Żele do golenia dla kobiet

Gillette For Women, Satin Care, Dry Skin Shave Gel Żel do golenia dla kobiet dla skóry suchej z masłem shea (nowa wersja)

Gillette Satin Care Sucha Skóra Żel do Golenia 200ml

• 23 listopada 2024 o 21:24
    Gillette Satin Care for Women, Dry Skin with Shea Butter
    Produkt stworzony z myślą o kobietach, które borykają się z suchą skórą i pragną gładkiego golenia. Warto zauważyć, że żel ten ma kilka istotnych zalet: Nawilżenie i pielęgnacja – Masło shea, które jest głównym składnikiem, ma właściwości nawilżające i regenerujące, co sprawia, że skóra staje się bardziej miękka i elastyczna. To szczególnie ważne w przypadku skóry suchej, która może się podrażniać podczas golenia. Delikatna konsystencja – Żel ma lekką, gładką konsystencję, która dobrze się rozprowadza, co ułatwia golenie. Tworzy delikatną warstwę, która zmniejsza tarcie maszynki, co z kolei może zapobiegać podrażnieniom. Bezpieczne i komfortowe golenie – Dzięki formule, która tworzy ochronną barierę, żel zapewnia gładkie golenie bez uczucia ściągnięcia skóry, co jest istotne dla osób, które mają tendencję do przesuszenia skóry. Przyjemny zapach – Produkt ma subtelny, przyjemny zapach, który nie jest zbyt intensywny, co jest zaletą, ponieważ nie koliduje z innymi kosmetykami, których używamy na co dzień. Jednakże, dla osób, które mają bardzo wrażliwą skórę lub skórę z tendencją do alergii, zawsze warto zrobić próbę uczuleniową przed użyciem, ponieważ jak przy każdym produkcie kosmetycznym, reakcje mogą być indywidualne.
    Zalety:
    • Oto główne zalety żelu do golenia Gillette Satin Care for Women, Dry Skin with Shea Butter:
    • Nawilżenie – Dzięki masłu shea, produkt skutecznie nawilża skórę, pomagając utrzymać jej odpowiednią wilgotność, co jest szczególnie ważne w przypadku skóry suchej.
    • Delikatność – Formuła żelu jest łagodna dla skóry, co zmniejsza ryzyko podrażnień i zaczerwienień, zapewniając komfort podczas golenia.
    • Ochrona skóry – Tworzy ochronną warstwę, która zmniejsza tarcie, dzięki czemu golenie jest płynne i mniej bolesne, minimalizując ryzyko zacięć.
    • Gładkie i dokładne golenie – Żel dobrze się rozprowadza, co sprawia, że golenie jest precyzyjne, a skóra staje się gładka i miękka.
    • Subtelny zapach – Przyjemny, ale nie przytłaczający zapach, który sprawia, że skóra pachnie świeżo po goleniu, nie kolidując z innymi kosmetykami.
    • Wydajność – Żel ma dobrą konsystencję, która wystarcza na dłużej, co sprawia, że jest stosunkowo wydajny.
    • Dostępność i cena – Produkt jest powszechnie dostępny w drogeriach, a cena jest przystępna w porównaniu do innych żeli do golenia premium.
    Wady:
    • Czasem może być zbyt śliski – Żel tworzy warstwę ochronną, ale dla niektórych osób może być to trochę zbyt śliskie, co może wpłynąć na kontrolę nad maszynką do golenia.
  • 29 listopada 2023 o 14:42
    Ulubiony, gęsty, ale skład to jakiś żart.
    Przetestowałam wszystkie oprócz floral passion i awokado. Zalety: – średniogęsty – nie zapycha maszynki – łatwo się zmywa – dość wydajny Wady: – skład tragiczny
  • 20 września 2022 o 15:34
    Świetny produkt
    Uwielbiam wszystkie wersje pianki Satin Care. Za każdym razem wybieram tę na którą jest promocja. Tym razem padło na wersję do skóry suchej z masłem shea. Szczerze mówiąc nie widzę różnic w działaniu pomiędzy różnymi wariantami, jedynie zapach trochę się zmienia. Żel jest bardzo wydajny, wystarczy odrobina aby pokryć goloną część ciała. Mi jedno opakowanie wystarcza na kilka miesięcy. Używałam jej do golenia nóg oraz rąk. W obu przypadkach sprawdza się świetnie. Maszynka sunie gładko po skórze, a dzięki temu nie pamiętam już co to znaczy mieć podrażnienia po goleniu. Wcześniej często pojawiały mi się czerwone kropki i ranki, w szczególności na udach. W tym momencie tego problemu nie mam. Mam skórę która często się przesusza, ale na szczęście ta pianka nie pogłębia tego problemu. Jest całkowicie neutralna dla mojej skóry. Zapach tej pianki nie jest najgorszy. Nic szczególnego, ale też nie jest to smród którego nie mogłabym wytrzymać.
    Zalety:
    • wydajny produkt
    • dość tani
    • niweluje podrażnienia które mogłyby powstać podczas golenia
    • daje dobry poślizg dla maszynki
    • nie wysusza skóry
    • wygodne i dobrze działające opakowanie
  • 9 października 2021 o 12:34
    Najlepszy jaki miałam
