Kremy i maski do rąk

Isana MED, Handcreme Totes Meer Krem do rąk `Morze Martwe`

• 14 grudnia 2024 o 11:05
    Przy bardzo suchych dłoniach - odradzam
    Krem jest zamknięty w tubce z miękkiego plastiku o pojemności 100ml, które jest zamykane na porządne zamknięcie (klik). Cena regularna to 8.99zł, ale często bywa w promocji. Ma kremową, nieco gęstą formułę, którą dobrze się rozprowadza na dłoniach. Całkiem szybko się wchłania bez pozostawiania lepkiego czy tłustego filmu. W składzie znajdziemy m.in. glicerynę, pantenol oraz sól z Morza Martwego. Nie posiada w INCI kompozycji zapachowej (ma zapach typowo kosmetyczny), barwników, silikonów czy parafiny. Producent deklaruje, że produkt nadaje się do skóry dłoni bardzo suchej, łuszczącej się i wrażliwej. Aktualnie moje dłonie są w bardzo złej kondycji - są suche, w newralgicznych miejscach pękają, więc potrzebuję intensywnego odżywienia, nawilżenia i regeneracji. Niestety, efekty tego kremu są mizernie. Produkt nie nawilża, nie odżywia, nie regeneruje, wizualnie nie wygładza, nie uelastycznia skóry. Nie przyczynia się do polepszenia kondycji dłoni czy skórek. Podsumowując, po aplikacji daje ulgę dosłownie na chwilę (kilka minut), po czym wszystko wraca do punktu wyjścia, co wpływa na bardzo słabą wydajność (muszę produkt aplikować non-stop, nawet kilkanaście razy dziennie).
    pysiam
    10 października 2024 o 21:06
    niespełnione obietnice
    Ten krem z szumnymi hasłami na opakowaniu, jakoby łagodził podrażnioną skórę z egzemą i łuszczycą, powoduje pieczenie moich dłoni jakiego nie doświadczam używając innych "zwyczajnych" kremów do rąk. Obecnie nie mam bardzo podrażnionych dłoni, ale mam niewielką rankę na wewnętrznej stronie dłoni i ten krem oprócz pieczenia nie zrobił z nią nic pozytywnego. Kremy Isana z mocznikiem zaleczyłyby ją przez jedną noc, a krem, który ma łagodzić takie zmiany, nie robi tego. Krem ma lekką konsystencję, która bardzo szybko się wchłania i nie daje poczucia dobrego nawilżenia skóry. Nawet po solidnym, kilkukrotnym posmarowaniu dłoni wieczorem, rano budzę się z suchą skórą. Rzadko mi się to zdarza, żeby krem do rąk tak marnie sobie radził. Podoba mi się brak kompozycji zapachowej w kremie i to, że nie ma przykrego aptecznego zapachu, jak to się czasami zdarza w przypadku takich bezzapachowych formuł. Nie kupię go ponownie, moje dłonie potrzebują solidniejszego nawilżenia.
  • 21 kwietnia 2024 o 10:34
    Dobry krem za dobrą cenę.
    Nie posiadam skóry łuszczącej się, więc moja opinia będzie dotyczyć skóry przesuszonej, szczególnie w okolicach kostek. Zachęcona opisem produktu oraz łatwą dostępnością od ręki postanowiłam wypróbować krem Isana Morze Martwe. Dużym plusem kosmetyku jest brak zapachu, ponieważ w momencie osłabienia organizmu zapachy źle na mnie działają. Tutaj tego problemu nie ma. Opakowanie jest bardzo funkcjonalne, produkt jest łatwy do wydobycia + można je rozciąć do wykorzystania do ostatniej kropli. Krem bardzo ładnie nawilża, ma fajny skład, nie zostawia lepkiej ani tłustej uciążliwej warstwy na skórze. Dłonie pozostają gładkie i nawilżone. Konsystencja bardzo przyjemna - krem nie jest wodnisty ani ciężki. Dobry kremik za dobrą cenę. Znalazł swoje miejsce w mojej torebce i zawsze gdy nie mam dostępu do innego, ten jest ze mną.
  • 24 marca 2024 o 17:25
    Lekkie nawilżenie
    Jest to bardzo lekki krem, który szybko się wchłania do zera. Nie zostawia irytującej lepkiej warstwy. Mimo lekkości czuję, że nawilża skórę i widzę różnicę w jej wyglądzie. Dodatkowo nie pachnie i ma wygodne opakowanie, z którego da się wycisnąć produkt do samego końca. Polecam go do biura czy do torebki, kiedy potrzebujemy kosmetyku na szybko.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie zostawia warstwy
    • nawilża
  • 4 maja 2023 o 9:56
    Poniżej oczekiwań
    Krem do rąk nie spełnia obietnicy, jaką jest pielęgnacja skóry bardzo suchej, łuszczącej się i wrażliwej - po nałożeniu momentalnie się wchłania nie zostawiając warstwy ochronnej. Skóra nadal pozostaje sucha, szczególnie skórki wokół paznokci. Produkt jest gęsty i nakłada się całkiem przyjemnie, jednak skóra wchłania go tak szybko, że trzeba aplikować kilka razy, aby cokolwiek poczuć. Nie ukoił moich suchych dłoni i nie rozwiązał problemu łuszczącego się naskórka. Krem miał redukować zaczerwienienia - nie robi tego. Rozumiem ideę braku substancji zapachowych, jednak brak jakiegokolwiek zapachu w kremie mi nie przypadł do gustu. Słaby krem, nie warto w niego inwestować.
    Zalety:
    Wady:
    • brak zapachu
    • nie nawilża
    • nie redukuje zaczerwienień