety:
    • lekki
    • długo się utrzymuje
    • można stopniować krycie
    • fajny na upalne dni
    • trochę oksyduje
  • 28 listopada 2023 o 13:47
    Mogłoby być lepiej
    Konsystencja podkładu i jego lekkość przy jednocześnie dobrym kryciu jest wspaniała! Zaraz po nałożeniu podkład wygląda jakby wtapiał się w skórę. Aleeee: Niestety podkład trochę ciemnieje, trzeba go nakładać umiejętnie ponieważ szybko zastyga i można zrobić nim „maskę”. Mam bardzo jasną i raczej neutralną cerę, a podkład wpada mocno w ciepłe tony- mimo, że mój odcień to 1,5 Neutral. Zauważyłam, że bardzo przyjemnie nakłada się go po prostu palcami! Jest wtedy bardziej wydajny, bo gąbeczka mocno go „wypija”. Mimo wszystko przekonał mnie żebym zastanowiła się nad zakupem innego odcienia. Jeśli ktoś z Was chce go kupić, to najpierw przetestujcie go najlepiej w naturalnym świetle :)
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Lekkość
    • Krycie
    Wady:
    • Oksydując zmienia ton w ciepłym kierunku.
    • Nie wiem czego to kwestia, ale pompka czasami rozpryskuje podkład po całej łazience, może to drobiazg, ale czasem wkurza
    kasinaa
    24 sierpnia 2023 o 9:47
    Fajny ale tylko pierwsze 3 godz
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    U mnie pokazał troche lepsze strony niż poprzednik ale nie rozumiem dlaczego piszą na nim matte skoro on matu nie trzyma. Na początku tez nie jest matowy a zwyczajnie satynowy - pięknie to wyglada i powoduje ze codziennie rano chce się łapać za buteleczkę. Podkład na mojej mieszanej cerze świetnie i mega szybko sie rozprowadza , nie zastyga za szybko jest tak jak powinno być w bajce o podkładzie idealnym . Wiadomo jak to w bajkach nie wszystko jest takie jak wyglada na początku … Po kilku godzinach mam coraz mniej podkładu na twarzy a świecenie wydobywa sie ciagle aż do świtu. Nie jest to tłusty film ale kupując podkład mający w nazwie mat oczekuje czegoś innego. I o ile to świecenie mogłabym jakos przeżyć to znikanie podkładu już nie. Pod koniec dnia mam go już barfzo mało woec ja sie pytam gdzie ta długotrwałość ? Zanim jednak zacznie znikac podkresla BARDZO fakture skory i zmarszczki ktorych mam niewiele . On zamiast upiekszac robi ze mnie stara pudernice :( Kolor znalazłam fajny 2.5N Jeszcze jeden minus podklad jest widoczny na twarzy. Wiem nakladajac podklad nie moge udawac ze go nie ma , sa jednak takie produkty ktore wygladaja duzo bardziej naturalnie (UD stay naked/Clinique serum/Affect/DM Yummy skin). Tutaj mamy -na poczatku- ladny i staranny makijaz i widac ze to jest taka troche tapeta. Nie lubie takiego wygladu wole zeby podklad udawal moja druga skore. Nie wysypał mnie ! I tu tez na plus ale dla mnie najważniejsze żeby podkład przetrwał cały dzień - tutaj tegi nie ma . Nie polecam i nie kupie ponownie
    Zalety:
    • Pięknie wygląda po aplikacji do 3 godzin
    Wady:
    • To nie jest longlasting !
    • To nie jest mat