Peelingi do skóry głowy

Regenerum Regeneracyjny peeling trychologiczny do skóry głowy

Regenerum
Bodyland.pl
e-ZikoApteka.pl
Aflofarm REGENERUM Trychologiczny peeling enzymatyczny do skóry głowy, 110ml

Nasi użytkownicy zostawili 208 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Iwona_C
    12 maja 2025 o 12:55
    Dobrze oczyszcza skórę głowy i przedłuża świeżość włosów.
    Regenerum to marka dobrze mi znana, , peeling trychologiczny trafił do mnie boksie kosmetycznym. Peelingi do skóry głowy pojawiły się w mojej pielęgnacji jakiś czas temu, ten był dla mnie nowością i dobrze się sprawdził na moim skalpie. Nowy produkt zapakowany jest w biały kartonik ochronny z szczegółowym jego opisem, wewnątrz którego znajduje się plastikowa buteleczka, trochę twarda, jednak nie utrudnia to dozowania produktu. Posiada ona bardzo wygodny dozownik w postaci drugiego szpica dzięki czemu łatwo aplikować jest produkt bezpośrednio na skórę głowy. Grafika jest znikoma i przejrzysta, troszkę przypomina produkty apteczny, zawiera podstawowe informacje na temat peelingu. Pojemność 110 ml. Konsystencja jest lejąca, delikatnie żelowa, nie posiada żadnego zabarwienia. Peeling ma przyjemny świeży zapach z delikatnie wyczuwalną bo tą mentolu. Skład zawiera mocznik, kwas salicylowy, kwas mlekowy, ocet, enzym bromelinę, wyciąg z jabłek, cukry owocowe, kwas glukonowy, ekstrakt z cytryny, ekstrakt z tamaryndowca indyjskiego, glicerynę, ekstrakt z palmy sabałowej, celulozę, mentol i dodatki zapachowe. Kosmetyk zupełnie się nie pieni, ale jest wydajny, ja stosowałam go co dwa, trzy mycia. Łatwo się aplikuje na skórę głowy i zachowuje się w stosunku do niej neutralnie. Nie czułam po jego aplikacji żadnego mrowienia czy pieczenia, nie miał również wpływu na występowanie podrażnień skóry głowy. Czasami czułam delikatne chłodzenie skóry. Peeling aplikowałam na skórę głowy 5 - 10 minut przed myciem włosów wykonując krótki masaż, potem przechodziłam do dalszej pielęgnacji. W moim przypadku produkt miał wpływ na przedłużenie świeżości włosów i po jego zastosowaniu czas do ich mycia mogłam wydłużyć co najmniej o jeden dzień. Dodatkowo peeling przyjemnie koi skórę głowy, a jej dobre oczyszczenie sprawia że ma wpływ na zmniejszenie ilości łupieżu. Kosmetyk stosowanie systematycznie bardzo pozytywnie wpływa nie tylko na stan skalpu ale również włosów, dzięki takiemu zabiegowi skóra głowy jest bardziej dotleniona, a zastosowane później wcierki lepiej się wchłaniają. Włosy są lekkie, sypkie i nabierają zdrowego blasku. Podsumowując polubiłam ten produkt za komfortową aplikację i dobre działanie, w szczególności pasuje mi tutaj że moje włosy długo zachowują świeżość i wyglądają zdrowo.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja
    • delikatny świeży zapach
    • łatwa aplikacja
    • dobrze oczyszcza skórę głowy
    • przedłuża świeżość włosów
    • koi skórę, zmniejsza intensywność łupieżu
    • dobry skład bez agresywnych dodatków
    • nie podrażnia i nie przesusza skóry głowy
    • poręczne opakowanie z wygodnym dozownikiem
    • duża wydajność
  • 8 maja 2025 o 11:09
    Bardzo fajny, delikatny peeling do skóry głowy
    Peeling od Regenerum otrzymałam w boksie kosmetycznym i z wielką chęcią przetestowałam, ponieważ lubię takie produkty. Zamknięty jest w plastikowej, białej butelce, jego pojemność to 110ml i wystarcza na długi czas. Produkt ma konsystencję lekkiego żelu, bardzo dobrze się go aplikuje na skórę głowy, dzięki aplikatorowi, który dozuje odpowiednią ilość produktu. Zapach jest mocno wyczuwalny, przyjemny. Peeling nie zawiera drobinek i w bardzo delikatny sposób oczyszcza skórę głowy z zanieczyszczeń. Wystarczy nałożyć, delikatnie wmasować i pozostawić na 5-10 minut, a następnie umyć szamponem. Włosy mniej się przetłuszczają, mniej wypadają, a miałam z tym ostatnio duży kłopot. Dlatego produkt jak najbardziej spełnia moje oczekiwania. Nie podrażnij mojej skóry.
    Zalety:
    • Włosy mniej się przetłuszczają
    • Skóra głowy dokładnie oczyszczona
    • Zwalcza nadmierne wypadanie włosów
    • Nie podrażnia
    • Ma ładny zapach
    • Aplikator
  • 8 maja 2025 o 8:11
    bardzo go polubiłam
    Muszę przyznać, że jakoś nigdy nie używałam peelingów do skóry głowy i produkt od Regenerum jest moim pierwszym (ale na pewno nie ostatnim). Jestem pozytywnie zaskoczona jest działaniem. Nie spodziewałam się, że będę aż tak zadowolona! Przede wszystkim jest bardzo łatwy w aplikacji. Buteleczka z cienką końcówką dzięki której dokładnie i precyzyjnie można nałożyć produkt. Jeśli chodzi o zapach- dla mnie ok. Bardzo przyjemny efekt chłodzący na skórze głowy. Produkt jest dość tłusty, ale bez problemu można go zmyć. Po umyciu i wysuszeniu włosy są uniesione od nasady, a skóra jest oczyszczona. Używam go już od kilku miesięcy i cały czas mam jedno rozpoczęte opakowanie- bardzo wydajny. Generalnie w mojej ocenie produkt ma same plusy, nie zauważyłam wad.
  • 27 kwietnia 2025 o 18:25
    Do przetłuszczających włosów
    Peeling kupiłam w Rossmanie, aby wypróbować taki wynalazek. Zawiera on składniki na których mi zależało. Kwas salicylowy, który działa przeciwłupieżowo i kwas mlekowy, który skutecznie nawilża. Peeling ma przyjemny zapach i nie podrażnia wrażliwej skóry głowy. Produkt posiada dozownik dzięki, któremu aplikacja przebiega bezproblemowo. Stosowany przeze mnie 2 razy w tygodniu sprawił że skóra głowy jest mniej przetłuszczona, nie swędzi a włosy są oczyszczone, odświeżone a łupież praktycznie zniknął.
    Zalety:
    • Włosy mniej się przetłuszczają
    • Mniej lupieżu
    • Nawilża
  • 1 kwietnia 2025 o 18:16
    MEGA PEELING!
    Ten peeling używam już od kilku miesięcy, niezbyt systematycznie a i tak widzę efekty !!! Markę regenerum kojarzę właśnie z regeneracją, moja skóra głowy po tym peelingu jest widocznie oczyszczona , mam wrażenie że sprawia że nie muszę tak często myć włosów, bo zazwyczaj włosy muszę myć na drugi dzień bo szybko się przetłuszczają. Naprawdę ten peeling jest godny polecenia !! Jedynym minusem jest aplikator, bo mam wrażenie że wypływa z niego więcej produktu niż ma wypływać przy moim nacisku.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • aplikator