Kremy z filtrem do ciała

Clochee SPF50+ Mgiełka ochronna na makijaż

Bodyland.pl
Clochee - Over Make Up Spray Spf50 - Invisible Spray - Mgiełka Do Twarzy Spf50 - Dla Kobiet
hairstore.pl
Clochee

Nata_be
    Wczoraj o 18:01
    Jest naprawdę ok
    Kupiłam Clochee SPF50+ Mgiełkę ochronną na makijaż, bo naprawdę niewiele jest tego typu produktów na rynku. Pracuję w samolocie, więc regularne uzupełnianie ochrony przeciwsłonecznej to dla mnie konieczność – zwłaszcza że noszę makijaż i mam skłonność do przebarwień. Ta mgiełka spełnia swoje zadanie: jest lekka, nie rozmazuje makijażu i daje mi poczucie ochrony. To świetne rozwiązanie na co dzień w trudnych warunkach. Zdecydowanie warto wypróbować, jeśli ktoś szuka praktycznego SPF do torebki!
    Zalety:
    • Działanie
    • Możliwość aplikacji na makijaż
    • Wysoki filtr
    • Wygoda
    Wady:
    • Cena bez promocji
  • 5 maja 2025 o 13:59
    ochrona spf 50+ na makijaż
    to jeden z bardziej praktycznych kosmetyków ochronnych, jakie miałam okazję używać. Największy plus? Można ją bez problemu stosować na makijaż – nic się nie rozmazuje ani nie świeci. Formuła jest lekka, nie zostawia białego filmu i daje naturalne, satynowe wykończenie. Doceniam też wysoki filtr SPF 50+, który przy mojej jasnej cerze to konieczność. Opakowanie jest poręczne, idealne do torebki i szybkiego użycia w ciągu dnia.Jedyne, co trochę mi przeszkadza, to zapach – nie jest zły, ale mógłby być delikatniejszy. No i warto pamiętać, że to uzupełnienie ochrony, nie jej zamiennik.
    Zalety:
    • wysoka ochrona spf50+
    • można stosować na makijaz
    • lekka niewidoczna formuła
    • satynowe wykończenie
    • poręczne opakowanie
    • składniki pielęgnujące
    • mniejsza wydajność
  • 23 marca 2025 o 9:08
    przydatny czy zbędny? - oto jest pytanie!
    Wszyscy wiemy, jak ważna jest ochrona przeciwsłoneczna - głośno się o tym mówi i powstaje coraz więcej kremów z spfami, ale o spfowej mgiełce pierwsze słyszę. Ta forma jest bardzo przydatna kiedy mamy na twarzy makijaż i reaplikcja kremu spowodowałaby jego zniszczenia (a tak szczerze, to kto reaplikuje kremy do twarzy w ciągu dnia? ... cykanie świerszczy) Z ręką na sercu - mam ogromny problem z ocenianiem kremów z spf. Nie mam zielonego pojęcia, jak wy oceniacie skuteczność ochrony przeciwsłonecznej :D brak plam przeciwsłonecznych i poparzeń? Na mojej twarzy się one nie pojawiają nawet gdy wyjdę na słońce z nagą twarzą, bez absolutnie niczego. Skuteczności więc i tutaj nie ocenię, ale mogę skomentować ogólne wrażenia. Tę turkusową puszkę przypominającą spray do graffiti czy dezodorant można wrzucić do torebki, plecaka, a umożliwiają to jej niewielkie gabaryty i waga piórkowa. Aluminiowa buteleczka jest chroniona zatyczką, dlatego nie trzeba się obawiać o to, że spust zostanie przypadkowo naciśnięty i zrobi nam w środku błagan. Skoro o tym mowa, przycisk uwalniający produkt chodzi dosyć ciężko, ale otula twarz przyjemną mgiełką. Ja ten kosmetyk mocno oszczędzam i posługuję się nim tylko w momencie, gdy: - mam makijaż, który musi wyglądać nienagannie - długo jestem poza domem - słońce praży niemiłosiernie I to też nie zawsze. Jakoś nie jestem przekonana do reaplikacji spfów... Skoro wypuszczają na rynek kremy z ochroną przeciwsłoneczną, to wymagam od nich całodziennej ochrony (nadal nie wiem, jak to sprawdzić). Może gdybym wiedziała sens w dokładaniu spfów, to bardziej doceniłabym ten kosmetyk, a tak... Ciekawość zaspokoiłam i stwierdziłam: po co? Szczególnie, że producent zaleca używać mgiełki jako reaplikatora, a nie spfu per se... A dlaczego? W końcu ma wysoki współczynnik ochrony. Dziwne... trochę jakby szemrane... Mgiełka pozostawia na skórze biały nalot, który klei się do drobnych włosków na twarzy - aby go usunąć, wystarczy ją wklepać w skórę i po problemie. Dodatkowo zauważyłam, że utrwala makijaż, zbiera pudrowość z twarzy i nadaje jej estetyczne wykończenie - naturalne i lekko satynowe. To z pewnością można zaliczyć do plusów. Nie zalecam aplikować mgiełki w dużej ilości, bo będziecie wyglądali jakby wam wór mąki pierdyknął w twarz - a takie ilości ciężko wklepać. To sugeruje, że produkt jest wydajny... Ale czy takie mikrospsikanie buzi zadziała na nią ochronnie? Nie wiem i tego nie sprawdzę. Ciężko mi ocenić ten aspekt, ale pojemność jest na tyle