Peelingi do skóry głowy

Crazy Hair Peeling trychologiczny do skóry głowy `Limonka i mięta`

Nasi użytkownicy zostawili 51 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 lutego 2025 o 13:11
    Bardzo uwielbiam ten produkt
    Crazy Hair Peeling Trychologiczny „Limonka i Mięta” to kosmetyk przeznaczony do oczyszczania skóry głowy, usuwania martwego naskórka i nadmiaru sebum. Jego odświeżająca formuła z miętą i limonką obiecuje dokładne oczyszczenie oraz pobudzenie cebulek włosów. Crazy Hair Peeling Trychologiczny „Limonka i Mięta” to dobry wybór dla osób szukających skutecznego i odświeżającego produktu do oczyszczania skóry głowy. Przyjemny zapach, efekt.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę głowy – usuwa resztki kosmetyków, sebum i martwy naskórek.
    • Odświeżający efekt – mięta daje przyjemne uczucie chłodzenia, które działa relaksująco.
    • Ładny, cytrusowo-miętowy zapach – sprawia, że stosowanie peelingu jest przyjemne.
    • Łatwa aplikacja – odpowiednia konsystencja ułatwia nakładanie i masaż skóry głowy.
    • Nie obciąża włosów – skóra głowy po użyciu jest lekka i świeża.
  • 9 lutego 2025 o 22:42
    Zawiodłam się
    Niestety ale nie widziałam efektów. Czułam się jakbym używała wody a nie peelingu wogule nie oczyszczał. Zapach zbyt mocny. To poprostu nie jest dla mnie. Teraz męczę się aby zużyć. Szkoda pieniędzy na ten produkt.
    Zalety:
    • łatwy w aplikacji
    Wady:
    • intensywny zapach
    • nie dawał efektów
  • 28 grudnia 2024 o 13:19
    Składowo dobry peeling, jednak zabrakło mi czegoś ...
    Peelingi wpisały się na stałe w moją rutynę pielegnacyjną włosów. W Rossmannie kupiłam go za niecałe 15 zł i teraz czas na rozliczenie, czy to była 'opłacalna inwestycja' ;) Produkt jest zamknięty w butelce o pojemności 100 ml wyposażonej w precyzyjny aplikator. Dzięki temu aplikacja na skórę głowy jest prosta i nie wymaga dodatkowych narzędzi. Jednak ze względu na wodnistą konsystencję konieczna jest ostrożność, aby produkt nie spłynął na czoło czy inne partie twarzy. Konsystencja produktu jest wodnista, co sprawia, że łatwo spływa z powierzchni skóry głowy. Na plus warto zauważyć, że mimo ceglastego koloru nie pozostawia plam na skórze ani w łazience. Ze względu na konsystencję peeling jest mniej wydajny, co może być problemem przy regularnym stosowaniu. Peeling ma poza tym miętowy aromat, który dodaje uczucia świeżości, jednak deklarowane nuty limonki są praktycznie niewyczuwalne. Formuła produktu zawiera szereg wartościowych składników: ✸ Kwas migdałowy – delikatnie złuszcza martwy naskórek. ✸ Niacynamid i trehaloza – wspierają regenerację i nawilżenie skóry głowy. ✸ Mocznik i kofeina – poprawiają kondycję skóry i stymulują krążenie. ✸ Ekstrakty owocowe (jabłko, brzoskwinia, morela, papaja, kiwi) – działają odżywczo i nawilżająco. ✸ Olejki eteryczne (lawendowy, z limonki, pomarańczy) – wspomagają oczyszczanie i nadają świeżości. To bogactwo składników działa na korzyść produktu, czyniąc go wartościowym elementem pielęgnacji skóry głowy. Po zastosowaniu peelingu można odczuć odświeżenie i oczyszczenie skóry głowy. Nie podrażnia ani nie wysusza, co jest jego ogromną zaletą. Jednak odczucie złuszczania martwego naskórka nie jest bardzo wyraźne. Być może to kwestia za bardzo wodnistej formuły. Zabrakło mi sprawdzenia działania tego peelingu pod trychoskopem.
    • skład
    • aplikator
    • nie wysusza i nie podrażnia
    Wady:
    • zbyt wodnista konsystencja
    • niezbyt wysoka wydajność
    • jeśli chodzi o działanie to testowałam lepsze peelingi
  • 11 listopada 2024 o 13:49
    Nie jest zły ale zapach mógłby być inny
    Jako ktoś, kto regularnie dba o skórę głowy i stara się unikać problemów z przetłuszczaniem, łupieżem czy podrażnieniami, postanowiłam wypróbować ten peeling ze względu na jego opinie. Peeling bardzo dobrze spełnia swoją funkcję oczyszczającą. Skóra głowy po użyciu peelingu jest wyraźnie odświeżona, a włosy nabierają lekkości. Po kilku zastosowaniach zauważyłam, że moja skóra głowy jest mniej przetłuszczona, a włosy dłużej pozostają świeże. Taki zabieg wykonuje mniej więcej raz na 2/3 tygodnie regularnie. Peeling ma również właściwości kojące nie podrażnia skóry, co jest dla mnie bardzo ważne, ponieważ mam skórę głowy, która bywa wrażliwa na agresywne produkty. Po użyciu skóra nie była przesuszona, a wręcz czułam ulgę w oczyszczeniu. Niestety, muszę powiedzieć, że zapach peelingu "Limonka i mięta" nie przypadł mi do gustu. Choć początkowo obiecywał odświeżający aromat, z którymi kojarzymy tę kombinację, w praktyce jest on dość intensywny i sztuczny. Mięta w połączeniu z limonką daje zapach, który jest bardzo ostry i w moim odczuciu, wyczuwam przyprawy typu maggi. Co gorsza, zapach ten utrzymuje się na skórze głowy przez jakiś czas po aplikacji, co dla mnie jest nieco nieprzyjemne, zwłaszcza że nie pasuje mi do codziennych rytuałów pielęgnacyjnych. Do tego kolor produktu jest w kolorze brązowym, nie wiem jak zadziała u blondynek ale ja mając od skóry ciemne włosy widziałam miejscami na skórze kolor tego produktu. Na szczęście po dwukrotnym użyciu on zniknął i nie wpłynął na kolor moich włosów. Wielki plus za formę aplikacji bo to akurat jest naprawdę ważne, taki "dziubek" - aplikator ułatwia dobrą aplikację na skórę głowy.
    Zalety:
    • Oczyszcza skórę głowy
    • Nie podrażnia
    • Rzadka, wydajna konsystencja
  • 18 września 2024 o 14:01
    Fajny produkt
    Fajny o delikatny peeling, który nie zrobi wam masakry na głowie. Pachnie przepięknie co sprawia, że aż chce się go używać. Niestety jest on mocno wodnisty i trzeba szybko go nakładać aby nie spłynął. Daje fajne uczucie doczyszczonej i odświeżonej skóry głowy.
    • Konsystencja
    • działanie
    Wady:
    • Kolor

Zobacz także inne Peelingi do skóry głowy