Żele do golenia dla kobiet

Isana Tropical Love Rasiergel Żel do golenia o zapachu mandarynki i plumerii

• 6 listopada 2023 o 14:54
    Kocham
    Pianki do golenia Isany mnie nie zawiodły i żele też nie. Za tę cenę to więcej niż przyzwoite produkty, a do tego zapachy obłędne. Ten żel jest dla mnie lepszy od Gillette dla kobiet. Cieszę się, że wychodzą coraz to nowe zapachy - jedne są udane bardziej, inne mniej, ale i tak poza tą marką prawie nikt nie produkuje tak pięknie pachnących produktów do depilacji. Jest to zarazem wada, bo produkt znika szybko z półek i jest zastępowany nowym zapachem, nie zawsze pamiętam, by to sprawdzać, ale możę nie ma tego złego jednak, bo nakupiłabym pewnie tyle, że nie nadążałabym ze zużywaniem ich ;). Na opakowaniu wyraźnie jest informacja, że wersja limitowana, bo niektórzy tu mają wątpliwości. Dozownik do przyciskania - mam z tym problem nie tylko w żelach z Isany, zazwyczaj za dużo mi się wydostaje, choć zawsze staram się dozować precyzyjnie. Mojego ciała nie nawilża, ani nie podrażnia, ale i tak muszę po depilacji zastosować balsam nawilżająco - kojący, inaczej skóra by mnie swędziała. I to tez nie pierwszy lepszy balsam, długo szukałam właściwego. Jestem tą szczęściarą, że nie mam skłonności do truskawkowych nóg, więc tu się nie wypowiem, czy ten żel coś tu pomaga. Czy nie zapycha maszynki, to i tak nie zwracam na to uwagi, mam w nawyku, że często przepłukuję ją podczas depilacji, więc ma możliwość się wtedy odetkać, nawet gdyby coś się zapchało. Zacięcie zawsze mi się zdarza w tym samym miejscu, nad piętami, nigdy nie wiem kiedy, ani jak, żaden żel przez tym nie chroni. Zawsze uważam na te miejsca a i tak potem mam krwawe ślady. Widocznie mam tam jakąś wyjątkowo wrażliwą skórę. Na szczęście to malutkie ślady. Nie kupuję zapachów tych żeli jak leci - jednak nie wszystkie są takie ładne jak ten mandarynkowy, ale większość jest super. Żel jest półprzezroczysty, bo ma pomarańczowy kolor jak mandarynka. Wydajność bez zarzutu.
  • 8 października 2022 o 9:28
    jak zawsze nie zawodzi
    Żel oczywiście kupiłam w Rossmannie, na promocji kosztuje niecałe 6 zł. To dzięki tego typu żelom przekonałam się, że nie muszę się więcej męczyć z mało wydajną pianką do golenia. Mamy tu opcję limitowana, a szkoda, że nie zagości na dłużej na półkach. W opakowaniu mamy 150 ml. Na spokojnie wystarczy na około miesiąc przy częstym goleniu. W nutach zapachowych mamy mandarynkę i plumerię, szczerze mówiąc nie wiem jak ona pachnie, bo i ta głównie jest wyczuwalna mandarynka. Zapach na skórze nie jest długo wyczuwalny. Żel jest koloru pomarańczowego, przy rozsmarowaniu od razu zamienia się w piankę. Mi na ogolenie całej nogi potrzeba 3 ziarenek wielkości groszku. Gdyby była to pianka to 1/3 opakowania już bym nie miała, także jest to bardzo wydajny produkt. Ma być przeznaczony do skóry wrażliwej, rzeczywiście nic mnie nie podrażniło. Przy jego użyciu depilowałam pachy, nogi, ręce i okolice intymne i żadnego podrażnienia nie było. Wręcz mam wrażenie, że troszkę nas chroni przed tym, tak samo jak przed zaczerwieniami, czy nawet zacięciem się. Maszynka gładko płynie po żelu/piance, przy czym nie zapycha maszynki. W składzie mamy olej migdałowy, witaminę E oraz aloes. Ta mieszanka na pewno nie wysuszy nam skóry, a wręcz troszkę doda nawilżenia skórze, przez co nie robią nam się aż tak truskawkowe nagi i nie ma tych nieprzyjemnych krostek. Ja jestem zadowolona z tego produktu i na pewno kupię następne, nie ważne czy to w tej wersji zapachowej czy innej. One właściwości nie zmieniają, jedynie różnią się zapachem :)
    Zalety:
    • ciekawa szata graficzna produktu
    • skłądniki nawilżające
    • nie podrażnia
    • chroni przed "truskawkowymi nogami'
    • chroni przed zaczerwieniami
    • chroni przed zacięciem
    • świetnie współpracuje z maszynką
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • wersja limitowana
  • 24 września 2022 o 11:11
    Kosmetyk od Isany to kolejna, świetnia propozycja ułatwiająca proces golenia. Pachnie cudownie i jest bardzo wydajny.
