WIZAŻ logo
Peelingi do skóry głowy

Aromase 5α Juniper Scalp Purifying Liquid Shampoo Peeling - płyn oczyszczający do każdego typu skóry głowy

4,4 (35)
12 hitów!

Dr.Max.pl

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 35 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 lipca 2026 o 11:36
    Mocne odświeżenie i porządne oczyszczenie skóry głowy
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Mam cienkie włosy i szybko przetłuszczającą się skórę głowy, dlatego regularne, dokładniejsze oczyszczanie jest u mnie bardzo ważne. AROMASE 5α Juniper traktuję bardziej jako płynny peeling lub pre-szampon niż produkt do zwykłego, codziennego mycia. Nakładam go bezpośrednio na suchą skórę głowy za pomocą wąskiego aplikatora, wykonuję krótki masaż, a następnie dokładnie spłukuję i myję włosy jeszcze raz zwykłym szamponem. Konsystencja jest bardzo wodnista, więc na początku trzeba nauczyć się aplikować produkt stopniowo, żeby nie spływał po włosach. Już podczas masażu czuć mocne, chłodzące odświeżenie. Po umyciu skóra głowy jest dobrze oczyszczona, a włosy przy nasadzie lekkie i wyraźnie mniej obciążone. Produkt dobrze radzi sobie również wtedy, gdy wcześniej używałam suchego szamponu albo większej ilości kosmetyków do stylizacji. Nie zauważyłam nieprzyjemnego ściągnięcia, ale nie stosuję go częściej niż raz w tygodniu. Zapach jest ziołowy, świeży i mentolowy. Dla mnie pasuje do charakteru produktu, choć osoby lubiące delikatne, kosmetyczne aromaty mogą uznać go za zbyt intensywny. Opakowanie wygląda bardzo oryginalnie, a precyzyjna końcówka naprawdę ułatwia dotarcie do skóry głowy. Nie jest to niezbędny produkt przy każdym myciu, ale jako okresowe, mocniejsze oczyszczenie sprawdza się bardzo dobrze. Najbardziej doceniam uczucie świeżości, lekkość u nasady i wygodną aplikację. Minusem jest cena oraz konieczność wykonania dodatkowego etapu pielęgnacji.
    Zalety:
    • Dokładnie oczyszcza skórę głowy
    • Usuwa nadmiar sebum i pozostałości kosmetyków
    • Pozostawia włosy lekkie i odbite od nasady
    • Daje mocne uczucie świeżości
    • Wygodny aplikator ułatwia nakładanie na skórę głowy
    • Dobrze sprawdza się przy szybko przetłuszczających się włosach
    • Nie zawiera SLS ani SLES
    • Ma oryginalne i estetyczne opakowanie
    • Wystarczy stosować raz na kilka myć
    Wady:
    • Bardzo wodnista konsystencja może spływać podczas aplikacji
    • Wymaga ponownego umycia włosów po spłukaniu
    • Mocne chłodzenie nie każdemu będzie odpowiadać
    • Ziołowo-mentolowy zapach może być zbyt intensywny
    • Dość wysoka cena
    • Nie jest produktem do codziennego stosowania
    • Przy bardzo reaktywnej skórze olejki eteryczne i substancje zapachowe mogą powodować dyskomfort
  • 21 czerwca 2026 o 9:40
    Bardzo dobrze oczyszcza
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Jest to jeden z niezawodnych peelingów do skóry głowy. Zacznę od tego, co najważniejsze, czyli rzeczywiście dobrze oczyszcza i pozostawia uczucie świeżości. Jest to ten produkt, po którym włosy są wyraźnie lepiej odbite u nasady, a skóra jest o wiele lepiej domyta. Mam pewność, że jeśli go użyję to złagodzi u mnie produkcję sebum i pomoże z łupieżem, jeśli akurat ten problem u mnie występuje. Jest to po prostu dobry produkt do regularnego stosowania (nie tylko od święta) i właśnie wtedy widzę u siebie najlepsze efekty - gdy