    Pierwszy opakowanie zakupiłam będąc za granicą. Potem kontynuowałam swoją przyjaźń z tym żelem w Polsce i wciąż jesteśmy w super relacjach. Po zastosowaniu tego żelu, nogi są gładkie i przede wszystkim nie podrażnione. Żel jest bardzo wydajny i do tego pięknie pachnie. Jego wersja aloesowa niestety mi nie podpasowała ale ta jest MIODZIO. Polecam.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nogi są po nim gładkie i bez żadnych krotek czy wrastających włosków
    • wydajny
    • pięknie pachnie
    Wady:
    • raz zdarzyło mi się kupić produkt z uszkodzoną pompką
  • 10 grudnia 2020 o 19:16
    Przyjemny pod wieloma względami
    Jestem jedną z tych osób, których skóra na nogach – ale i nie tylko – jest cienka, sucha i bardzo wrażliwa na każdy ból i mocno reaguje na różnego rodzaju podrażnienia. Dlatego golenie nóg czy innych partii ciała bez użycia specjalistycznego żelu jest dla mnie nie do pomyślenia – sam proces jest wtedy bolesny i, co więcej, skutkuje powstawaniem nieestetycznych czerwonych plam, zadrapań, otarć, a także charakterystycznych „czerwonych kropek”, przez co nie ma mowy o zwiększeniu estetyki tych części ciała czy uzyskaniu jakichkolwiek pozytywnych efektów. Na szczęcie, na rynku istnieje bardzo duży wybór produktów przeznaczonych właśnie do pomocy w goleniu delikatnej skóry u kobiet. Do chyba najbardziej zaufanych i popularnych marek należy tutaj Gilette, która posiada całą linię żeli do golenia przeznaczonych dla osób o suchej i wrażliwej skórze – Satin Care. Żele pomiędzy sobą różnią się dodatkami, których zadaniem jest pielęgnowanie i łagodzenie suchej skóry, kolorami elementów graficznych na opakowaniu oraz zapachami. Żel zamknięty jest w metalowym opakowaniu, puszce, którego pojemność wynosi 200 ml. Grafika jest bardzo minimalistyczna; poza logiem marki i wyraźną, dużą nazwą linii w kolorze niebieskim, przez białe tło przebiegają niebiesko-zielone i fioletowe pasma, łączące się w miejscu obok jedynego elementu graficznego, jakim jest fioletowa kropla. Pod nią znajduje się informacja, że produkt ten ma w sobie dodatek masła shea. Na drugiej stronie puszki znajdziemy więcej informacji na temat produktu, w tym sposób użycia. Całość jest, moim zdaniem, schludna i przyjemnie kojarzy się z czystością i świeżością. Pompkę, dozującą produkt, przykrywa biała zakrętka, która zabezpiecza żel przed wydostaniem się w sposób niekontrolowany. Sam produkt po wyciśnięciu ma konsystencję gęstego, zbitego żelu w bardzo ładnym, turkusowym kolorze, który po roztarciu zmienia się w przyjemną miękką piankę – na pierwszy rzut oka można sądzić, że zapcha ona maszynkę do golenia, jednak nic takiego nie ma miejsca. Kosmetyk posiada bardzo przyjemny zapach, który również kojarzy mi się z czymś przyjemnym i świeżym, i który towarzyszy przez cały proces depilacji. Żel jest naprawdę bardzo wydajny – wystarczy odrobina, by wystarczyło na ogolenie całej nogi, przez co uważam, że jego cena jest wystarczająca. W składzie, oprócz substancji typowych dla tego rodzaju produktu, znajdziemy – zgodnie z obietnicą producenta – znajdziemy wciąg z masła shea, który ma delikatnie zmiękczać skórę oraz koić w czasie zabiegu, a także witaminę E. Aplikacja produktu jest przyjemna, dzięki zapachowi, o czym pisałam już wyżej, i bezproblemowa. Nadmiar pianki można również bardzo szybko zmyć, kończąc tym zabieg. Po depilacji za pomocą tego żelu moje nogi są rzeczywiście pozbawione jakichkolwiek podrażnień czy zacięć (pod warunkiem, że robię to uważnie, oczywiście), a skóra jest przyjemnie miękka i jedwabista w dotyku, chociaż i tak, od razu po zabiegu, lubię posmarować nogi oliwką Bambino. Żel sprawdził się zarówno przy depilacji jednorazową maszynką z łagodzącym paskiem z aloesu, i taką zupełnie zwykłą, kupioną na szybko (chociaż różnica była odczuwalna). Przyznam, że marka Gilette jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, i tak jest również z tym produktem. Stanowi on dla mnie gwarancję, że po depilacji moje nogi będą pozbawione podrażnień, a jednocześnie miękkie i gładkie (dzięki czemu będę się czuć komfortowo), przez co stał się ważną częścią mojego zbioru produktów do dbania o siebie i myślę, że przez długi czas nie zmienię go na nic innego (chyba że na inny rodzaj z tej samej linii).
    Zalety:
    • ładny zapach
    • konsystencja, która po rozsmarowaniu nie zapycha maszynki
    • kolor przed rozsmarowaniem (turkusowy)
    • schludne i poręczne opakowanie
    • efektywna ochrona przed podrażnieniami, jakie mogą spotkać skórę suchą i wrażliwą podczas depilacji
    • skóra jest miękka, wygładzona, przyjemna w dotyku