Peelingi do skóry głowy

ORising Composizione Energetica D Wzmacniający peeling do skóry głowy

4 na 51 opinię

• 21 stycznia 2024 o 23:30
    Bardzo dobry peeling, tylko drogi
    Od jakiegoś czasu używam przeróżnych peelingów do skóry głowy i ten jest jednym z najlepszych. Peeling przychodzi w dość sporej butelce, jest bardzo wodnisty, przez co lubi ściekać i trzeba nabrać wprawy w nakładaniu go. Do nakładania produktu służy pipeta, akurat nie lubię tego rozwiązania, nie jest dla mnie zbyt wygodne, tym bardziej, że peeling, jak już wspominałam, lubi ściekać. Producent zaleca użycie 5-10 ml, dla mnie taka ilość jest nierealna, nie mam poczucia, że pokryłam wystarczająco całą skórę głowy. Gdyby faktycznie taka była jego wydajność, to butelka wystarczyłaby na jakieś 15-20 użyć, co czyniłony go jak najbardziej wartym swojej ceny. Niestety mi peeling wystarczył na ok 6 użyć a szkoda, bo działanie jest świetne. Peeling trzyma się na głowie krótko (3-5 min), co sprawia, że mycie włosów nie wydłuża się w nieskończoność. Skóra głowy po zastosowaniu jest odświeżona, bardzo dobrze oczyszczona, ale nie podrażniona. Podczas jego stosowania nie miałam żadnych problemów ze skórą głowy, rosły mi nowe włosy (używam też wcierek, natomiast przy słabych peelingach efekt wcierek jest też slabszy). Włosy są lekkie, puszyste, ale nie przesuszone od nasady. Efekt peelingu bardzo mi się podobał, przeszkadzały mi niedogodności przy aplikacji i dość wysoka cena. Co prawda jakość peelingu jest znakomita, ale mimo wszystko wydajność jest słabsza niż bym sobie życzyła za taką cenę. Natomiast jeśli dla kogoś finanse nie są przeszkodą a zależy mu na czasie i konkretnym działaniu, to gorąco polecam.

Zobacz także inne Peelingi do skóry głowy