Kremy z filtrem do ciała

Equilibra Aloe Protezione Naturale, Stick Solare Protettivo SPF50+ Aloesowy sztyft przeciwsłoneczny

MaL_La
    12 lutego 2025 o 11:59
    Jestem na nie
    Kupiłam go z myślą o używaniu podczas trekkingów, żeby móc dołożyć spf nawet gdy mam brudne ręce, bez robienia przerwy. No niestety klapa... Spf totalnie nie nadaje się do nakładania na twarz - bardzo ciężko sunie po skórze, więc na delikatnej skórze twarzy to koszmar, jest tłusty, nie wchłania się, bieli, bez porządnego roztarcia (bo nawet nie da się go wklepać) wygląda się w nim jak po posmarowaniu się białą farbą. Ostatecznie zużyłam go do zabezpieczania pieprzyków, bo jako produkt punktowy ma sens, no ale nie tak to miało wyglądać.
    Zalety:
    Wady:
    • tłusty
    • ciężki
    • bieli
    • nie wchłania się
    livvvv4
    1 września 2024 o 20:15
    no nie
    fajny pomysł do replikacji spf w ciągu dnia ale no nie. bardzo bieli, zostawia tłustą warstwę, kwestię higieniczności zostawię każdy uważa inaczej, daje poczucie ze cos mamy na twarzy. raczej nie polecam fajne może być dla dzieci ale tak inaczej innego zastosowania nie widzę chyba ze w ostateczności
    Zalety:
    • pomysł
    Wady:
    • wykonanie
    • jakość
    • bieli się
    • tłusty
  • 10 czerwca 2024 o 14:29
    okropnie tłusty
    To mój pierwszy SPF z sticku - potrzebowałam czegoś, co mogę wrzucić do torebki i mieć zawsze pod ręką w razie potrzeby. Sama forma produktu bardzo fajna - poręczny sztyft niewielkich rozmiarów, bardzo wygodna forma aplikacji, bo nie trzeba "brudzić sobie rąk", ale niestety to są jedyne jego plusy. Już przy pierwszym użyciu mocno się zawiodłam - produkt jest strasznie tłusty, praktycznie w ogóle się nie wchłania i tworzy na skórze lepką, świecącą warstwę. Do użycia na plaży może i się nada, ale do codziennego stosowania na pewno nie (chyba, że świecenie się jak choinka komuś nie przeszkadza). Nie da się go stosować pod makijaż ani na makijaż, bo się strasznie roluje. Zamysł produktu bardzo fajny, jednak oceniając po efektach niestety bubel.
  • 5 czerwca 2024 o 19:57
    podrażnia cerę, bieli, strasznie tłusty i się nie wchłania
    Ubolewam nad tak małym wyborem sticków spf w sklepach stacjonarnych. Przez ten ograniczony wybór padło na ten. No nic, on tylko przekonał mnie, że bez zakupów internetowych się nie obędzie. STOSOWANIE: Opakowanie? Bardzo wygodne, wysuwany stick. Małe, poręczne opakowania. Wydajność jest średnia, używany codziennie, kilka razy dziennie na pewno na długo by nie służył. A dlaczego nie zużyłam go na twarz do końca przekonując się o tym sama?Ano za chwilę wytłumaczę. Szkoda mi było niemałej kwoty jaki za niego zapłaciłam (ponad 50 pln) dlatego został zużyty aplikowany na dłonie podczas jazdy samochodem. Producent opisuje go jako bezzapachowy, w rzeczywistości pachnie mi tanim środkiem czystości. DZIAŁANIE: Na stick skusiłam się, po przeczytaniu obietnicy producenta, że nie bieli. Jakie moje było rozczarowanie, gdy okazało się, że nie tylko bieli ale też pozostawia tłustą, grubą, białą warstwę, która się nie wchłania (nawet po rozsmarowaniu). Sama aplikacja nie jest przyjemna, stick nie sumie gładko po mojej skórze. Jakby formuła nie była zbyt dobrze wymieszana, ma w sobie grudki, które podrażniają moją cerę. A ona, sama po aplikacji zaczyna mnie nieprzyjemnie szczypać. Efekt ten mija, ale nie prędko. Niestety powraca nawet po zmyciu go ze skóry twarzy. Co do samego działania nawilżającego - przez to podrażnienie, nie zauważyłam żadnego. Czy chroni? Tak, ale jakim kosztem.
    Zalety:
    • stick, łatwa aplikacja
    • naturalna, mała włoska marka
    Wady:
    • bieli, a biała warstwa nie wchłania się
    • podrażnia cerę, nawet po zmyciu daje nam uczucie ściągnięcia i podrażnienia
    • wydajność w stosunku do ceny
    • brak spełnionych obietnic producenta o nawilżeniu
    • brak jedwabistej konsystencji produktu, grudki w sticku
    • nieprzyjemny zapach
  • 4 sierpnia 2023 o 18:19
    Aloesowy sztyft przeciwsłoneczny idealny na znamiona!
    Sztyft przeciwsłoneczny od Equilibra stosuje od lat na znamiona, sprawdza się idealnie. Zabezpiecza zmiany skórne podczas ekspozycji słonecznej, filtr SPF 50+ jest wysoki, skład sztyftu jest naturalny. Najczęściej sięgam po sztyft latem w celu zabezpieczenia zmian skórnych, sztyft pozostawia po sobie tłusty ślad, warstwą ochronna i wodoodporna, oczywiście w ciągu dnia ponawiam aplikacje. Średnio sprawdza się do całej twarzy, ciężko machać nim poniżej, szczególnie w okolicach oczu czy nosa. Dodatkowym aspektem jest niska wydajność produktu, pojemność 10 ml w stosunku z częstotliwością jaką musi być stosowany skraca jego żywotność, a cena mała nie jest :( Sztyft zapakowany został chermetycznie i mamy pewność, że nikt przed nami nie otwierał opakowania. PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Z tyłu opakowania znajduje się naklejka w języku polskim, produkt wyprodukowano we Włoszech. Jeśli ktoś jednak jest chętny, warto się zaopatrzyć i zapoznać z produktem.
    Zalety:
    • wysoka ochrona przeciwsłoneczna i IR
    • poręczny sztyft idealne na znamiona
    • nie uszkadza makijażu nakładany na niego w ciągu dnia jako replikacja
    • dobry skład produktu
    • produkt wodoodporny
    • testowany foto dermatologicznie
    • bez dodatku perfum
    • idealny dostosowania na obszary ust, nosa, uszu, tatuaży i przebarwień
    • idealny przez cały rok chroni przed słońcem i zimnem
    • czytelna szata graficzna
    Wady:
    • wysoka cena w stosunku do pojemności