Krem ten skusił mnie podwojnie- po pierwsze, ponieważ nie zawiera kompozycji zapachowych, a będąc w ciąży miałam z zapachami kosmetyków ogromny problem. Po drugie spodobał mi się skład. Oczywiście znam produkty Isana Med, wiec biorąc go z półki byłam nastawiona raczej pozytywnie. Moja skóra dłoni była w tym czasie ekstremalnie przesuszona, na skutek działania hormonów, częstego mycia i chłodnej aury.
Krem znajduje się w plastikowej tubce o pojemności 100 ml. Jest dość duża, ale zgrabna, wygodnie leży w dłoni, nadaje się do torebki. Plastik miękki, ale wytrzymały. Zamykanie na klik, moim zdaniem to najwygodniejsza opcja, szczególnie poza domem. Nic się z nim złego nie zadziało, zawiasy się nie urwały, zamknięcie jest porządne, ale otwieranie łatwe, bez ryzyka połamania paznokci. Dozownik odpowiedniej wielkości, nie brudzi się produktem. Łatwo wydobyć go do samego końca, w razie konieczności można też tubkę bez problemu przeciąć. Szata graficzna ładna, niebiesko-biała, wygląda schludnie i czytelnie.
Podoba mi się jego konsystencja. Jest raczej rzadka, taka wodnista, ale nie spływa z dłoni. Rozprowadza się jak marzenie, gładko, jak chmurka. Szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej warstwy a cieniutki, ochronny film. Nie znika on po pierwszym myciu, jest trwały. Doskonale zabezpiecza dłonie przed działaniem wiatru czy mrozu. Formuła jest bezzapachowa i potwierdzam, nawet mój wyczulony nos nic nie poczuł. Dzięki swojej konsystencji jest wydajny. Skład naturalny, oparty o naturalne minerały i pantenol. Kupicie go oczywiście w każdym Rossmannie. Często jest na promocji, można go dostać już za jakieś 5 zł.
Zużyłam dwa opakowania, a trzecie czeka w kolejce, więc moje zdanie o tym produkcie jest już wyrobione. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jest to jeden z najlepszych kremów, jakie miałam w swoim życiu przyjemność stosować, a było ich bardzo, bardzo dużo. Przede wszystkim nawilżenie. Jest naprawdę dogłębne i długotrwałe. Efekt nie znika po pierwszym umyciu. Odżywia skórę, sprawiając, że staje się miękka, wygładzona. Suche skórki znikają ekspresowo, a regularna aplikacja nie pozwala im wrócić. Poleciłam go już kilku osobom i wszyscy są zachwyceni jego działaniem, a przecież mamy teraz środek zimy, najgorszy czas dla skóry. Naprawdę wiedziałam, że będzie dobry, ale nie spodziewałam się, że aż tak. Polecam serdecznie, nic lepszego w tej cenie (a nawet i dużo wyższej) nie znajdziecie.
Zalety:
- bardzo dobrze nawilża
- efekt nawilzenia jest długotrwały, nie tylko do pierwszego mycia
- pozostawia na dłoniach ochronną warstewkę
- wygładza, zmiękcza skórę
- nie lepi się
- wydajny
- naturalny skład
- wygodne i trwałe opakowanie
- bezzapachowa formuła
- dostępność i cena