Kremy na dzień

Madara Organic Skincare Age Defying Sunscreen SPF 30 Przeciwzmarszczkowy krem do twarzy z filtrem

Madara Age Defying

• 28 lipca 2024 o 13:13
    Zdrowy i skuteczny filtr mineralny
    Filtr znałam z internetu od dawna,ale obawiałam się ciężkiej formuły ponieważ nie używam podkładów. Moja cera raczej normalna ,dojrzała z lekko tlustsza strefa T. Filtr kupiłam z racji bardzo dobrego składu oraz użytych tutaj filtrów mineralnych i to już uznaję za duży plus produktu. Jest to filtr z tintem,który bardzo ładnie wtapia się w skórę (moja należy do tych jaśniejszych,odcień light beige) ,nadaje skórze ładne rozświetlenie i wizualnie cera wygląda po prostu lepiej. Nie zapycha,nie podrażnia ( stosuję blisko oczu,które są wrażliwe) ,nie wyswieca się i co najważniejsze nie ma rolowania produktu ( no chyba,że przesadzi się ze zbyt bogatymi warstwami pod filtr). Stosowałam pod tonik nawilżający i serum nawilżające i na to ten filtr. Krem posiada tint,ale nie zachowuje się jak podkład,bardziej porownalabym go do lekkiego kremu bb. Jest to zdecydowanie najlepszy dotąd przeze mnie stosowany filtr do twarzy. Zdecydowanie polecam.
  • 26 lutego 2023 o 21:12
    Zbyt tlusty
    Szukam od kilku miesięcy fajnego jakościowego kremu bb z większym filtrem. Byłam pełna nadziei co do niego z uwagi na świetny skład (na 1 miejscu aloes wow) i ogólnie markę stawiającą na naturalność. Po otwarciu leciał sam tłuszcz z opakowania na szczęście później już było lepiej. Konsystencja okazała się dość gęsta ale łatwa do rozprowadzenia, krycie ma bardzo delikatne ale takiego właśnie szukałam. Zapach ma jak sztuczne ciasto cytrynowe ???? niestety dla mnie za tłusty, zostawia warstwę, bez dużej ilości pudru nie da rady:( Będę go używać aż skończę bo był drogi ???? ale to nie to...
    Zalety:
    • konsystencja,
    • delikatne krycie,
    • opakowanie,
    • sklad,
    • mozliwosc dokładania produktu.
    Wady:
    • dziwny zapach,
    • cena,
    • za tłusty
    orerio
    2 lutego 2022 o 17:54
    świetny produkt
    Bardzo fajny krem bb, przede wszystkim jestem zachwycona kolorem. Beżowy dopasowuje się do koloru skóry. Nie wysusza, nie zapycha. Tak naprawdę mam jedno ale - wykończenie. U mnie wymaga przypudrowania bo bardzo się po nim święcę. Ma "mokre" wykończenie. Jeżeli chodzi o krycie to pamiętajmy, że to jest krem bb. Krecie jest lekkie. Ja nie mam potrzeby nakładania drugiej warstwy. Nakładałam 2 dla samego spróbowania i jest okey. Nie lubię podkładów, lubię make up no make up. Aktualnie plasuje się u mnie na drugim lub trzecim miejscu jeżeli chodzi o kremy bb.
    Zalety:
    • kolor
    • skład
    • spf
    Wady:
    • mokre wykończenie
    Dinulka
    29 stycznia 2022 o 19:56
    Nie do konca...
    Mam problem z spfami, ponieważ moja skóra i bez nich jest super tłusta. Miałam nadzieję, że ten krem będzie wybawieniem, lecz niestety. W zimie daje radę jeśli chodzi błysk, natomiast w lecie był bardzo niekomfortowy, miałam wrażenie, że robi mi się błotko na twarzy, nieestetyczne, świecące się i lepkie. Pokładałam też nadzieję w jego kolorze, licząc że ujednolici mi cerę i będę mogła w lecie zrezygnować z makijażu, jednak kolor jest totalnie nie mój, odcina mi się wyraźnie od ciała, a i sam w sobie to taki nienaturalny odcień. Niby super, że nie bieli, ale przez niedopasowany kolor również nie nakładam go zbyt dużo, więc nie wiem czy ochrona jest zapewniona. Niezmatowiony nie wygląda zbyt dobrze, a dodatkowo się klei, co jest wkurzające. Próbowałam łączyć go także z różnymi pudrami i nie były to dobrane duety. W związku z powyższymi wadami, u mnie sprawdził się jedynie na miejskiej plaży, a takich dni miałam niewiele i połowa kremu wylądowała w koszu przez przekroczenie czasu ważności. Dodatkowo jak na krem na twarz, to SPF 30 jest dość niski, raczej celuje się w SPF50, więc na wakacjach w cieplejszym klimacie też byłby mi mało przydatny. Na plus porządny skład i marka, ale to trochę za mało przy codziennym użytkowaniu i tej cenie. Liczyłam na duży komfort, a jest meh.
    white90
    12 kwietnia 2021 o 16:11
    Ochy i achy ;D
    Szukając kremu spf trafiłam najpierw na próbkę, spodobał mi się na tyle że zaczęłam regularnie kupować. Stosuję naprzemiennie z kremem CC, w zależności od czasu przebywania na słońcu. Krem dobrze kryje, wyrównuje kolor, buzia ma ładny odcień i jest porządnie nawilżona. Luksusem byłoby pojawienie się tego kremu w wersji spf 50