Maseczki w płachcie

Conny Maska kojąca 'Aloes'

• 30 listopada 2023 o 18:37
    Bardzo fajny produkt
    Mnóstwo produktu! Po wyjęciu z opakowania ociekającej maski, w saszetce pozostało jeszcze całkiem sporo produktu - mogłam wydobywać go palcami i zdołałam obficie wysmarować dekolt i szyję. Sama maska - jak to zwykle w płachtach - nie do końca zakrywa mi czubek nosa, ale sam produkt, jakim jest nasączona daje przyjemny efekt ukojenia i nawilżenia. Skóra jest mięciutka, delikatna, mega nawilżona. Bardzo przyjemny produkt, fajny do użycia zwłaszcza jako maska łagodząca po inwazyjnych zabiegach np. złuszczaniu.
  • 28 maja 2023 o 13:11
    Kojącą świeżość
    Maskę tę po raz pierwszy użyłam, kiedy trochę nieopatrznie wystawiłam buźkę na pierwsze wiosenne słońce i zanadto ja wysuszylam. W sumie sprawdziła się, choć może liczyłam na jeszcze większe nawilżenie. Maska jest dosyć gruba, ale za to dobrze nasączona. Esencji jest tyle, że jej resztki można spokojnie wklepac w skórę szyi i dekoltu. Płachta nie zsuwa się z twarzy, aczkolwiek w stu procentach do niej nie przylega, a szkoda. Niemniej da się - mając ją na sobie- umyć podłogę , co sprawdziłam osobiście. Wiadomo, że mycie podłogi, czy to mopem, czy też ścierką, wiąże się ze schylaniem głowy. Mając tę maskę na sobie da się spokojnie to zrobić, więc jest ok????????. Otwory na oczy i usta są dobrze wycięte, a czasem niestety różnie z tym bywa. Tutaj jest dobrze. Zapach okreslilabym jako świeży i przyjemny. Maska przyjemnie uspokoją skórę, koi ją, a przy okazji nawilża. Jest to odczuwalne, choć akurat tutaj liczyłam na ciut więcej. Skóra w każdym razie jest miękka, miła w dotyku, nawilżona i wyraźnie odświeżona Zużyłam dwa opakowania. Myślę, że zakupię kolejne .
  • 2 marca 2023 o 0:29
    Jest ok,tak na 4
    Trafiłam te maski po 3,49 za sztukę,zakupiłam więc od razu komplet,niektóre po kilka sztuk. Ta akurat wydaje mi się ok,jest po prostu dobra,ale na moje potrzeby nie jest bardzo dobra. Tkanina jest trochę grubsza, bardziej niż w Missha, nasączone są konkretnie,esencji starcza na dłużej, tak na dwa razy i resztka na trzeci,który można użyć jako serum. Dla porównania Missha spokojnie starczyłaby i na jeszcze jeden raz aplikacji,czyli razem trzy a esencji jeszcze tez trochę zostaje. I tak czy siak nie jest źle,tym bardziej że w cenie regularnie Conny jest o połowę tańsza. Generalnie to jestem zadowolona,może nie nawilżyła mojej skóry tak jak maska z hialuronem z Eveline czy ogórkowa Missha,ale twarz jest po niej ukojona,subtelnie rozjaśniona i odrobinę bardziej nawilżona, wraz z kawitacją efekt ten jest jeszcze bardziej podbity. Powiedziałabym,że nawilżenie jest zbliżone jak Isana Hydro. Stosowałam ja zarówno z kawitacją z Xiaomi jak i bez,zużyłam dwa opakowania. Dla mnie każdą maska w płachcie jest niekoniecznie dopasowana, brakuje mi zazwyczaj odpowiednich wycięć, sama już je robię i nie bawię się w mocowanie z nią. Jest dobrze nasączona,nie podrażniła mnie,nie zapchała. Myślę,że to jedna z masek w tej kategorii cenowej,które można spokojnie brać żeby odświeżyć skórę,ale też bez nastawiania się na piorunujący efekt ;),za te pieniądze i tak jest spoko. Kupiłam ją w internetowej drogerii, zazwyczaj kosztuje jakoś koło 5 zlotych.
