Krem Rosadia dostałam wraz z peelingiem oraz olejkiem do demakijażu. Byłam zaciekawiona bo akurat tej serii nie znałam. Zaciekawiły mnie opakowanie, działanie i skład. Dodam, że mam cerę mieszaną, kapryśną, czasami jest bardziej sucha niż tłusta, ale strefa T niestety mimo to ma poszerzone pory więc uważam na kosmetyki jakich stosuję by nie zapchać ich jeszcze bardziej.
#OPAKOWANIE
To co mnie urzekło to opakowanie, świetne jest, po pierwsze dlatego, że ma popmkę, która wyciska odpowiednią ilość i dzięki temu jest higieniczne bo nie wkłada się palców do środka tak jak jest to że słoiczkami. Po drugie jest proste, białe, eleganckie z delikatną szatą graficzna. Bardzo ładnie się prezentuje. Pompka się nie zacina, dobrze dozuje choć trzeba wyczuć ją.
#KONSYSTENCJA
Jest kremowa, średnio gęsta, określiłabym ją na taką pośrednią między lekką a właśnie treściwą. Ma delikatny morelowy/łosiosiowy kolor, ale jest to naprawdę ledwo zauważalne, w każdym razie nie jest biały. Nakłada się dobrze, ale trzeba uważać by za dużo się go nie nałożyło bo wtedy chwilę zajmuje by się wchłonął.
#ZAPACH
Jest wyczuwalny chwilę po nałożeniu, jest delikatny, jakby kwiatowo-roślinny, podobne do innej marki jak na mój gust. Jednak jest naturalny, nienachalny, nie drażni, nie powoduje bólu głowy, i szybko się ulatnia.
#DZIAŁANIE
Ja używam kremu głównie na noc mimo, że jest na dzień, bo jednak nie ma filtrów (szkoda) i zdecydowałam, że właśnie na wieczór będzie okey. W ciągu dnia nakładam wtedy kiedy wiem, że będę jeszcze nakładać podkład z filtrem by mieć ochronę. Krem całkiem szybko się wchłania. Skóra jest miękka, miła w dotyku, odżywiona, delikatna, bardzo przyjemna. Nie zauważyłam jakiegoś rozświetlenia i dodatku jakiś drobinek, może to i lepiej bo do rozświetlenia mam inne kosmetyki na dzień. Nie powoduje nadmiernego świecenia się skóry. W moim odczuciu skóra jest jakby zdrowsza, bardziej nawilżona, ale nie niweluje zmarszczek, nie wiem jak radzi sobie z naczynka i bo tego problemu za bardzo nie mam. Jest to naprawdę przyjemny krem, z dobrym składem i różnymi ciekawymi składnikami, za co duży plus.
#NIEPORZĄDNE
Mnie krem nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje jakiś reakcji alergicznych, nie powoduje świecenia się skóry, nie obciąża, nie spowodował zaskorników czy mocnego zapychania skóry. Nie piecze w oczy jeśli nakładam w ich okolicy.
#WYDAJNOŚĆ
U mnie krem o pojemności 50ml starcza na około 2-3 miesiące także myślę, że i tu tyle powinnam go mieć.
#CENA
Cena jak dla mnie jest przeciętna, ani za wysoka, ani za niska. Myślę że warto szukać promocji i wypróbować bo jest całkiem przyjemny.
Zalety:
- Dobrze nawilża
- Skóra jest miękka i gładka
- Skóra jest odżywiona i bardziej miła w dotyku
- Skład
- Szata graficzna
- Konsystencja
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie wysusza skóry
- Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
- Nie powoduje zaskorników
Wady:
- Brak spf jak na krem na dzień
- Cena taka +/-, dla niektórych może być wysoka