    Bardzo lubię żele do golenia od marki Isana, są to moje ulubione kosmetyki z tej kategorii. Sprawdzają mi się zarówno pod względem działania, jak i z powodu swoich uroczych zapachów. Moja skóra z natury jest niestety bardzo sucha oraz wrażliwa, dlatego często proces depilacji potrafi być dla niej prawdziwą katorgą. Muszę dbać o nią nie tylko już po goleniu, stosując wszelkie propozycje o działaniu nawilżającym oraz łagodzącym, ale już w trakcie tego zabiegu. Tym razem podczas zakupów w drogerii Rossmann wybrałam dla siebie kosmetyk do golenia, którego jeszcze nie miałam okazji stosować. Padło na propozycję o zapachu mandarynki oraz plumerii. Produkt od Isany został zamknięty w aluminiowym opakowaniu o pojemności 150 ml, a jego cena regularna wynosi ponad dziesięć złotych, także całkiem przyjemnie. Design opakowania jest naprawdę przeuroczy. Zachowany został w odcieniach pastelowego różu. Nie zabrakło także owocowej oraz kwiatowej grafiki. W centralnej części umieszczono najważniejsze informacje o kosmetyku, takie jak logo jego producenta czy jego nazwę. Z drugiej strony znajduje się etykieta z dłuższym opisem, zalecanym sposobem użycia i składem. Żel zawiera w sobie masę składników o działaniu nawilżającym. Przede wszystkim mamy tu wspaniały oraz uniwersalny aloes. Nie zabrakło także witaminy E czy olejku ze słodkich migdałów. Produkt ma jasnopomarańczową barwę i rzecz jasna jest bardzo gęsty w swojej konsystencji. Pachnie bardzo ładnie, chodź delikatnie. Czuć tutaj nuty mandarynki, ale i wyraźnie wybijają się tutaj nuty kwiatowe. Kosmetyk bardzo ładnie i szybko się pieni. Jest niesamowicie wydajny, absolutnie nie ma potrzeby stosować go w dużej ilości. Szybko zmiękcza włoski i umożliwia bezproblemowy proces golenia. Nie zapycha maszynki. Dodatkowo bardzo fajnie niweluje wszelkie, ewentualne podrażniania i delikatnie nawilża naszą skórę. Dla mnie kosmetyk od Isany to kolejna, świetnia propozycja ułatwiająca proces golenia. Pachnie cudownie i jest bardzo wydajny. Zdecydowanie polecam każdemu, z miłą chęcią jeszcze powrócę do tego produktu.
    • Mocno się pieni
    • Nie zapycha maszynki
    • Łagodzi
    • Nawilża
    Wady:
  • 22 września 2022 o 13:05
    Isana the best!
    Otrzymałam żel w paczce urodzinowowej i miałam do niego lekki dystans. Używałam innych kosmetyków tego typu i nie byłam zachwycona. Dzięki Isanie zmieniłam zdanie ;) Kosmetyk jest zamknięty w wygodnym opakowaniu z uroczą szata graficzną. Konsystencja żelowa, która bardzo szybko zamienia się w piankę, lekko się rozprowadza, niewielka ilość wystarczy aby pokryć porządną część ciała. Cudowny zapach, w którym sie zakochałam... I ta cena!
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie,
    • Piękna szata graficzna,
    • Niska cena,
    • Produkt wydajny,
    • Cudowny zapach,
    • Przyjemna konsystencja,
    • Łatwy w użytkowaniu,
    • Nie podrażnia.
  • 24 sierpnia 2022 o 21:04
    Cudny zapach
    Pianka w różowo kolorowym sprayu. Konsystencja kosmetyku w postaci luźnego pomarańczowego żelu o zapachu mandarynki i kwiatu frangipani, który zmienia się później w białą piankę. Fajnie otula skórę i daje dobry poślizg przy goleniu. Opakowanie średnio wydajne. Ale to też zależy od używania ilości pianki. Wystarczy na prawdę mało żeby ogolić obydwie nogi. Kosmetyk nie uczula. Łagodzi skórę przy goleniu. Polecam.