Farby do włosów

Joico K - PAK, Vero Color

• 12 września 2023 o 17:51
    Uwielbiam!
    Po raz pierwszy w życiu rozjaśniłam włosy 1,5 lata temu, fryzjer używał tego właśnie produktu. Kolor się nie zmywał od dwóch miesięcy. Od razu po farbowaniu wyjechałam za granicę, więc dalej już farbowałam sobie sama - bardzo wygodnie, w domu, po prostu nanosiłam na godzinę jak maseczkę. Efekt utrzymywał się przez 4-6 tygodni po każdej aplikacji. Włosy od razu po farbowaniu są zadbane, jak po odżywce/masce. Kolory są świetne. Polecam z całego serca.
    Zalety:
    • jakość
    • trwałość koloryzacji
    Ola1418
    13 lipca 2020 o 16:47
    Farba joico 10.03
    + skóra głowy nie szczypała podczas aplikacji niewyczuwalny zapach farby - wiele: Włosy po farbowanie są matowe, przed farbowanie były lśniące, Kolor 10.03 to podobno bardzo jasny naturalny złocisty blond, w rzeczywistości wygląda jak ciemny blond z połyskiem platynowym . Zadziwiające, biorąc pod uwagę, że miałam wcześniej jasny kolor. Odrosty słabiej zafarbowaly. Ogólnie jestem bardzo niezadowolona. Wiecej tej farby nie kupię.
    Idevia
    21 sierpnia 2013 o 21:32
    Jedyna
    Jedyna farba, po której nie wypadają mi włosy mimo zastosowania oksydantu 12%. Włosy zaraz po koloryzacji są lekko przesuszone, ale ten efekt szybko niwelują odżywki nawilżające. Odcień jasny popielaty blond 10A na moich naturalnych włosach w kolorze bardzo ciemny popielaty blond (poziom 5/6) daje jasny popielaty beż, który schładzam lub nie płukankami fioletowymi w zależności od tego, czy mam ochotę na chłodniejszy czy cieplejszy kolor. Na załączonym zdjęciu kolor jest schłodzony płukanką fioletowo-niebieską. Farba nie niszczy włosów (farbuję tyklo odrosty co ok. dwa miesiące), wypłukuje się do jasnego naturalnego blondu. Po farbowaniu włosy nie śmierdzą amoniakiem więc faktycznie producent zastosował minimalną jego ilość. Cena jest dla mnie do przełknięcia za tak dobrą farbę. Póki co nie planuję zmiany i zostaję przy Joico.
  • 30 stycznia 2013 o 8:55
    W porządku
    Edit: niestety muszę jednak obniżyć ocenę. Nie moge dojść z włosami do ładu po tej farbie, czarne kosmyki jak są tak są, nic nie schodzi. Poza tym włosy były matowe. Widać to farba nie dla mnie, może sprawdza się bardziej na zniszczonych włosach, nie wiem. Oceniam kolor 5N, zastosowany na średni, mocno już wypłukany brąz (wcześniejsza koloryzacja 2 miesiące przed). Farba jest bardzo silna, być może za długo ją trzymałam na długości włosów (choć było to tylko 10 minut) i może tu moja wina w uzyskanym kolorze, ponieważ był on na początku, na niektórych pasmach, niestety czarny. Kupiłam tę farbę głównie ze względu na małą inwazyjność, pomijając niską zawartość amoniaku, producent chwali się jakimś tajemniczym systemem regenerującym włosy podczas farbowania. Włosy faktycznie podczas płukania były miękkie i farba bez problemu zeszła, z tym że po wysuszeniu miałam wrażenie, że są czymś oblepione, przypominały mi w dotyku gumę. W dodatku są strasznie wysuszone. Podkreślę, że trzymałam farbę przepisowo. Ale po drugim myciu czarny odcień trochę się jakby stonował, wygląda bardzo naturalnie, a włoski po regeneracji maską i olejkami odżyły. Więc większej destrukcji de facto nie ma i napewno jest znacznie mniejsza niż po drygeryjnych farbach i niektórych fryzjerskich. Co do koloru jeszcze, oczywiście nie ma ani grama czerwieni, fioletu czy rudości. Na plus tej farby przemawia napewno zapach, jest praktycznie niewyczuwalny i wydajność, na moje długie gęste włosy starczyła bez problemu jedna tubka. Ogólnie polecam stosować ciemne kolory pod okiem doświadczonego fryzjera. Używam tego produktu od: styczeń 2012 Ilość zużytych opakowań: 1, 75 ml
  • 21 lipca 2012 o 11:26
    bardzo dobra ale...
    Bardz dobra farba, miałam 4 opakowania (w sumie 2 kolory bo farbę miaszałam). plusy: -świetna konsystencja - idealnie się rozporowadza -bardzo ładny kolor (mieszałam po pół farby z dwóch kolorów) -włosy lśniące, nie plączą się po zastosowaniu minusy: -niestety kolor się dość szybko wypłukuje (nie wiem czy to zależy od włosów czy od innych czynników, czy to wada tej farby) -no i ta cena :/ mogę płacić tyle ale oczękuję, że będzie się dłużej utrzymywał ładny, głęboki kolor a nie tylko 2-3 tygodnie :/ ogólnie polecam bo pielęgnuje włosy, ładny kolor ale nie wiem czy kupię ponownie bo narazie znalazłam swój kolor w innej farbie ;) Używam tego produktu od: przez 1 rok Ilość zużytych opakowań: 4 opakowania

Zobacz także inne Farby do włosów