Maseczki w płachcie

Dr. Jart+ Cryo Rubber Mask with Moisturizing Hyaluronic Acid Intensywna maska nawilżająca z kwasem hialuronowym

notino.pl
Dr Jart+ Dr Jart+ Maseczka do twarzy Hydration Lover Rubber Mask nawilżająca 5g + 43g DRDM50

IvanaLi
    22 kwietnia 2025 o 12:27
    Nie wiem co o tym myśleć …
    Maska składa się z dwóch części. Pierwsza część to kojąca ampułka, a druga to żelowo - gumowa maska. Po nałożeniu ampułki na twarz czułam wyraźne ukojenie i nawilżenie skóry. Następne nałożyłam maskę i poczułam przyjemne ochłodzenie. Po ściągnięciu maski czułam, że skóra jest miękka, ukojona i nawilżona. Maskę użyłam wieczorem, a rano rzeczywiście nadal ten efekt się utrzymywał i nawet po umyciu twarzy pianką dalej czułam miękkość, ukojenie i nawilżenie z dnia poprzedniego. Niestety kosmetyk ma też wady, ponieważ po ściągnięciu maski czułam na twarzy klejącą powłokę, której bardzo nie lubię … Podsumowując - maska jest dobra ale zdecydowanie nie jest warta aż tylu pieniędzy.
    Zalety:
    • przyjemnie chłodzi
    • miękka, ukojona i nawilżona skóra
    • efekt długo się utrzymuje
    Wady:
    • po ściągnięciu maski czuć nieprzyjemną klejącą powłokę
  • 14 listopada 2024 o 9:49
    Totalnie przehajpowana
    Maska ta jest obecnie hitem na TikToku i chyba we wszystkich social mediach, musiałam ją spróbować, trafiłam na dobrą promocję i kupiłam kilka. Doświadczenie w maseczkach w płachcie mam ogromne, zamawiałam je hurtowo z Korei zanim w ogóle stały się dostępne w Polsce, niestety maska dr Jart jest bardzo słaba, ale od początku. Najpierw na twarz stosujemy serum, które ma bardziej postać dość gęstego kremu, wizualnie wygląda to dobrze, twarz aż się błyszczy i klei od esencji. Następnie aplikujemy dwie płachty gumowej maski i tutaj pierwszy zgrzyt - maska jest na mnie nie do końca dopasowana. Jest za duża, mam dość małą twarz i są miejsca gdzie nie przylega idealnie. Natomiast nie odejmuję za to gwiazdki, bo to są kwestie osobnicze, a nie wina samej maski. Zgodnie z zaleceniami producenta trzymałam ją 40 minut, po zdjęciu nasza twarz klei się od niewchłoniętego serum, nie wygląda na rozjaśnioną, ujędrnioną, czy uspokojoną - ot, nasza twarz pokryta czymś klejącym. Jako, że był wieczór zaaplikowałam na wierzch swoją pielęgnację i poszłam spać z nadzieją, że rano obudzę się z super nawilżoną skórą pełną zdrowego glow. Nic bardziej mylnego, twarz rano była taka sama jak zawsze, w ogóle nie była bardziej nawilżona, nie wyglądała lepiej. Szczerze nie widzę plusów tej maski, jako maska przed wielkim wyjściem się nie nadaje, zbyt to się wszystko potem klei, na drugi dzień efekt żaden. To lepsze rezultaty miałam z maseczkami Mediheal, które kosztują 1/4 ceny tej maski. Nie wiem jakim cudem ta maska jest tak chwalona w social mediach, dla mnie totalny niewypał i żałuję, że kupiłam kilka. Nie polecam, teraz mam do przetestowania równie wiralowe maski Biodance i już się boję ;)
  • 20 lutego 2023 o 11:19
    przepłacone
    Kiedyś miałam już tą niebieską gumową maskę i byłam nawet zadowolona, dlatego jak zobaczyłam, że Dr.Jart+ jest dostępny na Zalando i w dodatku na promocji -20% zdecydowałam się na zakup kilku rzeczy. Niestety w tym wypadku uważam, że zdecydowanie przepłacone jeśli chodzi o jednorazową maseczkę. W tej cenie można mieć nawet niezły krem. Wady: -zostawia BARDZO klejącą warstwę na twarzy, jest to denerwujące, wszystko się przykleja i niestety to nie mija -zsuwa się z twarzy -po zdjęciu maseczki to co zostało na skórze po jakimś czasie zaczyna się rolować (mam wrażenie, że razem ze skórą) -cena Zalety: -trzeba przyznać, że naprawdę nawilża -ciekawy design i pomysł

Zobacz także inne Maseczki w płachcie