Kremy i mleczka do włosów

WS Wierzbicki & Szmidt Academy Krem do loków i fal `Kontrola kształtu`

WS Academy Krem aktywujący do loków i fal 150ml

• 4 sierpnia 2023 o 12:30
    Kiepski produkt
    Niestety zawiodłam się, włosy są jak strąki, nie ma skrętu, nie ma objętości, jakbym po wysuszeniu nagle miała dwudniowe oklapnięte włosy. Stosowałam już mnóstwo różnych kosmetyków do loków, ten jest jednym z najgorszych. Bardzo wodnista konsystencja, co też dla mnie jest na minus.
    Zalety:
    Wady:
    • wodnisty, nie podkreśla skrętu
    Siwa95
    11 lipca 2023 o 14:22
    Mój numer jeden
    Kupiłam krem w ciemno na promocji dopiero zaczynam przygodę z wydobywaniem skrętu ale muszę przyznać że jest super. Mam włosy falowane używam po myciu na wilgotne włosy ugniatam a po kremie najczęściej używam żelu później susze na dyfuzorze i efekt jest mega. Jak chce uzyskać bardziej naturalny efekt to nie używam żelu ponieważ wystarczy sam krem tylko włosy są trochę mniej skręcone. Nie skleja włosów nie puszy skręt jest ładnie zdefiniowany. Doceniłam go zwłaszcza teraz gdy się skończył i kupiłam krem innej firmy z którego już nie jestem tak zadowolona. Polecam.
    Tarant
    3 czerwca 2023 o 17:40
    Świetny BS do włosów falowanych i kręconych
    Krem kupiłam zupełnie "na ślepo" - bez dostępu do jakiejkolwiek opinii czy recenzji. Jest to mój pierwszy kosmetyk od WS Academy i myślę że nie ostatni. Posiadam włosy falowane (typ skrętu 2C), które nie utrzymują długo swoich naturalnych fal i szybko przeradzają się one w puch lub twórczy nieład. Kosmetyk ma przyjemną konsystencje mleczka lub rzadkiego kremu - bardzo dobra do "wgniatania" we włosy i wydobywania skrętu na prawie całej długości. Fale są trwałe, włosy nie są w żaden sposób sklejone czy sztywne w negatywny sposób. Kremu używam tak na prawdę jako odżywki BS (bez spłukiwania) na odciśnięte wcześniej ręcznikiem lub koszulką włosy z zabezpieczonymi końcami. Polecam produkt, pompka działa bez zarzutu, zapach jest przyjemny, a skręt wydobyty i lekko utrwalony :) Na włosy średniej długości (do łopatek) idealnie wystarczy mi 1.5 pompki
    Zalety:
    • sposób aplikacji (pompka)
    • podbicie i wydobycie skrętu
    • lekkie utrwalenie fal
    • estetyka opakowania (bardzo ładnie wygląda na półce)