Serum do twarzy

Byoma Hydrating Serum Nawilżające serum do twarzy

Sephora
Byoma - Hydrating Serum - Serum Nawilżające Do Twarzy - Hydrating Serum 30ml - Dla Kobiet

• 8 maja 2025 o 20:59
    Intensywnie nawilżające serum do twarzy o kremowej konsystencji.
    O marce Byoma słyszałam i czytałam naprawdę wiele dobrego, dlatego wiedziałam, że prędzej czy później skuszę się na to, aby wypróbować któryś z ich kosmetyków. Moja cera z natury jest dość sucha, wrażliwa oraz reaktywna, dlatego najbardziej lubię kosmetyki i działanie kojącym czy nawilżającym, dlatego też zdecydowałam się na zakup niebieskiej wersji serum od tego producenta. Produkt udało mi się zakupić stacjonarnie będąc w perfumerii Sephora i nie ukrywam, że miałam co do niego naprawdę spore nadzieje i oczekiwania. Kosmetyk został zamknięty w bardzo ładnym opakowaniu w formie buteleczki w kolorze intensywnego błękitu. Za pomocą jasnoróżowej czcionki umieszczono na nim wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład czy najważniejsze właściwości. W rolę aplikatora wciela się tutaj pipetka, która niestety nie działa jak powinna i praktycznie nie aplikuje naszego kosmetyku, co moi zdaniem jest niedopuszczalne przy kosmetyku, który w swojej regularnej formie kosztuje ponad osiemdziesiąt złotych za pojemność wynoszącą trzydzieści mililitrów. Mimo nieudanego aplikatora kosmetyk ten posiada naprawdę udane działanie pielęgnacyjne. Dzięki swojej lekkiej, kremowej konsystencji jest przyjemny dla skóry i naprawdę szybko się wchłania. Idealnie nawilża oraz zmiękcza, ale także wygładza. Idealnie nadaje się do porannej jak i wieczornej rutyny pielęgnacyjnej, śmiało może być nakładany pod makijaż. Bardzo dobrze odżywia oraz rozświetla. Serum pielęgnacyjne od marki Byoma jest naprawdę bardzo dobrym kosmetykiem w swojej kategorii. Mimo dość wysokiej ceny jego działanie pielęgnacyjne jest na tyle warte polecenia, że śmiało sięgnę po ten kosmetyk w przyszłości ponownie. Jest to propozycja bardzo wydajna i przyjemna w stosowaniu.
    Zalety:
    • Zmiękcza
    • Rozświetla
    • Koi
    • Wygładza
    Wady:
    • Aplikator
    W perfumerii
  • 4 lutego 2025 o 18:49
    Fajne serum w niefajnym opakowaniu
    Porządne serum nawilżające. Dobrze sprawdza się zimą: pod krem, na krem, pod retinol, na retinol, pod oczy itp. Dobrze się wchłania, choć nie całkowicie. Niczym nie pachnie i nie uczula. Jedyne, co mnie w nim drażni to nieprzemyślane opakowanie, wielkie i kanciaste. Pipetka jest totalnie do d**y. Nabiera produkt, jak jej się podoba. Resztkę produktu trzeba dosłownie wytrząsać.
  • 10 marca 2024 o 18:55
    może być
    Zakupiłam cały zestaw do pielęgnacji twarzy z BYOMA. Moją uwagę przykuły kolorowe i jednocześnie minimalistyczne opakowania. Niestety nie będą to kosmetyki, które kupię ponownie. Wady: -klei się -bardzo mocno się świeci na buzi -brak przyjemnego zapachu Zalety: -nawilża -wydajne -wygodne opakowanie z pipętką
  • 30 maja 2023 o 14:48
    Cudo! Ratunek na podrażnienia
    Ten produkt zostaje już ze mną na zawsze! W mojej codziennej pielęgnacji, korzystam z wielu aktywnych składników. Czasem z czymś "przeholuję", albo po prostu czuję, że moja skóra wymaga dodatkowego nawilżenia i odbudowy bariery hydrolipidowej. Mam cerę suchą, zaczerwienioną. Ten kosmetyk jest idealny - bardzo prosty skład, 3 rodzaje ceramidów, zero zapachów (dla mnie to akurat zaleta, bo minimalizuję ryzyko podrażniania) i co najważniejsze działa i przynosi efekty, które obiecuje nam producent. Uwielbiam "uczciwe" kosmetyki - to jest serum nawilżające, tak też się nazywa i takie też przynosi efekty. To jest też spoko produkt, dla osób, które zaczynają swoją podróż z retinoidami, czy kwasami ale potrzebują od czasu do czasu produktu, który ukoi i odbuduje BHL, bez ryzyka podrażnienia. Można go bezproblemowo włączyć do swojej pielęgnacji porannej, jak i wieczornej.
    Zalety:
    • wydajność (nie korzystałam codziennie, tak średnio 2x w tygodniu - starczył na 5 miesięcy)
    • prosty i mega efektywny skład, który nawilża, łagodzi (ceramidy, skwalan, gliceryna)
    • brak zapachów, perfum
    Wady:
    • mało praktyczna pipeta (produkt, jest dosyć gęsty, myślę, że pojemnik z pompką lepiej by się sprawdził)
    • lekko zawyżona cena (jestem skłonna zapłacić, bo jeszcze nie znalazłam odpowiedniego zamiennika z podobnym składem)
  • 10 kwietnia 2023 o 14:49
    Super!
    Serum jest bezzapachowe, niesamowicie leciutkie, nałożona odpowiednia ilość (3/4 krople) odrazu się wchłania i nie pozostawia żadnego uczucia lepkości czy przesadzonego błysku, cera jest odrazu super mięciutka i idealnie przygotowana na dalsze kroki - w moim przypadku spf + makijaż. Produkt nadaje się i na dzień i na noc. Opakowanie bardzo ciekawe + pipeta działa bez zarzutu. Posiadam cerę tłusta, skłonna do niedoskonałości - nie wystąpiło żadne ‚zapchanie’. Spełnia obietnice producenta, zauważyłam, ze podkład o wiele lepiej wygląda na takiej nawilżonej twarzy :)