    Zalety:
    • Cena,częściowo skład, nie podrażnila mnie,nie uczuliła,nie zapchała. Odrobinę łagodzi skórę,do tego też wygładza,odświeża i nawilża. Dużo esencji. Nie lepi się jakoś za mocno na skórze po ściągnięciu jej.
    Wady:
    • Płachta wydaje mi się jakby trochę za gruba,brakuje w niej dodatkowych wycięć, trzeba samemu dopasować. Działanie jest takie na 4.
  • 9 września 2022 o 15:50
    Daje ukojenie po peelingu.
    Maseczkę tę kupiłam na najpopularniejszym, polskim serwisie aukcyjnym, płacąc za nią 4,99 złotych. W moim mniemaniu jest to korzystna kwota jak na tego rodzaju specyfik, dlatego tym bardziej ochoczo wrzucałam ją do wirtualnego koszyka. Maska zamknięta jest w solidnie wykonanej saszetce o ładnej szacie graficznej z motywem aloesu, którą łatwo otworzyć i wydobyć z niej płat. Sama płachta jest zrobiona z przyjemnego dla skóry twarzy materiału. Wielkość płata jest optymalna, dobrze dopasował się do mojej buzi, a otwory na oczy i usta były w sam raz. W saszetce znajduje się również sporo esencji, więc płat jest nią porządnie nasączony. Zapach esencji jest bardzo subtelny i przyjemny, a ona sama całkowicie się wchłania bez pozostawiania lepkiej warstwy, za co ode mnie spory plus, gdyż nie przepadam za uczuciem lepkości na twarzy. Jeśli zaś mowa o składzie, mamy tutaj na szczycie nawilżającą glicerynę (chyba jak w większości tego typu kosmetyków), a dalej sok z liści aloesu o działaniu kojącym oraz nawilżającym, łagodzący pantenol, będąca antyoksydantem witamina E, niezwykle bogaty w substancje odżywcze ekstrakt z korzenia Konjac czy z portulaki pospolitej, a także wyciąg z korzenia grzybienia białego pomagający zregenerować skórę i wiele innych, pożytecznych składników. Jak widać jest naprawdę na bogato! Zaś z substancji kontrowersyjnych mamy disodium EDTA, methylparaben, a także fenoksyetanol. Co do efektów: tutaj jest bardzo w porządku, gdyż cera po zdjęciu płachty była wyraźnie lepiej nawilżona, wygładzona, miękka i ukojona po wcześniej zastosowanym peelingu. Nie było nawet konieczne nakładanie kremu nawilżającego, tak fajnie czuła się i wyglądała moja skóra. Jestem zdecydowanie na tak i polecam!
    Zalety:
    • płachta wykonana z mięciutkiego materiału, dobrze przylegająca do skóry i bogato nasączona esencją
    • subtelny zapach
    • esencja jest lekka, dobrze się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy
    • maska nawilża, wygładza, łagodzi podrażnienia, zmiękcza skórę
    • nie piecze ani nie szczypie podczas użytkowania
    • nie zapycha porów
    • sporo wartościowych substancji w składzie
    • korzystna cena
    • estetycznie wykonane i komfortowe w użytkowaniu opakowanie
    Wady:
    • disodium EDTA, methylparaben i fenoksyetanol w INCI
  • 23 maja 2022 o 10:04
    Fajna nawilżająca maska
    ,, Wyciszenie i relax'' - o tak, taka maska jest idealna na wieczór i domowe spa. Wczoraj użyłam maseczkę kojącą Conny - Aloes.Jest to maska zawierająca ekstrakt z aloesu . Działanie nawilżające to więc jej główne zadanie. Ma ona delikatną, białą płachtę która dobrze dopasowana jest do twarzy, mocno nasączona esencją. Jej zapach jest delikatny, przyjemny, kojący. Od razu dała uczucie odświeżenia - taka chłodna na twarzy po ciężkim dniu przyjemnie zrelaksowała. Po ściągnięciu ładnie wchłonęła się reszta esencji i nie lepiła się. Dobrze nawilżyła, delikatnie wygładziła skórę. Warta uwagi maska. Kupiłam ją w drogerii Kontigo tanio bo na promocji za około 3 zł.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie