Kremy na dzień

Vichy Liftactiv, B3 Anti - Dark Spots Cream SPF 50 Krem redukujący przebarwienia

Vichy Liftactiv B3
Vichy Liftactiv Specialist Krem B3 SPF50 50 ml
e-ZikoApteka.pl
Vichy Liftactiv Liftactiv B3 Anti Dark Spots Cream SPF50 50 ml - Krem SPF50 50 ml

Anka350
    26 maja 2024 o 13:39
    Naprawdę działa
    Nie sądziłam że coś tak szybko może pomóc na przebarwienia ,ten krem jest naprawdę dobry ,z przebarwieniami borykam się od lat i jak tylko posiedzę trochę na słońcu momentalnie mam ich pełno, krem pomogl się ich pozbyć w dużym stopniu ;) polecam
    Zalety:
    • Słoiczek, konsystencja, wydajność
    Wady:
  • 9 kwietnia 2024 o 21:20
    Krem redukujący przebarwienia
    Na początek chcę zaznaczyć, że moja skóra jest sucha. Poza tym jestem typowym rudzielcem, mam bladą karnację i pełno piegów. Kiedy tylko pokażę się na słońce piegów i przebarwień przybywa. Kupiłam krem od Vichy , ponieważ łączy pielęgnację z ochroną SPF. Używam go wraz z serum tej samej linii. Krem zamknięty jest w słoiczku z grubego, ciężkiego szkła w kolorze czerwonym (pomaranczowym?). Jego pojemność to 50ml. Konsystencja kremu jest dość gęsta ale lekka, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Mam wrażenie, że nieco bieli, minimalnie. Zostawia lekko świecąca warstwę na skórze. Dobrze współpracuje z serum, nadaje się pod makijaż ( jest to krem na dzień). Krem posiada ładny zapach. Poza tym posiada wiele właściwości: +dobrze nawilża i na długo, na co wzracam szczególną uwagę ze względu na moją suchą skórę + wygładza. Z zbiegiem czasu zauważyłam, ze skóra jest dużo gładsza +redukuje przebarwienia, są znaczenie jaśniejsze, a wyjście na słońce nie kończy się pojawieniem kolejnych. Koloryt skóry jest bardziej jednolity + Chroni przed promieniami i starzeniem się skóry +Jest wydajny Uważam,że jest to krem stworzony dla takiej skóry jak moja. Dlatego kupiłam już następny słoiczek bo warto. P.S. krem nie wywołał u mnie szkód, nie zapchał, nie uczulił itp.
    Cheza01
    25 lutego 2024 o 10:34
    Miła niespodzianka
    Szukałam kremu z SPF50, szczerze mówiąc nie wierzyłam, że ten krem z Vichy może faktycznie coś zrobić z moimi dużymi przebarwieniami, którymi walczę od lat. Na takie to już tylko kwasy i inne zabiegi. Stosowałam go więc tylko jako ochronę przeciwsłoneczną. Po kilku miesiącach (cała jesień i zima stosowania codziennie) zauważyłam, że skóra na twarzy ma bardziej jednolity kolor, przebarwienia są znacznie jaśniejsze, choć oczywiście nie zniknęły całkowicie. Krem na delikatny zapach, jest gęsty, zaraz po nałożeniu skóra trochę szczypała, ale ten efekt szybko mijał, nie bieli. Jest na prawdę wydajny i zdecydowanie warto go wypróbować.
    Zalety:
    • działanie
    • filtr SPF50
  • 11 lutego 2024 o 19:23
    Ulubieniec
    Polubiłam się bardzo z tym kremem. Na szczęście jest wydajny, więc długo mogłam się nim cieszyć. Zamknięty w czerwonym słoiczku o pojemności 50 ml krem bardzo ładnie pachnie i ma świetną konsystencję, dobrze się rozprowadza i wchłania przez co nadaje się pod makijaż. Filtr SPF sprawia, że idealnie nadaje się do codziennej pielęgnacji i ochrony skóry. Krem zawiera niacynamid B3, który redukuje przebarwienia i zapobiega ich powstawaniu. Krem sprawia, że cera wygląda zdrowo i promiennie.
  • 17 września 2023 o 21:59
    Średniak
    Nie rozumiem zachwytów nad tym kremem. Moim zdaniem zwykły dość ciężki krem z dużym SPF. Dla mnie za ciężki, trudno się rozprowadza, po nałożeniu czuję lekkie mrowienie i szczypanie więc trochę podrażnia. Po jakimś czasie od nałożenia niestety wyświeca skórę. Ma zdecydowanie za silny zapach, chemiczny, duszący i nieprzyjemny dla mnie to istotne bo jestem alergikiem. Zdecydowanie za drogi. Moim zdaniem poza SPF i solidnym natłuszczeniem nie ma nic więcej do zaoferowania. Na lato zdecydowanie za ciężki. Po nałożeniu zostawia lekko świecącą warstwę. Zużyłam jedno opakowanie i nie wrócę do tego produktu. Bardzo podobnym kremem w moim odczuciu jest Revitalift Filler SPF 50, z tym że nie ma tak mocnego zapachu i jest dużo tańszy więc jak dla mnie wygrywa.
    Zalety:
    • duży SPF, poza tym nic
    • wydajny
    Wady:
    • za mocny zapach
    • za ciężki, trudno się rozprowadza
    • podrażnia
    • po nałożeniu skóra się świeci
    • poza solidnym natłuszczeniem zupełnie nic nie robi
    • niehigieniczne opakowanie - słoiczek, w tej cenie oczekuję opakowania z pompką