Skóra, włosy, paznokcie

Vitapil Mama, Mocne, lśniące włosy, Biotyna + Bambus

Vitapil Mama, Suplement diety na wypadające włosy dla kobiet po porodzie i w okresie laktacji, Kapsułki
e-ZikoApteka.pl
VITAPIL MAMA 60tabl.

Skuteczność:
  • 18 lipca 2024 o 0:17
    nie odczułam pociążowego wypadania włosów dzięki niemu
    Na przestrzeni 5 lat byłam 2x w ciąży i 2 x karmiłam łącznie przez 28 miesięcy. To duże obciążenie dla organizmu. Nie chciałabym jednak rezygnować z dbania o włosy i ich długości, to moja ozdoba i znak rozpoznawczy. W ciąży wypada zdecydowanie mniej włosów, a po to wszystko się wyrównuje, a wręcz czasem wypada za dużo, nietrudno też o niedobory przy karmieniu. Ja przeszłam przez ciężką anemię, więc wiem co to znaczy. W niebieskim pudełku w szpitalu miałam próbki tego produktu ipostanowiłam kupić. Po 8 tygodniach zrobiłam już zapas na kolejne miesiące. Przede wszystkim zauważyłam zahamowanie wypadania włosów. Stały się bardziej elastyczne. Mogłam zapuścić też paznokcie bez łamliwości, haczenia i kruszenia się. Mam wrażenie, że pomogło mi też na regulację sebum. Jestem zadowolona z tego suplementu, a co najaważniejsze- mało jest preparatów dozwolonych przy karmieniu, niewiele z nich jest sprawdzanych. Za to mega plus. Polecam mamom za działanie i skład.
    Zalety:
    • pomaga wzmocnić włosy
    • ogranicza wypadanie
    • wspomaga uzupełnianie niedoborów
  • 26 marca 2022 o 7:48
    Vitapil Mama
    Tabletki kupiłam miesiąc po porodzie, gdy włosy były w tragicznym stanie. Karmię piersią, więc zależało mi na bezpiecznej kuracji. Recenzję mogę wystawić po regularnym stosowaniu od ponad 3,5 miesiąca. Z początku nie widziałam żadnych efektów, jednak teraz widzę, że włosy są mocniejsze, mniej wypadają oraz pojawiają się nowe włoski:) Dużym plusem jest to, że zażywa się tylko jedną tabletkę dziennie, którą bez problemu można połknąć. Myślę, że gdybym wcześniej zrezygnowała z tych tabletek nie widząc efektów, pewnie wystawiłabym negatywny komentarz, jednak dałam szansę i nie żałuję. Wiele kobiet stosuje tabletki miesiąc, dwa i kończy kurację i są nie zadowolone. Ja mogę stwierdzić, że trzeba minimum 3 miesiące, aby zobaczyć różnice tak jak u mnie. Napewno będę je zażywać przez cały okres karmienia piersią, bo warto :) Opakowanie jest na dwa miesiące, więc cena jest ok.
    Zalety:
    • Włosy mocniejsze, mniej wypadają, nowe włoski
  • 13 listopada 2020 o 19:48
    Buuu...u mnie nic:(
    Suplement kupiłam zdesperowana stanem swoich włosów po trudnej ciąży i wyczerpującym karmieniu piersią. Mimo,że były długie stały się bardzo liche i nagminnie wypadały garsciami. Na głowie widoczne były już liczne prześwity i gołe place bez włosów. Suplement diety nie należał do najtańszych,ale przy tak złym stanie przestałam zwracać uwagę na ceny. Zjadłam dwa opakowania tego produktu i niestety żadne baby hair się nie pojawiły, a nawet ilość włosów wypadajacych się nie zmniejszyła. Może mój organizm był za bardzo nadwyrężony,ale to nie zmienia faktu,że suplement skierowany jest właśnie dla mam. Nie polecam,przereklamowane..
  • 30 września 2020 o 19:48
    Włosów wypada trochę mniej
    Wygrałam go w konkursie, akurat przydał mi się idealnie bo po jakiś 3 miesiącach od porodu zaczęły wypadać mi włosy. Mam bardzo długie włosy przez co leżą one w całym mieszkaniu. Tabletki sprawiły, że włosów wypadało mniej tak o 40-50%. Spodziewałam się trochę lepszego efektu, jak za taką cenę jednak nie jest źle. Myślę, że warto spróbować bo jakiś efekt daje. Widać poprawę
    Zalety:
    • ilość tabletek
    • poprawa kondycji włosów, zmniejsza ilość włosów zostajacych na grzebieniu
    Wady:
    • dość duże tabletki
    rejek_d
    29 kwietnia 2019 o 23:17
    U mnie działa :)
    Jakieś 3-4 miesiące po porodzie zaczęły sie u mnie problemy z włosami. Miałam wrażenie, ze wychodzą mi dosłownie garściami. Na szczotce po każdym przeczesaniu, zostawała ich masa. Zaczęły mi się robić nawet zakola. Postanowiłam nie czekać aż samo minie i kupiłam Vitapil mama. Karmiłam piersią i zależało mi na bezpiecznym środku. No i tak... Opakowanie jest duze, cena przystępna. Pierwsze efekty zauwazyłam po miesiącu, włosy już tak bardzo nie wypadały, stały się mocniejsze, po kolejnym miesiącu zauważylam taki meszek na głowie, sporo małych baby hair. W sumie biorę juz 3 miesiąc i jak najbardziej efekty sa zadowalające, włosy nie wypadają (no te kilka włosów dziennie, ale to norma), łatwo się rozczesują, są miłe w dotyku i lśniące. Także ode mnie to na pewno piąteczka ;)
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie