Peelingi do skóry głowy

Laboratorium Pilomax WAX Tricho, Myjący peeling enzymatyczny do włosów i skóry głowy

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 grudnia 2024 o 7:34
    Peeling, który wzmacnia
    Peelingu od Pliomax Wax używam od kilku lat, za poleceniem koleżanki. Przede wszystkim jest to Polska marka trychologiczna , która produktami wspiera od lat . Silnym argumentem, który na mnie zadziałał była informacja, że produkty z tej formy doskonale sprawdzają się u kobiet po chemioterapii. Chcąc wypróbować peeling skusiłam się na jego zakup i to była bardzo mądra decyzja, cena adekwatna do jakości, nie jest wygórowana. Działanie peelingu oceniam na doskonałe, oczyszcza skórę głowy, poprawia mikrokrążenie i przede wszystkim wspiera wchłanianie składników z szamponu i maski. Włosy są miękkie, odżywione , nawilżone, ładnie się układają. Z ciekawości wypróbowałam inne peelingi, ale nie były one ani wydajne, ani skuteczne i pozostaję wierna temu. Wystarczy używać go minimum dwa razy w tygodniu, a więc wystarczy spokojnie na miesiąc , dwa. Ma neutralny zapach, nie czuć chemii, nie obciąża włosów, nie powoduje podrażnienia skóry głowy. Dla mnie must have w każdej pielęgnacji włosów.
    Zalety:
    • Cena, wydajność, działanie
    Wady:
  • 6 lutego 2024 o 22:30
    Ten peeling to złoto
    Doświadczenia z peelingiem enzymatycznym do skóry głowy od marki Pilomax - Po pierwsze, muszę powiedzieć, że efekty są niesamowite! Moja skóra głowy jest dość problematyczna, ale ten peeling naprawdę ją oczyszcza i odświeża. zapewnia tez lepsze wchłanianie składników odżywczych podczas kolejnych etapów mycia włosów Niestety, muszę się podzielić z Wami jednym małym problemem, który napotkałam po trzech użyciach - opakowaniem. Zamknięcie peelingu się popsuło, co sprawiło, że korzystanie z produktu stało się nieco utrudnione. Nie wpływa to jakoś specjalnie na moją ocenę dla tego produktu , ponieważ sam kosmetyk zasługuje na Oscara Jest dosc gesty , wydajny , ma przystępną cenę ale najważniejsze - działa i jest skuteczny! To już moje drugie opakowanie , kupiłam tez siostrze , która ma problem z łupieżem ale nie wiem jeszcze jak jej wrażenia . Polecam ten peeling wszystkim, którzy szukają rozwiązania dla problemów skóry głowy.
    Zalety:
    • Wydajność ,
    • skuteczność ,
    • Cena,
    • Proste , ładne opakowanie
  • 25 października 2021 o 12:46
    Rewelacyjny i najlepszy
    Zacznę od tego, że Pilomax to mój pierwszy peeling do skóry głowy. Ale nie jedyny. Miałam już okazję testować inne i jedno jest pewne, te które testowałam nie dorastają Pilomaxowi do pięt. Dla moich włosów Pilomax jest najlepszy. Stosuję go raz w tygodniu. Najpierw myję włosy szamponem a następnie używam peelingu enzymatycznego Pilomax, po Pilomaxie nakładam odżywkę lub maseczkę do włosów. Peeling pachnie bardzo ładnie, trochę cytrusowo, świeżo. Bardzo dobrze się pieni i jest wydajny. Jest bardzo łagodny dla skóry głowy, nie powoduje podrażnienia, pieczenia itd. Jaki jest efekt po umyciu włosów Pilomaxem? Uczucie dobrze domytej skóry głowy jest bezcenne, czuć, że jest ona porządnie oczyszczona. Włosy są lekkie, lejące, odbite od nasady, świeże. Efekt jest po prostu rewelacyjny. Szczerze polecam ten produkt, jest wart swojej ceny.
  • 6 maja 2021 o 11:21
    W końcu dokładnie oczyszczona skóra głowy
    Niestety od dłuższego czasu strasznie wypadały mi włosy... Nie mogłam tego w żaden sposób opanować. w kilka miesięcy mimo stosowania witamin stały się bardzo przerzadzone :( Zachęcona opinią znajomej zamówiłam przez internet peeling enzymatyczny i maskę TRICHO WAX. Postanowiłam zacząć od porządnego oczyszczenia, żeby dotlenić cebulki. Nigdy wcześniej nie stosowałam peelingu do włosów i skóry głowy. Byłam zaskoczona konsystencja, która jest żelowa i przypomina szampon. Przez to za pierwszym razem nabrałam za dużo. Okazało się, że peeling super się pieni i łatwo rozprowadza. Ładny owocowy zapach. Stosuję już drugi miesiąc 1- 2 razy w tygodniu po uprzednim umyciu włosów zwykłym szamponem. Masuję głowę około 2 minut. Po czym spłukuję i nakładam maskę. Peeling sprawia, że skóra głowy zaczyna oddychać. jest wyraźnie oczyszczona i wygładzona, niweluje swędzenie, nie podrażnia. Podczas spłukiwania niestety cały czas wypada mnóstwo włosów, ale później do następnego mycia mam spokój, bo wypadania nie ma. Włosy są odbite u nasady, sypkie i błyszczące. Widzę, że zestaw peeling + maska wyraźnie poprawiają stan włosów. Musze wspomnieć , że zaczynam zauważać w końcu dużo nowych, małych włosków c o mnie bardzo motywuje. Co do wypadania suplementuję tez żelazo i witamine D + oczywiście napary ze skrzypu i pokrzywy, mam nadzieję, że uda mi się opanować sytuację. Pelling enzymatyczny polecam osobom , które chcą odblokować ujścia mieszków włosowych, bo dzięki niemu cebulki są odżywione. Razem z maską wspomaga wzrost włosów.
    Zalety:
    • żelowa przyjemna konsystencja
    • owocowy zapach
    • porządnie oczyszcza skórę głowy, a przy tym jest łagodny
  • 14 kwietnia 2021 o 12:29
    Super peeling
    W przeciwieństwie do szamponu ten peeling warto kupić. Super oczyszcza włosy i skórę głowy. Jest delikatny. Przerobiłam hektolitry różnych szamponów i po praktycznie każdym, po 3-5 myciu dostawałam takiego swędzenia skóry głowy, że jeszcze chwila a bym się dodrapała do mózgu. Ten peeling to moje wybawienie. No i maska z tej serii jest świetna ! Jedynie co, to z tej serii szampon można sobie darować.
    Zalety:
    • wydajny,
    • zapach,
    • no i działa !
    • wyczytałam też, że Pilomax nie testuje na zwierzętach.