mikra, że gdybym tę mgiełkę stosowała regularnie, bez oszczędności, to zdążyłabym ją wytracić chyba z pięć razy. Cena, moim zdaniem, totalnie wygórowana. Widzę, że jest tu mnóstwo zwolenniczek zapachu mgiełki - taki kokos (mam wrażenie, że z domieszką wanilii - o zgrozo, szczególnie w upały!) to zupełnie nie mój klimat. Męczy mnie, drażni i niestety nie wietrzeje po chwili; oczywiście nie jest żadnym smrodem - dlatego nie mam sumienia zapalić jednej gwiazdki, ale zdecydowanie nie polubiłam się z nim. Większość jadalnianych zapachów w kosmetykach i pielęgnacji (i w świeczkach też nie) bardzo mi przeszkadza, dręczy i nawet psuje humor (dlatego nie mogę używać tego żółtego Bum-Buma o zapachu karmelu i pistacji - luuudzie, dla mnie jest prawdziwie okropny i mdły, bez obrazy). Zapachowi tej mgiełki mówię stanowcze NIE. Podsumowując - wywołał efekt wow, który szybko zniknął. Czy ponowię zakup? - Nie. Czy ta spfowa mgiełka to przydatny kosmetyk? - cóż, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeśli robisz makijaż, widzisz sens w reaplikacji produktu, nie ufasz skuteczności jednorazowej dawki, spf to twój must have, to jak najbardziej tak, a jeśli nie - to możesz odpuścić sobie zakup. Stosunek pojemność:cena dla mnie kompletnie niezrozumiały. A! I abyś była zadowolona, to koniecznie musisz też lubić kokosowo-waniliowe zapachy w kosmetykach (ja nie lubię), bo ten tu jest solidny i trzyma się jak rzep psiego ogona. Ogólna ocena to takie 2+ albo łaskawe trzy na szynach. Produkt mnie nie oczarował.
    ALM007
    19 września 2024 o 10:17
    Clochee SPF 50 do reaplikacji: skuteczny, ale mało kompaktowy
    Spraye SPF są moim ulubionym rozwiązaniem, gdy chodzi o reaplikację ochrony przeciwsłonecznej na makijaż w ciągu dnia. Clochee SPF 50 spełnia swoje zadanie – łatwo się aplikuje, zapewnia wysoką ochronę, ma delikatny zapach i przyjemną, lekko kremową konsystencję. W porównaniu do sprayu z La Roche-Posay, Clochee ma bardziej widoczną aplikację – mimo że jest transparentny, czasem zostawia delikatne ślady kremu, stąd trochę ryzykowniej jest nim popsikać przedziałek na głowie. Niemniej dla osób, które preferują bardziej kremowe formuły, może to być zaletą. Cena tego produktu jest przystępna, produkt też jest szeroko dostępny w drogeriach. Produkt jest skuteczny, jednak jego rozmiar pozostawia pewne wątpliwości. Clochee SPF 50 jest dość duży, co sprawia, że jest trudny do noszenia w torebce, a już na pewno w kieszeni kurtki na stoku narciarskim (gdzie SPV 50 to konieczność). Dlatego głównym minusem, jak dla mnie, jest jego wielkość – jest świetny do reaplikacji w domu lub dużej torbie, ale nie na podróż. Ja szukam ciągle sprayu SPV 50 w wersji naprawdę kompaktowej - ok 20, max 30 ml. Niemniej, dobrą praktyką jest położenie tego sprayu przy drzwiach wyjściowych. Wtedy nawet w ostatniej chwili przed wyjściem możemy się spryskać. Polecam takie rozwiązanie :) Składniki aktywne: - Tlenek cynku i dwutlenek tytanu – zapewniają ochronę przed promieniowaniem UVB i UVA. - Przeciwutleniacze – wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym, co dodatkowo chroni skórę.
    Zalety:
    • Wysoka ochrona SPF 50.
    • Łatwość reaplikacji na makijaż.
    • Przyjemna kremowa konsystencja.
    • Delikatny zapach.
    • Przystępna cena.
    Wady:
    • Zbyt duży, aby zabrać go w podróż lub nosić w kieszeni.
    • Czasami zostawia ślady na skórze - malutkie (nie jest w pełni transparentny).
  • 2 września 2024 o 23:51
    Niby świetny produkt ale czegoś brakuje
    Mgiełka do twarzy z SPF od Chochee to produkt który wzbudza u mnie ambiwalentne odczucia. Z jednej strony to prawdziwe odkrycie w mojej codziennej rutynie pielęgnacyjnej - do tej pory nie do konca wiedzialam co stosować na make up jako filtr spf. Mgiełka ma ultralekka konsystencję i dosłownie w kilka sekund wchłania się w skórę, nie pozostawiając żadnego tłustego czy lepkiego filmu. Jest praktycznie niewidoczna, co sprawia, że mogę ją stosować zarówno na gołą skórę, jak i na makijaż, bez obawy o jego zniszczenie. Z drugiej strony produkt jest drogi, mało wydajny , zapach jest nijaki.... czegoś brakuje
    Zalety:
    • lekkość
    • ciekawa idea wysokiego filtru spf na make up
    • wygoda
    • szybkie zastosowanie
    Wady:
    • mało wydajny
    • nijaki zapach
    • brakuje efektu wow