Pudry pod oczy

Giorgio Armani Luminous Silk Glow Fusion Face Powder Puder do twarzy

• 10 czerwca 2024 o 13:28
    nieee
    puder kupiłam na wazne wydarzenie w moim zyciu gdzie postanowiłam się sama wymalować. Z poczatku trochę cena mnie zaskoczyła i zaszokowała no ale Armani to Armani. Kolor bardzo ładny i wygodne opakowanie. Nakłada się bardzo dobrze i fajnie kryje ale niestety po paru godzinach mając styczność skóra - słońce cały makijaż spłynął po twarzy a pory stały się mega widoczne. niestety nie spełnił to mojego oczekiwania bo za takie pieniądze spodziewałbym sie czegoś trwalszego i wydajniejszego.
    Zalety:
    • ładne opakowanie, wygodny w uzyciu,
    Wady:
    • nie jest trwały bardzo szybko spłynął ze skóry
  • 23 lutego 2024 o 22:35
    Badziew
    Niestety, z ciężkim sercem to piszę, ale bardzo się zawiodłam na tym pudrze. Kupiłam w Douglas razem z podkładem, za namową sprzedawczyni … na początku wygląda ok ale po kilku godzinach pracy waży mi się na czole i policzkach, tworzy obrzydliwe skwarki. Na początku obwiniałam podkład i kupiłam inny, dziś pomyślałam że wypróbuję ten puder na nowym podkładzie- z daleka efekt ok, z bliska już widać było jak puder wchodzi i uwidacznia mi pory (a nie mam problemów z rozszerzonymi porami) i zbryla się w kilku miejscach…. Masakra. W pierwszym odruchu chciałam go wyrzucić do kosza… nie polecam.
    Zalety:
    • Ładny odcień
    • Rozświetla
    Wady:
    • Waży się
    • Widoczny na twarzy, podkreśla pory
    • Tworzy maskę
    • Cena (nieadekwatna do jakości moim zdaniem)
    • Ilość i wydajność - pudru jest dość mało i szybko znika
    • Opakowanie - mi się ten środek - chyba na refill? Nie podoba
  • 18 września 2022 o 8:24
    Świetny puder wielozadaniowy
    Pierwsze moje podejście do zakupu tego pudru zakończyło się fiaskiem. Zaprezentowano mi go co prawda drogerii po czym poinformowano, że nie ma dla mnie koloru. Była to zima, a Armani znany jest z ignorowania bladolicych. Byłam nieco zawiedziona, bo puder miał ciekawą konsystencję i na skórze wyglądał obłędnie. Przyszło lato, wraz a z nim opalenizna i zakup koloru 2 oraz 4. Ponieważ puder można używać jako podkład, tak tez go użyłam pierwszy raz. Efekt był ciekawy. Tekstura pudru na twarzy po zetknięciu z kremem staje się dość oryginalna. Jakby płynna . Daje efekt glow. Puder nie wszedł w zmarszczki. Zakrył niedoskonałości. Trzymał się długo. W takiej formie trochę za dużo tego glow aby iść do pracy więc zmodyfikowałam makijaż: puder mineralny, a na to Silk Glow. Troszkę delikatniej ale nadal świetnie. Opakowanie pudru jest solidne i eleganckie. Dobre lusterko. Pędzelek raczej do użycia poza domem do poprawki. Do wykonania makijażu lepiej użyć jakiegoś większego pędzla. Reasumując jest do puder, który można używać na wiele sposobów. Jako główny kosmetyk „fluid” do wykonania makijażu typu glow. Jako puder do wykończenia nadający delikatniej swietlistości. Jako bronzer. Można użyć na szyję, dekolt i inne części ciała. Jest to bardzo ciekawy kosmetyk i raczej na jednorazowym zakupie się tu nie skończy. Update: producent zakończył niestety produkcję tego fantastycznego pudru w 2023. Aktualnie dostępna jest jego nowa, mniej połyskująca, lżejsza wersja o zmienionym składzie i looku.
    Zalety:
    • Jest to puder kompaktowy, fluid typu glow, rozświetlacz i bronzer w jednym.
    • Można nim wyczarować różne typy makijażu: glow, efekt zdrowej skóry, naturalny make up.
    • Trwały.

Zobacz także inne Pudry pod oczy