Skóra, włosy, paznokcie

Bioelixire Suplement diety Gęste włosy

Bioelixire Gęste Włosy, Ekstrakt z agrestu indyjskiego, biotyna, cynk, L-cysteina, Płyn 300 ml
hairstore.pl
Bioelixire Zestaw Przeciw Wypadaniu Włosów

Skuteczność:
  • 4 września 2024 o 17:45
    Skuszona przez amla
    Kupiłam całą serię Bioelixire gęste ze względu na amlę o której słyszałam już dawno. Amla to składnik stosowany w Ajurwedzie . Od dawna mam problem z zagęszczeniem zakoli oraz z elastycznością włosa, więc stwierdziłam , że do zewnętrznej pielęgnacji dołożę również wewnętrzną. Suplement znajduje się a butelce w zestawie z miarką w formie "kubka". Muszę przyznać, że niestety ta miarka nie przypadła mi do gustu . Wolałabym strzykawkę lub łyżeczkę ewentualnie miarkę w tej samej formie lecz o wielkości w której znajduje się zalecana ilość mililitrów. Niestety jestem wybredna jeśli chodzi o smak i ten nie przypadł mi do gustu. Jestem bardzo zadowolona z działania ponieważ po zużyciu całej butelki zauważyłam bejbki na zakolach które wyrosły dużo bardziej elastyczne i odżywione. Niewiem czy to przypadek, ale moja skóra również stała się bardziej jędrna i nawilżona. Stosowałam cały czerwiec i efekty utrzymywały się prawie do końca sierpnia. Niestety po zużyciu jednej butelki nie mogłam kontynuować kuracji ponieważ nie było jej nawet w hurtowniach. Myślę, że jeszcze wrócę do tej kuracji Gwiazdka mniej za cenę i słabą dostepność
    Zalety:
    • Działa dobrze na włosy oraz cerę
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Smak
    • Nieprecyzyjna miarka
    • Niestety słaba dostępność kiedy stosowałam
    Drogeria Super-Pharm
  • 7 lutego 2023 o 21:25
    Bioelixire - suplement na gęste włosy
    Suplement dostałam w prezencie razem z całym zestawem „Gęste Włosy” i testowałam go przez miesiąc. I na ten moment planuję dokupić sobie następne opakowanie :) Pomijając już to, że jest smaczny (owocowy), łatwo odmierzyć sobie odpowiednią dawkę, bo do opakowania jest dołączona sprytna miarka, i trzeba go brać tylko raz dziennie, co oznacza mniejsze ryzyko, że się o tym zapomni, to przede wszystkim – działa. Przynajmniej na mnie. Jasne, po pierwszym miesiącu to nie jest tak, że mam trzy razy więcej włosów na głowie, ale: - zaczęły pojawiać się baby hair, - dużo mniej włosów wypada (a miałam z tym problem – stresujący tryb życia i takie tam), - poprawiła mi się cera, - paznokcie wyglądają lepiej i szybciej rosną, nie są takie łamliwe, - czuję się po prostu dobrze. Skład jest bardzo w porządku (i przede wszystkim prosty! to uważam za dużą zaletę): biotyna, L-cysteina, agrest indyjski i cynk, czyli świetny zestaw na włosy. Cukru nie ma, więc tycie nie grozi. Producent zaznacza, że suplement był opracowywany we współpracy z dermatologami, jeśli tak było, to też oczywiście na plus. Nie wiem, jak syrop zadziałałby na włosy, gdybym stosowała go samodzielnie, a nie równolegle z kosmetykami z serii. Mogę powiedzieć w każdym razie, że jako element zestawu sprawdza się naprawdę super. Polecam!
    Zalety:
    • działa :) pojawiają się baby hair, skóra i paznokcie wyglądają lepiej, samopoczucie się poprawia
    Wady:
    • nie mam uwag
  • 3 listopada 2022 o 9:58
    Polecam! Włosy szybciej rosną i pojawiają się nowe.
    Suplement kupiłam wraz z całą serią gęste włosy i nie żałuje wydanej ani jednej złotówki. Włosy strasznie mi leciały, na skórze głowy było widać prześwity skóry głowy. Trycholog zlecił badania itp ale na nich nic nie wskazywało co by miało być przyczyną. Nie chciałam takich włosów. Chcę mieć ładne włosy, takie jak miałam kiedyś. by móc śmiało chodzić w rozpuszczonych włosach bez obawy, że widać spod włosów skórę. Co do suplementu zamknięty jest w ciemnej szklanej buteleczce 300ml. do produktu dołączona jest strzykawka by odmierzyć wyznaczona dzienną porcję. jest to około jedna łyżka. Smak to kwestia gustu. Dla mnie za słodki. Nie przepadam za aż tak słodkimi rzeczami. Jednak zachęcona składem i opiniami suplement piłam regularnie przez 30 dni. Po stosowaniu suplementu moje włosy jakby są w lepszej kondycji. Pojawiło się sporo nowym baby hair które coraz lepiej zakrywają prześwity. Liczę że za kilka miesięcy gdy włosy więcej podrosną będę mogła wrócić do rozpuszczonych włosów bez obaw, że widać skórę. Na pewno co kilka miesięcy będę ponawiać kuracje ze stosowaniem suplementu by nie dopuścić do nadmiernego wypadania włosów.
    Zalety:
    • pojawiają się baby hair
    • włosy szybciej rosną, są wzmocnione, wyglądają ładniej
    • poprawa kondycji
  • 29 maja 2022 o 12:46
    Godny polecenia
    Suplement jest zamknięta w dość sporej buteleczce szklanej/ Dzięki braniu tego suplementu poprawiła się moja konsumpcja włosów i co zauważyłam to całkiem sporo mam baby hair, ale tez poprawiła się moja kondycja włosów i do tego są one gęstsze i o wiele szybciej rosną. Ale i jak bym tez zauważyłam to o wiele lepiej cera wyglada.
    • Skuteczność
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 24 lutego 2022 o 15:20
    Mój hit!
    Lubię smak tego suplementu. Znacząco poprawił kondycję moich włosów i porównując z okresem, gdy go nie stosowałam, zdecydowanie szybciej rosną. Zużyłam już 2 opakowania wspierając się serum do włosów z tej serii.
    Zalety:
    • Smak
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie