Peelingi do skóry głowy

Regenerum Regeneracyjny peeling trychologiczny do skóry głowy

Regenerum Trychologiczny Peeling Enzymatyczny 110 ml
Regenerum
Bodyland.pl
Aflofarm REGENERUM Trychologiczny peeling enzymatyczny do skóry głowy, 110ml
e-ZikoApteka.pl
Aflofarm REGENERUM Trychologiczny peeling enzymatyczny do skóry głowy, 110ml

Nasi użytkownicy zostawili 204 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 kwietnia 2025 o 18:16
    MEGA PEELING!
    Ten peeling używam już od kilku miesięcy, niezbyt systematycznie a i tak widzę efekty !!! Markę regenerum kojarzę właśnie z regeneracją, moja skóra głowy po tym peelingu jest widocznie oczyszczona , mam wrażenie że sprawia że nie muszę tak często myć włosów, bo zazwyczaj włosy muszę myć na drugi dzień bo szybko się przetłuszczają. Naprawdę ten peeling jest godny polecenia !! Jedynym minusem jest aplikator, bo mam wrażenie że wypływa z niego więcej produktu niż ma wypływać przy moim nacisku.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • aplikator
  • 5 marca 2025 o 10:10
    Jest mi obojętny
    Peeling wygrałam w quizie hebe już prawie rok temu i dopiero niedawno zaczęłam go stosować. Opakowanie jest bardzo wygodne w użyciu, buteleczka idealnie pasuje do złapania w rękę, a dziubek pozwala wygodnie zaaplikować produkt pomiędzy włosy. Sam peeling nie ma żadnego konkretnego zapachu, jest przeźroczysty, lejący, ale nie wodnisty. Po zaaplikowaniu na skórę głowy nie czułam nic szczególnego, żadnego ciepła, mrowienia, żadnych drobinek, po prostu nic. Niestety po odczekaniu 10 min i zmyciu produktu nadal nie miałam wrażenia oczyszczonej i świeżej skóry głowy. Mam wrażenie, że peeling robi niewiele i dla mnie jest po prostu za delikatny. Plusem jest, że z tego samego powodu, raczej nie wywoła podrażnień i nie zrobimy sobie nim krzywdy. Ja jednak liczyłam na lepszy efekt. Co do wydajności - produkt raczej nie starczy na długo, żeby pokryć całą skórę głowy nakładam go dosyć sporo, bo ciężko go rozmasować na większy obszar.
    Zalety:
    • Wygodna butelka z aplikatorem
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Nie jest wydajny
    • Daje słaby efekt
  • 5 marca 2025 o 9:41
    Bez efektu wow
    Peeling kupiłam w aptece. Stosowałam raz w tygodniu. Peeling ma delikatny zapach, nie ma żadnych drobinek ścierających, po nałożeniu na głowę pozostawia uczucie chłodu. Niestety wgl się nie pieni i nie wystarcza na długo (stosowałam raz w tyg). Coś tam działa ale bez dużego efektu... oczyścił skóre ale włosy u nasady wyglądały nienajlepiej- były matowe i oklapnięte. Na plus- wydaje mi się, że opóźnia przetłuszczanie skóry i włosów. Ale stosowałam go tylko miesiąc I był to mój pierwszy Peeling.
    • Skład
    • Mniejsze przetłuszczanie skóry I włosów
    • Nie pieni się
    • Włosy u nasady są oklapnięte
    Ang_89
    8 lutego 2025 o 17:13
    Bardzo dobry peeling
    Jest to mój pierwszy peeling do skóry główy , który otrzymałam w prezencie. Na początku miałam obawy, co do stosowania tego produktu na swojej skórze głowy. Producent napisał instrukcję odnośnie stosowania kosmetyku. Peeling znajduje się w niewielkiej buteleczce z bardzo praktycznym w stosowaniu aplikatorem, które są spotykane w farbach do włosów. Bardzo szybka i bezproblemowa aplikacja sprawia, że produkt ten chętnie stosuję w co drugim myciu. Nakładam na skórę głowy, potem masuję i zostawiam na 10- 15 minut po czym spłukuję i przechodzę do dalszych etapów pielęgnacji. Produkt łatwo się spłukuje, oczyszcza skórę głowy, pomaga w utrzymywaniu równowagi , nie podrażnia. Co ważne jest też wydajny. Naprawdę pomaga skórze głowy, mam wrażenie że opóźnia także przetłuszczanie się włosów. Jestem zadowolona z efektów i działania tego peelingu. Polecam.
    Zalety:
    • szata graficzna
    • szybka i bezproblemowa aplikacja
    • dobrze oczyszcza, odświeża skórę głow
    • opóźnia przetłuszczanie się włosów
    • jest wydajny
    Wady:
    • cena regularna
  • 18 stycznia 2025 o 20:18
    Wcale nie taki dobry
    Peelingi do skóry głowy stosuję cały czas, regularnie, już od lat. Przez ten czas przetestowałam ich naprawdę wiele, lwią część z nich opiniowałam tutaj. Mimo to do testu mnie nie chciano. Staram się jednak patrzeć na tę jaśniejszą stronę życia ;), więc przynajmniej nie będzie wątpliwości, że ta recenzja jest szczera. Muszę zacząć od tego, co napisały inne użytkowniczki, bo te recenzja mnie dziwią. Piszą, że produkt ma drobinki i co gorsza - że wyczuwalne wyraźnie. Są to bzdury, bo on ich nie posiada, producent nigdzie o nich nie pisze, zresztą ja nie używam tych z drobinkami. Ten produkt jest enzymatyczno - kwasowy i śmiać mi się chce, gdy czytam coś takiego i odnoszę wrażenie, że panie albo testowały inny produkt, albo nie wiedziały, co testują, albo nawet go nie użyły i najwidoczniej nie chciało im się nawet przeczytać informacji z opakowania, inaczej by wiedziały, że drobinek brak. Peelingu jest trochę mało, idealna ilość to 150 ml, tutaj tylko 110. Specyfik ma postać jak gęsty, niespływający z włosów przezroczysty szampon, i niestety pieni się przy nakładaniu na suchą skórę głowy -tak, jak zaleca producent. Najgorsze w tej konsystencji jest to, że strasznie się klei, po nałożeniu na każdy przedziałek musiałam opłukiwać dłonie, bo się lepiły, co znacznie utrudniało nakładanie. Nie ma tu żadnej kremowej konsystencji, o której wspomina ktoś wcześniej. Zapach taki sobie, nie uważam, żeby pachniał jak luksusowy kosmetyk, ale nie drażni nosa. Działanie też bardzo przeciętne. Najważniejsze, czyli oczyszczanie jest takie średnie - preparat coś tam robi, bo trochę redukuje mój świąd w obszarach, które zawsze mnie swędzą, gdy są niedoczyszczone i m.in.po tym poznaję dobry peeling, ale tylko trochę i nie niweluje tego świądu całkowicie. Nie odbija włosów od nasady, nie wydłuża ich świeżości. Całą resztę, że hamuje wypadanie, rewitalizuje itd można sobie darować, nie taka jest rola peelingu. Sama lubię multizadaniowe produkty, ale miejmy realne oczekiwania. Niestety, mojego serca nie podbił, są lepsze peelingi w tej samej, a nawet niższej cenie.