Maseczki w płachcie

Baroness Syn-ake Mask Sheet Maska w płachcie z ekstraktem jadu węża

KardiaM
    28 maja 2024 o 20:22
    Jak na tą cenę jest w porządku
    Bardzo lubię testować maseczki, pomimo że bardzo często zmieniam produkty, to staram się jednak wystawiać oceny po kilkukrotnym zastosowaniu danego kosmetyku. W tym wypadku właśnie zużyłam kilka opakowań, więc wyrobiłam sobie jakąś opinię. Opakowanie jest ciekawe, zarówno szata graficzna, jak i opis przykuwają uwagę. Maska ma postać nasączonej płachty, która dobrze przylegała mi do twarzy. Wyczuwałam nienachalny zapach. Zarówno podczas użytkowania, jak i po zdjęciu płachty nie odczuwałam żadnego dyskomfortu. Twarz była nawilżona i odświeżona. Nie zauważyłam spektakularnych efektów, a jeśli już to było to właśnie nadanie skórze zdrowego blasku i wigoru. Kosmetyk nie spowodował u mnie podrażnień i uczulenia. Wypróbowałam kilka razy, ale nie wiem, czy kupię ten sam wariant. Jestem ciekawa też innych rodzajów maseczek tej Firmy.
    Iwona_C
    19 maja 2024 o 14:25
    Działanie bardzo dobre, ale skład i płachta wymaga poprawki.
    To kolejna maska firmy Baroness, jaka trafiła do mnie dzięki promocji. Ogólnie to maski są tanie, całkiem przyjazne naszej skórze i dość dobre w działaniu. Wersja Syn-ake nie jest idealna pod względem składu i jakości płata ale działanie jest odpowiednie Standardowe opakowanie to saszetka tym przypadku w ciemnobrązowym kolorze. Posiada ona boczne nacięcia które ułatwiają jej otwieranie. Grafika jest w czarnym kolorze, zasadzie to jest ona bardzo mało czytelna bo zlewa się z kolorem tła, ale mamy tu graficzny schemat stosowania więc nie ma żadnych problemów żeby dowiedzieć się jak w jaki sposób używać maskę. W saszetce znajduje się materiały płat , jest on troszkę sztywny , delikatnie grubszy, ale mimo to bardzo łatwo się targa i trzeba uważać przy jego rozkładaniu. Dodatkowo nie jest idealnie skrojony i wymaga poświęcenia chwili czasu by dopasować go do twarzy. U mnie otwory na usta i oczy nie do końca były we właściwych miejscach. Płat jest dobrze nasączony ale w opakowaniu nie pozostaje w zasadzie nic serum w którym można było dodatkowo wykorzystać. Serum jest bezbarwne żelowe ao prawie wcale niewyczuwalnym zapachu. Producent maskę zaleca trzymać 20 minut, jednak słabe nasączenie płata sprawia że ciężko utrzymać go przez taki czas na skórze. Płachta szybko wysycha i zaczyna się odklejać najszybciej w okolicach brody. Maska jest komfortowa podczas noszenia na skórze, nie występuje żadne pieczenie czy podrażnienie. Po ściągnięciu płata nie zostaje żadna lepka warstwa wystarczy rozmasować pozostałości nie potrzeba zmywać maski ze skóry. Ogólnie to o ile samo wykonanie płata delikatnie mi rozczarowało to działanie maski jest całkiem w porządku. Moja skóra była ładnie napięta, widocznie odświeżona i odżywiona, dobrze nawilżona i w zasadzie wszystko to co obiecał producent widziałam patrząc w lustro na moją buzię. Działanie może nie jest jakoś wybitne ale jest naprawdę dobre a efekt utrzymuje się kilka godzin. Jak za taką cenę to nie ma na co narzekać , choć może mogłabym się tu czepiać jeszcze składu który mnie też rozczarował bo pojawiło się to kilka kontrowersyjnych dodatków - pareben, fenokyetanol i edta. Z substancji aktywnych znajdziemy:prowitaminę B5, alantoinę, sok aloesowy, ekstrakt z lawendy, ekstrakt z cytryny, ekstrakt z rumianku, ekstrakt z wąkroty azjatyckiej, wyciąg z zielonej herbaty, ekstrakt z potulanki, ekstrakt z pstrolistki sercowatej, syntetyczny jad węża. Podsumowując działanie maski jest dobre, skrojenie płachty i jej jakość wypada dość średnio, a skład nie do końca przypadł mi do gustu. Raczej nie zakupię ponownie, bo jednak ta marka ma w swojej ofercie lepsze jakościowo maseczki.
    Zalety:
    • w miarę dobrze skrojona i nasączona płachta