traktuję go jak stały element pielęgnacji. Mam jednak do niego pewne zastrzeżenia. Wystarczy, że przetrzymam go o minutę za długo na skórze i wywołuje u mnie uczucie pieczenia, a także podrażnienia już po umyciu włosów. Jest to ten produkt, który nieoczekiwanie może zadziałać zbyt mocno. Mam dosyć wrażliwą skórę głowy i niestety czasem przez to ten produkt się nie sprawdza. Z założeń producenta wynika, że ma niwelować swędzenie, ale raz na jakiś czas zamiast z tym efektem, spotykam się z tym, że on to swędzenie nasila, właśnie w wyniku podrażnienia. To jednak nie przekreśla tego, że produkt ten zasługuje na 5 gwiazdek. Jeśli podrażnia to dlatego, że jest trzymany zbyt długo na skórze lub źle domywany. Przy takich składnikach aktywnych trzeba być po prostu ostrożnym. Na plus również jego konsystencja, łatwość aplikacji i także fakt, że świetnie się pieni, a to ułatwia wmasowanie go w skórę. Ja stosuję go przed myciem, na suchą skórę. Poza tym opakowanie pięknie wygląda. Na minus cena, które może i jest adekwatna do jakości, ale ciągle zbyt wysoka. Może gdybym miała pewność, że nie znajdę lepszego produktu taniej to stałby się moim hitem.
    Zalety:
    • dogłębne oczyszczenie skóry głowy
    • pomocny w uporaniu się z łupieżem
    • regularne stosowanie = lepsza kondycja skóry i włosów
    • wygodna aplikacja
    • czasem podrażnia
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    19 czerwca 2026 o 22:33
    Uwielbiam
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Na ten peeling trafiłam przez polecenie pani trycholog i nie zawiodłam się. Oczyszczam nim skalp przed myciem szamponem. Podoba mi się jego wodnista formuła. Przy rozprowadzaniu palcami tworzy się piana którą jestem w stanie dotrzeć wszędzie. Produkt świetnie rozpuszcza martwy naskórek i sebum a przy tym nie podrażnia skóry. Uważam, że to świetne przygotowanie przed wcierkami.
    Zalety:
    • Wodnista konsystencja
    • Uczucie świeżości po użyciu
    • Dłuższa świeżość włosów
    • Nie podrażnia
    • Łagodzi stany zapalne
    Wady:
    • Nie jest najtańszy
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 14 maja 2026 o 11:20
    Mega Mega!
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Ten peeling do skóry głowy poleciła mi koleżanka i to jest taki sztos! Podczas mycia daje od razu takie odczucie odświeżenia. Skóra głowy bardzo się poprawiła, miałam problem z przetłuszczającymi się włosami i grzywką, przy regularnym stosowaniu widzę poprawę. Włosy wyglądają na zdrowsze. Jestem ciekawa pozostałych produktów z tej serii. Naprawdę polecam!
    Zalety:
    • wydajne
    • ładnie pachnie
    • wygodne dozowanie
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    19 kwietnia 2026 o 12:19
    Fantastyczny
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Peeling ten, a w zasadzie szampon fantastycznie oczyszcza skórę głowy, odbija włosy u nasady i przywraca równowagę. Płynna kosystencja która pod wpływem delikatnego masażu zamienia się w przyjemną pianę. Na opakowaniu dołączona jest miarka co znacząco ułatwia dozowanie produktu. Opakowanie robi robotę, można postawić je w pionie albo pod skosem. U mnie robi również za element dekoracyjny na półce obok wanny. Ma fajny świeży zapach, delikatnie jakby ziołowy albo jak oliwa. Wygodny aplikator który ułatwia aplikację na skórę głowy. Zdecydowanie produkt warty swojej ceny.

szukaj