Żele do golenia dla kobiet

Gillette for Women, Satin Care, Lavender Kiss Żel do golenia

• 2 lipca 2020 o 23:32
    Jedna z lepszych
    Bardzo dobra pianka w wygodnym opakowaniu. Wydajna - wystarczy rozprowadzić odrobinę po zwilżonych dłoniach i nałożyć na golone miejsce. Zapewnia skuteczne i delikatne golenie (dobry poślizg maszynki). Zapach w zasadzie neutralny. Piankę można często kupić w promocji np. w Rossmannie.
    Zalety:
    • wydajna
    • skuteczna
    • wygodne opakowanie
    catnapp
    31 marca 2020 o 19:13
    Jeden z najczęściej używanych przeze mnie żeli do golenia
    Jeden z najczęściej używanych przeze mnie żeli do golenia. Po pierwsze jest dobrze dostępny, zawsze w moim Rossmanie ;) Po drugie ma fajną konsystencję, spore opakowanie, nie używa się go dużo więc jest tym samym wydajnym. Po trzecie bardzo przyjemnie pachnie! No i ważne - nie uczula, nie podrażnia, spokojnie mogę go używać często bez obaw.
  • 31 marca 2020 o 14:45
    mój faworyt
    Żel ma fioletową barwę, po rozprowadzeniu na skórze zamienia się w białą, gęstą pianę. Ułatwia golenie, nie przesusza. Zapach lawendy nie jest mocno wyczuwalny.
  • 28 marca 2020 o 14:45
    Żel taki sam jak ten za 6 zł
    Do depilacji nie potrzebuje dobrych produktów, gdyż moja skóra nie należy do wrażliwych i sama woda z mydłem również byłaby odpowiednia, jednak staram się używać produktów do golenia. Gęsty żel, który delikatnie pachnie i dzięki niemu golenie staje się łatwiejsze i bezpieczne. Nie odniosłam żadnych podrażnień czy przesuszenia skóry. Odpowiedni do każdej partii ciała, nóg czy pach. Jest dobry tak samo jako pozostałe wersje z tej marki robi to co należy. Żel do golenia jest produktem zbędnym aczkolwiek lubię z niego korzystać. Co więcej o nim można napisać? Jest dobry, robi co powinien, nie podrażnia choć jego cena jak dla mnie jest zbyt duża bo taki sam efekt da żel do golenia za 6 zł. Zużyłam jedno opakowanie i z uwagi na jego cenę nie wrócę do niego.
  • 21 grudnia 2018 o 10:14
    Dobry, ale czy warty swojej ceny?
    Zazwyczaj używam męskich pianek do golenia, zwyczajnie sprawdzają się u mnie i są dużo tańsze. Lawendową Satin Care kupiłam z ciekawości. Prócz ładnego zapachu nie różni się niczym. Jedynie cena jest wysoka. Konsystencja: żelowa, więc wystarczy odrobina. Powstaje dużo gęstej, treściwej piany. Działanie: żel ułatwia golenie, skóra jest gładka, przyjemna w dotyku, bez podrażnień. Jednakże jest to dla mnie zwyczajny produkt do golenia, niczym szczególnym nie różni się od tych męskich. Jedynie cena jest wysoka. Serio, płacić ponad 15 zł. tylko dlatego, że jest to produkt dla kobiet? Przecież dla skóry to nie ma znaczenia ;) Dodatkowo żel jest mało wydajny, użyłam go dosłownie kilka razy i skończył się. Jest to dla mnie odskocznia od zwykłych produktów do golenia, ale raczej do niej nie powrócę, chyba, że będzie na super promocji. Zapach: pachnie pięknie, tutaj muszę przyznać. Nie jest to typowa lawenda jak u starszej pani. Delikatny, kwiatowy aromat. Opakowanie: jest poręczne, dozownik działa do końca. Całość prezentuje się ładnie Dostępność/ cena: widziałam go w wielu drogeriach czy marketach, swój żel kupiłam za jakieś 15 zł.
    Zalety:
    • goli bez podrażnień, zacięć
    Wady:
    • mało wydajny