    • przyjemny zapach serum
    • przyzwoicie trzyma ie podczas noszenia
    • nie wymaga zmycia
    • pozostawia skórę odświeżoną, rozświetloną i nawilżoną
    • delikatnie napina cerę
    • nie podrażnia
    • dużo aktywnych substancji w składzie
    • ładne opakowanie, wygodne w otwieraniu
    Wady:
    • płat się targa i nie jest zbyt dobrze skrojony
    • odkleja się podczas noszenia
    • kontrowersyjne dodatki w składzie
  • 2 marca 2024 o 17:37
    Zaskakująco dobra
    Używa od:próbka
    Na maskę natknęłam się w pewnym dyskoncie, nie znałam zupełnie tej marki, ale dzień był pochmurny, wiosna daleko a maska kosztowała 5 zł więc wylądowała w moim koszyku jako czasoumilacz. Nie miałam duzych oczekiwań poza poczuciem, że zrobiłam dla siebie coś miłego. Tkanina jest nieco grubsza niż zazwyczaj w tego typu produktach, esencji za to jakby mniej. Skóra po maseczce wygląda naprawdę świetnie. Jest nawilżona, lekko napięta jakby "rozpulchniona" , efekt jakbym się solidnie wyspała. Oczywiście taki stan utrzymuje się przez parę godzin ale jeśli szukasz czegoś bankietowgo to naprawdę polecam.
    Zalety:
    • Bankietowy efekt
    • Niska cena
    Wady:
    • Tkanina kiepsko leży na twarzy
  • 27 sierpnia 2023 o 12:54
    Maseczka w płachcie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczka w płachcie z peptydem syn-ake posiada disc gruba tkaninę (jestem przyzwyczajona do cieńszych). Zaskoczyło mnie również, że tkanina jest mało nasączona. Wręcz mogłabym powiedzieć, że disc sucha. Płachta nie jest dobrze skrojona. Posiada za duże otwory na oczy. Nie jest to dla mnie duży problem ponieważ stosując maski w płachcie pod oczy nakładam płatki. Maskę nałożyłam na oczyszczoną skórę. Po zostawiłam na 20 minut. Po tym czasie skóra została nawilża i wyglądała ładnie. Zapach nie przypadł mi do gustu. Jak dla mnie dość specyficzny, ale do zniesienia. Nie podrażnia i nie pozostawia lepiej skóry. Ogólnie produkt dość fajny by szybko odżywić i nawilżyć skórę. Zwłaszcza w tak ciepłe dni jak mamy.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • odżywienie
    • skład
    Wady:
    • źle skrojona maska
  • 24 sierpnia 2023 o 20:29
    Maseczka Syn-ake kusiła mnie od dawna, ale jakoś zawsze był wykupiona. Podczas promocji jakiś czas temu zapasy jednak zostały uzupełnione i wreszcie na nią natrafiłam. Oczywiście wzięłam bez wahania i nie żałuję. Maseczka świetnie wygładza skórę, sprawia, że skórą jest miękka i przyjemna w dotyku, a dodatkowo ma się wrażenie zwiększonego napięcia skóry. Opakowanie Opakowanie tej maseczki jesy chyba najskromniejsze z całej serii. To brązowe tło z delikatnym czarnym motywem i napisy. Z tyłu znajduje się naklejka z szczegółowym opisem w języku polskim i sposobem stosowania. Maseczka Maseczka posiada ładny zapach, który w żadnym razie nie kojarzy mi się z jadem węża. To delikatna perfumeryjna nuta umilająca pielęgnację. Płachta jest grubsza i solidniejsza niż inne, więc bez obaw ja rozkładam przed nałożeniem na twarz. Jedyne do czego mogę się doczekać to otwory na oczy, które są za małe i zbyt szerokie rozcięcie w okolicy ust, się mimo to można łatwo ją dopasować. Płachta jest obficie nasączona esencją, a w opakowaniu praktycznie nic nie zostaje. Nakładam maseczkę na kilkanaście minut i w tym czasie większość esencji się wchłania. Po zdjęciu maski i wmasowaniu resztek w skórę można zauważyć efekty. Skóra jest miękka i gładka, przyjemnie napięta , jednak oczywiście maseczka nie likwiduje zmarszczek. Nie zgodzę się z tym, że likwiduje zmarszczki i linie, bo tego działania nie zaobserwowałam. Mimo wszystko to całkiem fajna maska o dobrym składzie i korzystnej cenie Plusy Solidna płachta Dużo esencji Wygładzenie, nawilżenie Dobry skład Korzystna cena Minusy Trochę przesadzone obietnice producenta

Zobacz także inne Maseczki w płachcie