Peelingi do skóry głowy stosuję cały czas, regularnie, już od lat. Przez ten czas przetestowałam ich naprawdę wiele, lwią część z nich opiniowałam tutaj. Mimo to do testu mnie nie chciano. Staram się jednak patrzeć na tę jaśniejszą stronę życia ;), więc przynajmniej nie będzie wątpliwości, że ta recenzja jest szczera.
Muszę zacząć od tego, co napisały inne użytkowniczki, bo te recenzja mnie dziwią. Piszą, że produkt ma drobinki i co gorsza - że wyczuwalne wyraźnie. Są to bzdury, bo on ich nie posiada, producent nigdzie o nich nie pisze, zresztą ja nie używam tych z drobinkami. Ten produkt jest enzymatyczno - kwasowy i śmiać mi się chce, gdy czytam coś takiego i odnoszę wrażenie, że panie albo testowały inny produkt, albo nie wiedziały, co testują, albo nawet go nie użyły i najwidoczniej nie chciało im się nawet przeczytać informacji z opakowania, inaczej by wiedziały, że drobinek brak.
Peelingu jest trochę mało, idealna ilość to 150 ml, tutaj tylko 110.
Specyfik ma postać jak gęsty, niespływający z włosów przezroczysty szampon, i niestety pieni się przy nakładaniu na suchą skórę głowy -tak, jak zaleca producent. Najgorsze w tej konsystencji jest to, że strasznie się klei, po nałożeniu na każdy przedziałek musiałam opłukiwać dłonie, bo się lepiły, co znacznie utrudniało nakładanie. Nie ma tu żadnej kremowej konsystencji, o której wspomina ktoś wcześniej.
Zapach taki sobie, nie uważam, żeby pachniał jak luksusowy kosmetyk, ale nie drażni nosa.
Działanie też bardzo przeciętne.
Najważniejsze, czyli oczyszczanie jest takie średnie - preparat coś tam robi, bo trochę redukuje mój świąd w obszarach, które zawsze mnie swędzą, gdy są niedoczyszczone i m.in.po tym poznaję dobry peeling, ale tylko trochę i nie niweluje tego świądu całkowicie.
Nie odbija włosów od nasady, nie wydłuża ich świeżości.
Całą resztę, że hamuje wypadanie, rewitalizuje itd można sobie darować, nie taka jest rola peelingu. Sama lubię multizadaniowe produkty, ale miejmy realne oczekiwania.
Niestety, mojego serca nie podbił, są lepsze peelingi w tej samej, a nawet niższej cenie.