WIZAŻ logo
Peelingi do skóry głowy

Radical Peeling trychologiczny do skóry głowy stymulujący wzrost włosów

4,4 (334)
41 hitów!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 334 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 maja 2026 o 19:47
    Jestem w tak pozytywnym szoku, że nawet nie wiem, jaki dać tu tytuł…
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Od kiedy pamiętam mam problem z skrajnie szybko przetłuszczającą się skórą głowy. Już drugi dzień bez mycia głowy wymaga stosowania suchego szamponu lub trików na zwiększenie objętości włosów przy nasadzie, a i tak nie niweluje to silnego dyskomfortu i uczucia obciążenia. Nierzadko nawet samo dotknięcie skóry głowy pozostawia mocno tłuste uczucie na palcach, a czasem można wyczuć na niej krostki z treścią ropną lub zaschnięte strupki. Wydawało mi się, że tutaj bez pomocy dermatologa się nie obejdzie… Z tego typu produktami mam bardzo złe doświadczenia – kojarzą mi się z ekstremalnie niewydajnymi produktami, które są gęste niczym żel do włosów i osiadają wszędzie, byleby tylko nie na skórze głowy. Konsystencja tego produktu to o dziwo lekki krem, który łatwo rozprowadza się po skórze głowy, nawet przy nakładaniu bezpośrednio z ręki. Produkt można nakładać bezpośrednio na skórę głowy za pomocą wydłużonego dzióbka lub nałożyć trochę produktu na dłonie, rozetrzeć i wmasować w skórę głowy. Ma ledwo wyczuwalny, "kwaskowy" zapach, zapewne przez zawartość kwasów w składzie. Wydajność nie jest najlepsza na świecie, ale jest zadowalająca szczególnie w zestawieniu z niską ceną, bo często tego typu produkty starczają na dosłownie mniej niż 10 użyć, a kosztują ponad 20 zł… Już po kilku użyciach moja skóra głowy stała się mocno odświeżona, lekka niczym chmurka i zaczęła ODDYCHAĆ – autentycznie czuję, jak wręcz przez nią przelatuje powietrze. Na skórze głowy przestały pojawiać się ciągłe ropne krostki i strupki. Grzywka i włosy przy uchu nie przetłuszczają się już po jednej nocy oraz są bardziej podatne na stylizację oraz zmienianie ich ułożenia, co wcześniej graniczyło z cudem z powodu nadmiernej tłustości włosów u nasady. Włosy na długości przestały wymagać ciągłego mycia ani przetłuszczać się od najmniejszego dotknięcia lub zmoczenia wodą, co jeszcze niedawno było u mnie pewniakiem. Teraz mogę nie myć włosów 4-5 dni i dalej nie czuć najmniejszego dyskomfortu ani pilnej potrzeby umycia włosów – skóra głowy jest cały czas odświeżona, włosy są uniesione u nasady oraz sypkie i lekkie na długości. I co jest bardzo ważne, nie jest to efekt doraźny, tylko utrzymuje się on tygodniami. Ja naprawdę cały czas jestem w szoku i dalej nie mogę uwierzyć w to, że tak śmiesznie tani produkt dosłownie wyleczył moją skórę głowy i dodał mi aż kilka dni wyraźnie zwiększonej świeżości włosów. Nie oceniam wpływ na wzrost włosów, ponieważ bez badań aparaturowych nie jestem w stanie stwierdzić, czy produkt ma jakiś realny wpływ na cykl wzrostu włosa. Nawet już sam fakt, że skóra głowy jest stymulowana masażem i oczyszczana z nadmiaru martwego naskórka, ma bardzo pozytywny wpływ na wzrost włosów. Mimo wszystko cieszę się, że są tu zawarte składniki, które potencjalnie mogą stymulować zdrowy wzrost włosów lub go przyspieszać. Jedyne moje zastrzeżenie tyczy się opakowania w formie plastikowej tubki, bo przy nakładaniu za pomocą dzióbka nierzadko lubi się zacinać i momentami dosłownie nic z niej nie leci. Ciężko też wyczuć, jaka ilość produktu jest odpowiednio dużą ilością i nie da się odłożyć nadmiaru produktu powrotem do tubki. Przy tak lekkiej i łatwej do wmasowania konsystencji, może lepszym rozwiązaniem byłby słoiczek? PS. Wpisuję wcierkę Neboa jako produkt współużywany z tym peelingiem, ponieważ była stosowana w podobnym czasie i ona również przyczyniła się do poprawy kondycji i zredukowania przetłuszczania się skóry głowy. Bardzo polecam ten duet!
