Gąbki i aplikatory do makijażu

Donegal Latte Sponge Gąbeczka do makijażu w zestawie z etui

Donegal Morning Coffee gąbka do makijażu z etui Latte Sponge 4350
Donegal Gąbka do Makijażu Latte z Etui
Donegal

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 4 kwietnia 2024 o 10:37
    Jest dobra
    Gąbeczkę kupiłam, ponieważ wraz z nią zyskałam opakowanie, które bardzo przydaje się w podróży. Makijaż zawsze wykonuje gąbeczką także bardzo chętnie sprawdziłam i tą. Gąbeczka dostępna jest chyba w dwóch kolorach, ja wybrałam szarą. Jej kształt to „kropla”, dobrze sprawdza się w miejscach trudno dostępnych jak i na całej twarzy. Jest miękka, solidna. Dość ciężko chłonie wodę, trzeba trochę ją moczyć, aby uzyskać idealne nawilżenie gąbki. Ale tak samo ciężko chłonie podkład, także to plus. A jeśli już ją dobrze zwilżymy wodą to jest po prostu świetna. Bardzo dobrze rozprowadza podkład po twarzy nie tworząc plam, czy niechcianych śladów. Jest bardzo wytrzymała. Minimalnie sprawia trudność umycie jej do 100%, ale jeśli chodzi o rozprowadzanie produktów typu podkład, róż w kremie czy bronzer to uważam ją za godną polecenia. Dodatkowo pudełko, które otrzymałam w zestawie nie tylko świetnie sprawdzi się w podróży, ale również na półce. Możemy włożyć do niego wilgotną gąbeczkę bez obaw, ponieważ pudełko zawiera wentylujące otwory u dołu.
  • 18 lutego 2024 o 22:08
    Bez gąbeczki ani rusz
    Bez gąbeczki nie wyobrażam sobie wykonać makijażu. Wymieniam je regularnie, toteż mam wiele do porównania. Ta gąbeczka jest jedną z lepszych jakie posiadam. Dużo wyjeżdżam, w związku z czym zdecydowałam się na zakup również etui, by nie przewozić gąbeczki luzem w kosmetyczce. Początkowo obawiałam się, że gąbeczka się do niego nie zmieści po namoczeniu, ale mieści się idealnie. Gąbeczka porządnie wykonana, nie widać "porów". Bardzo dobrze blenduje, nie robi smug, nie pochłania też zbyt dużo produktu. Jest przyjemna w kontakcie ze skórą twarzy. Ani za twarda, ani za miękka. Łatwo się ją czyści. Używam już jakiś czas, wygląda prawie jak nowa po umyciu, nie niszczy się szybko, jest solidna.
  • 18 stycznia 2024 o 21:21
    Mój must have
    Nie wyobrażam sobie aplikacji podkładu bez gąbki. Dlatego, gdy moja ostatnia gąbka wykazywała większe ślady użytkowania, zaczęłam rozglądać się za nową. Wcześniej również planowałam zakupić etui/stojak na gąbkę. Moim wyborem więc była gąbeczka Donegal wraz z pojemnikiem na nią. Uznałam, że pojemnik zamykany będzie praktyczniejszy (zabranie w jakiś wyjazd/podróż itd.) niżeli zwykły stojak, a tym samym zapewniający właściwą wentylację dla mokrej, umytej gąbki dzięki otworkom. Gąbeczka Donegal po zmoczeniu wodą zyskuje na wielkości. Jest wystarczająco miękka, przyjemnie aplikuje się nią różne podkłady (w moim przypadku miała do czynienia z trzema). Jej węższa część pomaga mi w aplikacji makijażu w skrzydełkach nosa. Ilość pochłanianego przez nią podkładu nie jest przesadnie duża. Jej wyczyszczenie nie stanowi dużego problemu (jak na razie, skutecznie stosuję do jej umycia połączenie płynu micelarnego wraz z żelem do twarzy). * Gąbeczka wraz z pojemnikiem jest dostępna w kilku neutralnych wersjach kolorystycznych.