Kremy uniwersalne

Uriage D.S., Emulsion Emulsja regulująco-nawilżająca stosowany w Łojotokowym Zapaleniu Skóry

Uriage DS Emulsja 40 ml
e-ZikoApteka.pl
Uriage emulsja łagodząca na ciemieniuchę 40ml

• 30 sierpnia 2018 o 10:51
    Idealny
    Nie miałam nigdy w życiu lepszej emulsji, jest idealna, łagodzi,nie lepi się, idealnie się wchlania.Jest wydajny, cena owszem wysoka jakość jest adekwatna co ceny;) To już moje kolejne opakowanie i zakupie na pewno następne
    Zalety:
    • Nawilzenie
    • Konsystencja
    • Zapach neutralny
    • Poziom nawilżenia
    Wady:
    • Ewentualnie cena, ale za dobry kosmetyk warto zapłacić więcej
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 września 2016 o 15:22
    Myślę, że warto!!
    Kupiłam, bo poszukiwałam zamiennika dla wycofanego już cudownego kremu Pityval LRP, który został zamieniony kremem Kerium. Od razu sprostuję, że nie mam ŁZS, tylko skórę mieszaną i do tego naczyniową ze skłonnościami do wyprysków. Krem ten jest bardzo mało wydajny przy smarowaniu codziennie całej twarzy, aczkolwiek często jest w promocji i można go dostać za 30 zł. Lekki, szybko się wchłania, łagodzi podrażnienia. Na sezon letni zdecydowanie lepiej się sprawdza niż jesienno-zimowy. Za mało nawilża i odżywia, ale w sumie ten krem nie jest od tego. Jednak poradził się z histerycznością mojej cery w pewnym trudnym dla mnie czasie. Do czego można się przyczepić, to poza wydajnością, konsystencja - bardzo wodnista, lejąca się. Muszę stawiać tubkę na zgrzewie, bo inaczej wszystko ląduje w zakrętce. Mimo wszystko polecam. Radzi sobie z podrażnieniami skóry i swędzeniami. Z pewnością kupię ponownie, gdy będzie w zachęcającej cenie i spróbuje stosować tylko na podrażnione miejsca.
    Drogeria Super-Pharm
    jualb
    7 kwietnia 2015 o 0:00
    wracam do niego
    Bardzo dobry krem nawilżający solo lub np. na serum p/ zmarszczkowe nie ma m ŁZS ! mam cerę tłustą / mieszaną już nieco sfatygowaną - lat 40 na karku DC to jeden z tych kremów do których wracam... świetnie nawilża, - nie roluje się - nie waży na twarzy - nie uczula - nie powoduje zaskórników - nie nasila zmian na twarzy - nadaje się pod makijaż - daje natychmiastową ulgę po nalożeniu. Nie oczekuję cudów bo to nie krem p/zmarszczkowy, matujący itp. obietnice producenta spełnia.. i do tego niedrogi w swojej klasie a przy mojej super wrażliwej skórze trafić na coś takiego graniczy z cudem.. kupuje inne skuszona obietnicami..a i tak pokornie wracam do tego kremu... można kupić w promocji dużo taniej Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 6 opakowań
    Papuga5
    23 listopada 2014 o 18:15
    bardzo w porządku :)
    Emulsję kupiłam za namową dermokonsultantki w drogerii- mam problem z cerą przetłuszczającą się i z zaskórnikami w strefie T, i jednocześnie mam kłopoty z łuszczeniem naskórka na prawie całej twarzy, które jest najintensywniejsze na nosie i czole. Produkt ma lekką, półpłynną konsystencję, przyjemnie się go aplikuje na twarz, szybko się wchłania, nie zostawiając tłustego filmu na skórze. Pierwsze wrażenie po naniesieniu na twarz - bardzo dobrze nawilża i eliminuje uczucie ściągnięcia. Produkt spełnił swoją rolę - po kilku dniach stosowania go rano i na noc zwalczył łuskę i zmniejszył zaczerwienienia, ale by efekt się utrzymał należy krem stosować ciągle - wystarczyło zrobić 1-dniową przerwę - łuska powróciła, także cudów nie ma się co spodziewać. Nie zatyka porów. Nie wiem, czy jest to efekt jednoczesnego używania żelu do mycia twarzy (dla cery mieszanej), czy to zasługa samego kremu, ale zaskórniki na nosie ulegly zmniejszeniu. Nie matuje. Tubka produktu (40ml) starczyła mi na 1,5 miesiąca stosowania go 2 razy dziennie. Zarówno pod względem wyajności, jak i pod względem efektów stosowania - polecam. :) Używam tego produktu od: 6 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 tubka - 40 ml
  • 1 lutego 2014 o 2:36
    do codziennej pielęgnacji skóry problematycznej, ale nie do zadań specjalnych
    Emulsję kupiłam po raz pierwszy pod wpływem zachwytu nad żelem z tej samej serii (Uriage DS Nettoyant), jako środek wspomagający pielęgnację mojej twarzy. Używam jej jako krem na noc (zamiennie z innymi kosmetykami), a w okresie letnim również na dzień pod makijaż. Działanie produktu sprowadza się do poprawienia efektów działania żelu z tej samej serii. JEDNAK, nie jest to kosmetyk, który działa cuda. Co więcej wydaje mi się, że stosowany SAMODZIELNIE, nie będzie miał bardzo widocznego wpływu na stan naszej skóry, stąd nie jest to krem do zadań specjalnych (na stany zapalne czy podrażnienia). Jeśli podchodzimy do tego produktu, jak to produktu PIELĘGNACYJNEGO, to zdecydowanie możemy powiedzieć, że jest to produkt dobry, przyjemny i sprawdzony. Jeśli oczekujemy natychmiastowej poprawy stanu naszej skóry lub ratunku w sytuacjach ekstremalnych, to niestety produkt nam w tym nie pomoże. PLUSY: + Wzmocnienie działania żelu do mycia twarzy Uriage DS Nettoyant + Przyjemy sposób na codzienną pielęgnację skóry - skóra jest miękka i miła w dotyku, produkt dobrze się rozprowadza, nie zapycha porów, a skóra stopniowo się regeneruje i normalizuje + Emulsja - konsystencja lekkiego kremu, który lekko (ale dobrze) nawilża skórę + Produkt hypoalergiczny, nie zawiera barwników i parabenów, jest bezzapachowy + Wydajność (w porównaniu do ilości produktu w opakowaniu) - już niewielka ilość wystarczy, aby rozprowadzić produkt na całej twarzy i uzyskać dobre nawilżenie MINUSY: - Cena, która stale rośnie - W przypadku mojej skóry (potrzebującej i przyzwyczajonej do kremów z mocznikiem), uzyskiwany poziom nawilżenia jest niewystarczający w okresie jesienno-zimowym, aby stosować ten krem pod makijaż. Nie jest to jednak dla mnie duży problem, bo zadaniem kremu jest pielęgnacja skóry podrażnionej i łuszczącej się oraz wzmocnienie działania żelu z tej samej serii, co można równie dobrze robić podczas snu. Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 4 szt.