Kremy uniwersalne

Phenomé 24-Hour Moisturizing System Krem nawilżający do skóry normalnej i wrażliwej

• 13 lutego 2020 o 15:53
    Super nawilżacz
    Jak dotąd krem ten jest najbardziej nawilżającym specyfikiem do twarzy jakiego używałam. Ale od początku. Krem ten nie należy do najtańszych, ale można go kupić już za 80-90 zł. Ma solidny słoiczek. Zapach jest dosyć delikatny, jak dla mnie to takie połączenie nivea i kremów dla dzieci. Konsystencja jest gęsta, kremowa. Wystarczy bardzo niewielka ilość, żeby pokryć twarz. Trzeba jednak pod tym względem uważać, bo gdy nałożymy go za dużo, może się rolować. Na początku może się trochę mazać, ale trzeba po prostu go dobrze rozetrzeć. Wchłania się do matu, więc spokojnie może być używany do cery mieszanej takiej jak moja. Nie powoduje powstawania zaskórników, wyprysków. Skóra w dotyku jest gładka, odżywiona. Ja używam go na dzień w okresie jesienno- zimowym. Na lato chyba będzie za ciężki, ale wtedy z powodzeniem można użyć na noc. To co jest według mnie jest wadą i zaletą to jego wydajność. Używam go już 3 miesiąc i zużycie jest niewielkie, jednak okres przydatności to tylko 6 miesięcy. Ciężko go będzie wykorzystać do końca samemu, warto więc się nim z kimś podzielić.
    Zalety:
    • skład
    • mocne odżywienie i nawilżenie
    • nadaje się pod makijaż, nawet ten mineralny
    • nie powoduje pogorszenia stanu cery
    • nadaje się na dzień i na noc
    • nadaje się do cery mieszanej
    Wady:
    • krótki okres przydatności
    • może się rolować
    • cena, ale można go upolować nawet 50% taniej
    Zoebull
    19 września 2017 o 21:23
    Po prostu świetny
    Krem naprawdę jest mega nawilżający, nie miałam w życiu lepszego, chociaż używałam wielu drogich kremów. Ten efekt utrzymuje się wiele godzin. Skóra jest miękka, nawilżona, elastyczna, przyjemna w dotyku. Ma zdrowy wygląd. Dzięki intensywnemu nawilżeniu mniej widać zmarszczki mimiczne, co jest super. Kupowałam na stronie producenta, ale w superfarmie kosztuje tyle samo Edit: recenzję pisałam w 2017, ale w 2022 dalej używam :). jedynie przestawiłam się na stosowanie go na noc, ponieważ stan mojej cery bardzo się poprawił, jest bardziej nawilżona i mam wrażenie, że konsystencja kremu jest ciut zbyt bogata dla mnie jak na krem na dzień. Nadal jednak jest to mój hit i super, że można z niego wycisnąć różnorakie działanie.
    Zalety:
    • bardzo wydajny (słoiczek 50 ml starcza na ok 5 m-cy, używam rano i co drugi wieczór)
    • szybko się wchłania, bez pozostawiania warstwy
    • łatwo rozprowadza się po twarzy
    • przyjemnie pachnie
    Wady:
    • cena, chociaż jeśli przeliczymy to na wydajność, to tak naprawdę jest tani. Kremy 50 ml, których do tej pory uzywałam starczały na ok 3 mce, a kosztowały co najmniej 200 zł – tutaj jest prawie 2x dłuższe stosowanie.
  • 24 sierpnia 2014 o 11:17
    Krem zdecydowanie godny uwagi i wart każdej złotówki :-)
    Produkty firmy Phenome już dawno wzbudziły moje zainteresowanie. Dopiero od stosunkowo niedawna zaczęłam ich regularnie kupować i stosować. Zdecydowanie moim wielkim faworytem jak i odkryciem tego roku jest krem do twarzy, który ma za zadanie intensywnie nawilżać. Krem bardzo dobrze nawilża moją cerę, ślicznie pachnie, nie powoduje zapychania, uczulenia, nie wchodzi w pory, skład ma bardzo dobry, nie znajdziemy w nim silikonów, sls itp. Nie wiem, czy utrzymuje 24 h nawilżenie, gdyż nie testowałam tego, ale zapewniam, że nawilża przez 10-12 h. Jest bardzo łatwy w zastosowaniu, nie maże się, wystarczy odrobina na dokładne pokrycie twarzy. Wchłania się szybko (u mnie trwa to ok. 10-15 minut). Buzia po uprzedniej aplikacji jest promienna, świeża – taka zdrowa. Co mnie zdziwiło... W moim przypadku pomaga zmniejszyć rozszerzone pory z czego jestem zadowolona. Makijaż nakładany bezpośrednio na ten krem nie roluje się i nie waży, odnoszę nawet wrażenie, że przedłuża jego żywotność. Wydajność produktu jest niesamowicie wysoka. Ja swój posiadam od 3-4 miesięcy i wciąż go jeszcze mam, a stosuję go raz, czasami i dwa razy dziennie. Po tylu miesiącach systematycznego użytkowania zostało mi go ok. 1/4 opakowania, co uważam jest bardzo dużo jak na krem. Ze swojej strony serdecznie go polecam! Jest godny uwagi i wart każdej złotówki :) Używam tego produktu od: czerwiec 2013 r Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 30 października 2013 o 8:43
    Zdecydowanie polecam!
    PLUSY: - skład - wydajność - zapach - po użyciu tego kremu skóra naprawdę staje się nawilżona, elastyczna, miękka i gładka - konsystencja ; produkt dobrze się rozprowadza i szybko wchłania - nie klei się, więc świetnie sprawdza się nakładany pod makijaż - nie zapycha porów MINUSY: - cena Używam tego produktu od: lipca 2012 Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 22 października 2013 o 23:10
    polecam :)
    Jestem posiadaczką skóry trądzikowej, łuszczącej się w trakcie kuracji retinoidów. Jest wymagająca, wcześniej była bardzo przetłuszczająca i ten kremik był "Zbyt nawilżający". Teraz jest idealny:) Kremik posiada cudną konsystencje, zapach, wchłania się bardzo szybko praktycznie do matu, można stosować go pod skórę oczu. Rzeczywiście nawilża 24 godziny, wygładza, koi i regeneruje:)) Nie zapycha! Ma fajny skład, no i polska firma- czym byłam bardzo zaskoczona kiedy poinformowała mnie sprzedawczyni :) Jest bardzo wydajny.. Jedynie ta cena mogłaby być niższa. Zaznaczyłam, że nie wiem czy kupię ponownie, ponieważ nie wiem jakie będą potrzeby mojej skóry za kilka miesięcy. Mój facet używał wersji męskiej i też był bardzo zadowolony i miał ten kremik bardzo długo:)) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1, w trakcie użytkowania