Kredka w kolorze 19 to bardzo neutralny nudziak, który świetnie się sprawdzi przy codziennym makijażu, ładnie powiększy nam optycznie oko i wygląda stosunkowo naturalnie.
Kredek do powiek oraz do linii wodnej nie używam tak często, jakbym tego chciałam. Mam bardzo wrażliwe oczy, które posiadają niemałą tendencję do tego, aby były suche, podrażnione czy widocznie zaczerwienione, a codzienne noszenie soczewek kontaktowych raczej nie pomaga mimo, iż dbam o nie odpowiednio. Regularna aplikacja kropli, częste wizyty u okulisty i brak mocnego makijażu na powiekach to już u mnie rutyna. Nie ukrywam, że efekt, jaki jest w stanie dać dobra kredka na linii wodnej bardzo mi się podoba, dlatego czasami sobie na nią pozwolę, chodź nie posiadam ich zbyt wiele, zazwyczaj w swojej kosmetyczce mam jedną, a jak już mi się zużywa, kupuję kolejną, bez zbędnego gromadzenia.
Propozycję od marki My Secret, która należy do marek własnych drogerii Natura otrzymałam w prezencie ponad rok temu. W moje ręce wpadł kolorek o numerze 19, który jest klasycznym, jasnym beżem. Kosmetyk ma formę białej kredki, na której umieszczono takie informacje jak logo producenta, nazwa produktu oraz jego podstawowe właściwości, wszystko za pomocą różowej czcionki. Produkt nie ma formy wykręcanej, należy go temperować, także porządnej jakości temperówka będzie w naszym asortymencie niezbędna.
Kredka ma bardzo przyjemna, aksamitną formułę, dzięki czemu jej aplikacja odbywa się bez zarzutu, warto jednak ją chwilę rozpisać np. na grzbiecie dłoni. Nadaje linii wodnej ładnego efektu, dobrze kryje, nie wygląda sucho czy mało naturalnie. Odcień o numerze 19 bardzo ładnie otwiera optycznie oko, sprawia, że staje się ono większe, zdecydowanie lepiej to wygląda niż w przypadku klasycznej bieli. Nie mogę tutaj nic zarzucić ani pigmentacji, ani poziomowi krycia, ani przyjemności w noszeniu. Nie zauważyłam, aby stosowanie tego kosmetyk jakoś szczególnie pogarszało stan moich oczu, bardziej, niż normalnie, także śmiało mogę określić go jako neutralny, niepodrażniający. Jeżeli chodzi o kwestię trwałości, to kosmetyk wytrzymuje z nami kilka godzin, ale zdecydowanie nie będzie to całodzienna trwałość.
W mojej opinii kosmetyk ten śmiało może być określany jako bardzo dobry. Jestem z niego zadowolona. Kolor bardzo przypadł mi do gustu, zaś aplikacja tej kredki to sama przyjemność. Myślę, że zdecydowanie warto się zainteresować tą propozycją. Ode mnie stanowcze tak.
Zalety:
- Aksamitna forma kredki
- Cena
- Odcień 19
- Wygląda naturalnie, niepudrowo