Pędzle do twarzy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 19 stycznia 2023 o 12:29
    Dobry, stary przyjaciel
    Pędzel kupiłam w drogerii Rossmann. Pędzel znajduje się w metalowej, srebnej tubie, z której wysuwa się czarne, dosyć długie włosie. Pędzel trzyma się wygodnie w dłoni, łatwo można go wyjąć i schować. Produkt kupiłam dawno temu - nawet nie jestem w stanie powiedzieć kiedy. Był akurat na promocji a ja potrzebowałam pędzla. Pędzel jest miły w dotyku, delikatny. Przyjemnie używa się go nakładając produkty na skórę. Najczęściej używam go do nakładania pudru sypkiego czy w kamieniu ale dobrze nadaje się także (co prawda do nieprecyzyjnego) nałożenia różu, rozświetlacza czy brązu. Pędzel jest nieduży więc często znajduje się w mojej torebce albo kosmetyczce kiedy nie mogę zabrać dużo rzeczy ze sobą. Nie zdarzyło mi się aby metalowa tuba sama otworzyła się w torbie. Pędzel bardzo ładnie się myje - wystarczy trochę mydła i wody. Podsumowanie: serdecznie polecam ten produkt. Mam go bardzo długo a nadal sprawdza się tak samo jak od razu po zakupie. Jest praktyczny, niewielki, uniwersalny i tani - same plusy.
    Zalety:
    • cena,
    • dostępność,
    • wygląd,
    • praktyczne opakowanie,
    • mile w dotyku włosie,
    • uniwersalność.
  • 10 stycznia 2023 o 19:27
    Tani a jaki ekskluzywny ;)
    Pędzel marki For Your Beauty został zakupiony w sieci Rossmann, po prostu potrzebowałam małego wyjazdowego pomocnika aby przypudrować wyświecający się nosek w czasie wakacji ;) jakież było moje zaskoczenie tym maleństwem, teraz zawsze towarzyszy mi w torebce.
    Zalety:
    • elegancki design
    • miękkie włosie
    • nie gubi włosów
    • świetnie transferuje puder w kamieniu nie osypując się
    • nie pyli pudru w kamieniu
    • wygodnie trzyma się w dłoni
    • wygodne zamknięcie dzięki czemu zawsze jest czysty
    • kształt oraz wielkość pozwala zapakować go nawet do małej kopertówki
    • nie odkształca się
    • mechanizm wysuwania nie zacina się
    • jest lekki
    • jakość wykonania
    Wady:
    • na chwilę obecną brak
  • 5 listopada 2022 o 10:23
    Niezastąpiony w torebce.
    Pędzel kieszonkowy jak nazwa wskazuje jest kompaktowy, idealnie mieści się w kosmetyczce/torebce. Kupiłam w Rossmanie właśnie z potrzeby wrzucenia do torebki i stosowania w razie potrzeby do poprawek makijażu. Pędzel był bardzo dobrze zapakowany w folię i kartonik z wszystkimi czytelnymi informacjami. Cena zachęca do zakupu i wypróbowania. Oczekiwania co do pędzla w tej cenie były zwyczajne...takie przyda się od czasu do czasu. A jednak zdziwiłam się, używam pędzla codziennie nawet w domu podczas robienia makijażu, idealnie nabiera pudry sypkie i rozprowadza na twarzy. Czasem nakładam nawet róż czy rozświetlacz. Utrzymanie czystości jest proste, wystarczy umyć szamponem lub mydłem i zostawić do wyschnięcia. Opakowanie pędzla wykonane z solidnego materiału w kolorze srebrnym, sprytnie chowa włosie i zamyka się przez nałożenie nakładki. Opakowanie samo nie otworzy się w torebce. Włosie z tworzywa sztucznego. Używam już kilka lat, dwa może trzy i nic złego się nie stało, włosie wygląda jak nowe, obudowa jest solidna i bez uszczerbku.
    Zalety:
    • lekki, poręczny pędzel
    • solidna mocna obudowa
    • włosie syntetyczne
    • z łatwością aplikuje puder sypki, róż, rozświetlacz
    • łatwy w utrzymaniu czystości
    • opakowanie samo nie otworzy się w torebce
    • wytrzymałość
    • dostępność Rossmann