Kremy na dzień

Eau Thermale Avène Hydrance Optimale Riche SPF 20 Krem nawilżający do cery suchej i bardzo suchej z filtrem UV

• 19 lipca 2023 o 8:26
    Mega przyjemny codzienny spf!
    Polubiłam ten krem! Używam go, gdy nie przebywam za dużo na świeżym powietrzu, bo wtedy stosuje wyższy spf. Krem ma bogatą, a zarazem lekką konsystencję. Nawilża bardzo dobrze, a jednocześnie tak samo się wchłania. Współgra z makijażem. Bałam się, że wersja Rich będzie dla mnie za tłusta, ale jest doskonały. Przyjemny zapach (taki jak mają inne produkty Avene, mi się bardzo podoba, może dzięki wodzie termalnej Avene?). Szkoda, że nie jest trochę tańszy..
  • 20 kwietnia 2020 o 13:26
    Odpowiada mi :)
    To najlepszy krem na świecie. Ma wiele pozytywów m.in głęboko nawilża skórę na cały dzień, a po wieczornej kąpieli na noc. Skóra jest odżywiona, może oddychać, nie zatyka porów, czuje się gładkość, ł adnie matuje i ujednolica skórę. Produkt naprawdę hipoalergiczny, nie uczula, nie posiada żadnych substancji zapachowych. REWELACJA! Gorąco polecam! mniej
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Nie zauważyłam
  • 6 lipca 2018 o 12:53
    Nie dla cer mieszanych
    Moja cera jest sucha ze skłonnością do alergii. Ten produkt wydawał się być idealny: miał ją nawilżyć i przy okazji zagwarantować, że nie spowoduje reakcji alergicznej. Niestety, pierwszego efektu nie dane mi było dostrzec. Przyćmiło go uczulenie. W składzie produkt ma paraffinum liquidum - substancję, na którą moja skóra w niewielkich dawkach nie reaguje wcale, w większych natomiast działa na nią komedogennie. Kupując Avene, jako markę przeznaczoną dla skór nadreaktywnych i wrażliwych, liczyłam na takie stężenie substancji, które zagwarantować miałoby tylko nawilżenie, podczas gdy musiało być jej na tyle dużo, że spowodowało uczulenie. Przez to nie jestem w stanie określić, czy produkt spełnił założenie odnośnie nawilżenia. Ponadto wysoka zawartość parafiny w składzie raczej nie powinna być domeną kosmetyków aptecznych. Wyprodukowanie takiego kosmetyku jest tanie i w efekcie działanie nie różni się niczym od najtańszego tłustego kremu za kilka zł z kiosku.
    Wady:
    • Komedogenny
    • Uczulujący
    • Parafina w składzie
  • 22 maja 2018 o 21:14
    nawilżenie i ochrona w jednym
    W okresie letnim co rok sięgam po mój sprawdziny produkt czyli krem nawilżający o lekkiej konsystencji od Eau Thermale Avène z serii Hydrance Optimale z filtrem o ochronie SPF 20. Bardzo gorąco go polecam, ponieważ szybko i całkowicie wchłania się w skórę nie pozostawiając uczucia maski czy grubego filtru. Dogłębnie nawilża mają skórę, chroniąc ją. Jest to pierwszy krem z filtrem który, nie zmieniam mi koloru podkładu. Nie powoduje powstawania zaskórników. Jest po prostu rewelacyjny na upalne dni. Uważam, że ten krem zarówno pielęgnuje jak i chroni strukturę skóry. Dla mnie nie ma lepszego połączenia.
    Zalety:
    • wydajny, nie trzeba nakładać grubej warstwy
    • nawilża
    • nie zmienia koloru podkładu, nie utlenia się
    • dobry filt o spf 20
    • nie zapycha porów
    Wady:
    • cena mogłaby być trochę niższa
    Drogeria Super-Pharm
  • 6 czerwca 2017 o 8:16
    komedogenny
    Krem ma świetne włąściwości filtrujące i dobrze chroni przed słońcem. Niestety nie jestem w stanie go polubić, bo za każdym razem gdy stosowałam go na twarz to następnego dnia musiałam to odchorować i wyskakiwało mi coś niepożądanego. Niby jest na opakowaniu że produkt nie zapycha ale można to potraktować jako obietnice bez pokrycia. Ostatecznie zużyłam na ramiona i dekolt w celu ochrony przed słońcem, Marny to interes wydać 50 zł na krem do ciała, Na minus oceniam też poczucie lepkości po aplikacji (typowy białawy film charakterystyczny dla kremów z filtrami)
    Zalety:
    • ochrona przeciwłoneczna (spf 20 jak dla mnie wystarczające)
    Wady:
    • lepkość
    • powoduje wysyp zaskórników i tym podobnych
    Drogeria Super-Pharm