  • 13 maja 2026 o 15:27
    W porządku, ale bez większego wyróżnienia
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Radical Peeling trychologiczny do skóry głowy to całkiem poprawny produkt do oczyszczania skóry głowy. Dobrze odświeża, pomaga usunąć resztki kosmetyków i sprawia, że skóra po użyciu jest przyjemnie oczyszczona. Jeśli chodzi o działanie stymulujące wzrost włosów, trudno było mi zauważyć jakieś spektakularne efekty. Produkt jest okej, ale patrząc na to, jak dużo ciekawych peelingów trychologicznych jest teraz na rynku, ten nie wybija się niczym szczególnym. Działa poprawnie, ale raczej nie zapadł mi mocniej w pamięć.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
    7 maja 2026 o 15:10
    Dobry peeling, ale bez efektu wow
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Peeling Radical kupiłam głównie do lepszego oczyszczania skóry głowy i tutaj rzeczywiście sprawdził się całkiem dobrze. Po użyciu skóra głowy była odświeżona, włosy dłużej wyglądały świeżo i miałam większe odbicie u nasady. Konsystencja jest wygodna w użyciu, a produkt łatwo się spłukuje. Jeśli chodzi o obietnice producenta dotyczące mocnego pobudzenia wzrostu włosów, to u mnie efekty były raczej średnie. Nie zauważyłam jakiegoś spektakularnego przyrostu włosów ani dużego ograniczenia wypadania. Bardziej traktuję go jako fajny peeling oczyszczający niż produkt na porost. Nie podrażnił mnie, ale też nie zrobił efektu wow. Przy regularnym stosowaniu dobrze przygotowuje skórę głowy pod wcierki i inne kosmetyki.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę głowy
    • włosy dłużej świeże
    • odbija włosy u nasady
    • łatwy w użyciu
    • dobrze przygotowuje skórę pod wcierki
    Wady:
    • efekt porostu średnio widoczny
    • bez spektakularnych efektów
    • cena mogłaby być niższa
  • 3 maja 2026 o 19:49
    włosy raczej wypadały
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Myślałam, że ta firma da radę,ale niestety już przy aplikacji miałam wrażenie że ten peeling ziarenkowaty, pozostawiony na głowie na kilka minut w ogóle nie rozpuszcza się pod wpływem ciepłej wody. Te kulki tak jakby zostawały we włosach, a nie "ścierały i czyściły" skórę głowy. Zapach ładny , opakowanie ok, aplikacja też fajna i dość wydajne, ale czekałam kiedy ten preparat się skończy.
    Zalety:
    Wady:
    • brak skuteczności
    • peeling nie rozpuszczał się albo słabo sie rozpuszczał
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 30 kwietnia 2026 o 7:49
    Ratunek dla skóry głowy
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    🌿 Farmona Radical peeling trychologiczny Juz po pierwszym użyciu czuć ulge. Skóra głowy jest doczyszczona i spokojna. Opakowanie praktyczne, łatwo dozować produkt. Konsystencja lekko żelowa z drobinkami, dobrze się rozprowadza po skórze głowy. Po użyciu czuć odświeżenie i skóra jest bardziej oczyszczona. Zapach świeży, trochę ziołowy.
    Zalety:
    • Szybkie ukojenie
    • Nawilza skore glowy
    • Łatwy w uzyciu

szukaj